Mine tanker etter seieren

Her er kommentaren til ans.red. Dag Langerød etter seieren i Champions League.

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker etter de fleste United-kamper.

Her er hans tanker  etter seieren mot Shakhtar Donetsk.

Selve kampen:

Phil Jones viste hvor viktig han er for oss.

Wayne Rooney jobbet også knallhardt.

Og Adnan Januzaj fikk en ny positiv opplevelse.

Det var bortimot det eneste positive før pause.

Det var tydelig de første 45 minuttene at vi var blottet for selvtillit. Det var nok en svak omgang, og vi var,som David Moyes oppsummerte etterpå, heldig som ikke kom under. Noen av enkeltspillernes vurdering var på et så lavt nivå at det nesten var uforståelig, og de verste enkelteksemplene kom fra de to som burde ha nok rutine til å vite bedre – Rio Ferdinand og Ryan Giggs – som gjorde ting med ballen på egen halvdel så dårlig i upressede situasjoner at det var hoderystende. Så snur vi det de siste 50 minuttene. Shakhtar skaper kun én sjanse i den perioden – stolpeskuddet rett etter pause. Vi kan ikke si at vi sprudler, men vi er best, skaper mest og vinner sånn sett fortjent.

[poll id=»43″]Mot Everton og Newcastle var ikke marginene på vår side.

Nå var de på vår side.

Det er deilig. Og viktig.

Tirsdag handlet det nemlig først og fremst om å vinne fotballkampen. Prestasjonen skulle gjerne vært enda bedre, men seieren var det aller viktigste.

Det er nemlig ingen tvil om at spillertroppen har fått seg en knekk. Det som er prestert i tre av de fire siste omgangene har vært svakere enn det som ble prestert i de åtte-ni kampene før det.

Det er imidlertid ingenting som kan friskmeldes.

Som Phil Jones sa etter kampen så betyr dette ganske lite om vi ikke leverer varene mot Aston Villa i helga. Det er helt sant. Så mye mer er det ikke å si. Bring on Villa.

Adnan Januzaj:

Jeg gleder meg over hver eneste vellykkede finte. Jeg gleder meg egentlig over hver eneste mislykkede finte også.

Han er 18 år og 10 måneder gammel, og for en læring han får.

Hvis du er 18 eller eldre – hva drev du selv med da du var 18? Jeg vet i alle fall nå at uansett hvor mye jeg trodde jeg visste om verden så visste jeg egentlig lite. 18 år er ingenting.

Jeg tror ikke Januzaj er så forskjellig fra meg eller dere andre i det med å være 18, men igjen – for en læring han får. Tirsdag kveld fikk han nye 90 minutter. Totalt har han nå spilt 12,5 time med fotball for United denne sesongen. Han er langt i fra et ferdig produkt. Det skal han heller ikke være når han er 18, men jeg kan ikke annet enn å tro at dette blir fantastisk bra om han får holde seg nogenlunde skadefri, får på seg noen kilo muskler til og får enda mer spilletid jevnlig de neste årene.

Folk som drar før kampslutt:

Jeg har skjønt at noen er forferdet over at mange drar fra Old Trafford før kampslutt. Dette trekkes nå ofte frem som et tegn på Uniteds problemer.

Det er feil, slik jeg ser det.

Mange United-fans har alltid dratt før kampslutt.

Jeg måtte selv dra fem minutter før slutt en gang, for å rekke et tog til et intervju. Det var en overraskende seanse. Det kryr nemlig av mennesker utenfor Old Trafford i minuttene før kampslutt. Folk løper om kapp. Hvorfor? Jo, selvsagt for å rekke de første trikkene som står klare til å kjøre eller til bilene sin før trafikk-korken blir som verst.

Vi kan mislike det, men min erfaring er at det har vært sånn lenge. Det er sånn på mange andre store arenaer også. Folk har sesongkort. De drar på alle kamper, men de ser kanskje ikke de siste to-fem minuttene – fordi de hater å bruke én time eller mer i kø før de faktisk får røre på seg etterpå. Det er mer det det handler om – enn at folk ikke gidder fordi United ikke spiller bra fotball eller at det er en protest mot David Moyes.

youngrealAshley Young:

Dette går nok rett i vrangstrupen på en del av dere, men jeg sier det som jeg mener likevel.

Det jeg vet om David Moyes er at han skal være en ekstremt rettferdig manager. Leverer du varene på trening over tid så blir det lagt merke til. Da øker sjansene for at du får spille. Leverer du ikke varene, ser han svakhet i deg, så får du ikke sjansen like ofte. Han gir ikke spilletid til folk bare for å være snill.

Når han da sender utpå Ashley Young så tror jeg ganske sterkt at Young faktisk har vært bra på trening den siste tiden. Jeg tror han har vært bedre enn Nani, Wilfried Zaha og mange av de andre kantalternativene. Han har i alle fall ikke vært dårligere. Han har gjort seg fortjent til spilletid, tror jeg.

Young er ikke den kantspilleren vi skriker etter – den verdensstjernen som bare med sitt blotte nærvær hever oss ett hakk. Han fortjener imidlertid ikke å bli hakket på etter hver eneste inngripen. Det var flere som ikke var veldig gode mot Shakhtar. Spesielt før pause. Men det var Young som ble hakket på.

Av og til får jeg inntrykket av at det er han som har skylda for 9. plassen og tapene mot Newcastle og Everton også – selv om han ikke en gang var på banen i de to kampene.  Han har vært på banen i 1o kamper denne sesongen. Han har ikke vært god, men i de 1o kampene han har fått sjansen i har United tapt to – mot City og Liverpool – hvor Young ble byttet ut rett før og rett etter timen. Nei, han var ikke god i de kampene, men det var det mange andre som heller ikke var.

Nei, han er kanskje ikke den kantspilleren vi egentlig ønsker oss. Jeg kan forstå de av dere som mener at bommen da han bare skulle lobbe inn 1-0 er nok et tegn på at han rett og slett ikke er god nok, men igjen – Moyes bruker de han mener fortjener å spille. Ta heller Moyes, da. Eller Sir Alex som var mannen som mente at Young var United-kvalitet og hentet ham til Old Trafford. Men gjerne at Young ikke holder United-kvalitet, men vær rettferdig. Alt han gjør er ikke elendig.

Det er ikke mer enn et par år siden Jonny Evans var hakkekylling nummer én. Det er faktisk bare et par år siden det meste Michael Carrick gjorde ble kritisert. Darren Fletcher var altfor dårlig for United før det igjen – før han plutselig ble vår viktigste og beste midtbanespiller i 2009. Hva sier det dere? At Sir Alex ikke hadde peiling, og at dere hadde rett? Eller at de som styrer faktisk er de som ser best hva som skjer hver eneste dag, og at vi må stole på at de tar de rette avgjørelsene? Du kan svare selv, men igjen – vær rettferdig. 

Min mening er som jeg ofte pleier å si – sannheten er sjelden så dårlig som noen mener den er – eller så bra som andre mener. Ting er ikke svart-hvite.

Rvp, Rooney og Kagawa:

United har aldri tapt når de tre har startet en kamp. Statistikken viser ni seirer og to uavgjorte. De startet heller ikke sammen tirsdag, men de fleste så at United ble bedre da Van Persie og og Tom Cleverley kom innpå en snau halvtime før slutt.

Da ble det Rvp, Rooney og Kagawa på banen samtidig. Og seier.

Kagawa hadde ingen stor kamp. Van Persie var heller ikke magisk etter at han kom inn, men jeg håper alle tre starter mot Aston Villa lørdag.

Januar-vinduet:

Vi må få tak i noen som kan bli en umiddelbar forsterkning på den sentrale midtbanen.

Jeg er egentlig skeptisk til vinduet, hvem er tilgjengelig og til hvilken pris – vi må nok betale overpris, men vi må få inn noe. Moyes må fortsette med å gjøre dette til sitt United-lag. Og han må få gjøre det i januar.

United gikk høyt ut, men fulgte aldri opp med penga i sommer. Det var United som ikke bød nok for Cesc Fabregas. Det var United som mente at Ander Herrera ikke var verdt det Athletic Club ville ha. Det var United som trakk seg fra videre diskusjoner om Thiago, selv om han nok uansett ville dratt til Pep Guardiola og det var United som tok avgjørelsen om å ikke hente Mesut Özil da de fikk spørsmål om han var interessant.

Gode fotballspillere koster imidlertid mye penger. Nå er det på tide å bla opp – selv om det blir dyrt.

Så enkelt er det.

 

Powered by Labrador CMS