solqpr

– Jeg har kun én bekymring for Uniteds preseason

Publisert Sist oppdatert

Endelig skulle vi tilbake på toppen av tabellen igjen.

Vi knuste Los Angeles Galaxy, og fulgte opp med fine seirer mot Roma, Inter (på straffer), slo regjerende Champions League-mester Real Madrid, Liverpool ganske så greit med 3-1 og avsluttet preseason med 2-1 mot Valencia.

Fantastiske Louis van Gaal var på plass, trebackslinja fungerte, United var tilbake. Det var sikkert.

Så tapte vi 2-1 hjemme mot Swansea i ligaåpningen.

vangallswn
SÅ PÅ TAPET MOT SWANSEA: Ryan Giggs og Louis van Gaal.

Jeg så at det var en del skuffende United-supportere etter lørdagens 4-2-treningskamptap mot QPR, men jeg deler ikke de som klarer å omgjøre den skuffelsen til noen som helst bekymring for hvor United står eller kommer til å være kommende sesong.

Selvsagt skulle man helst vunnet. Det vil man jo alltid. Med 7-7 i målsjanser var det også muligheter til å gjøre det bedre. Det var også noen individuelle og kollektive skuffelser mot et QPR-lag som hadde to uker mer preseason i beina enn United-unggutta, men det kan fort hende at det bare var Aaron Wan-Bissaka av de 22 som var på banen mot QPR som spiller fra start mot Leeds om snaue tre uker.

12 av de 14 mest brukte spillerne forrige sesong manglet.

Dean Henderson og David de Gea manglet helt bakerst.

Victor Lindelöf, Harry Maguire, Luke Shaw og Alex Telles manglet i backrekka.

Bruno Fernandes, Scott McTominay, Fred, Paul Pogba og Donny van de Beek manglet på midtbanen, og lengst framme er verken Marcus Rashford, Anthony Martial eller Edinson Cavani igang igjen.

Det nye superkjøpet Jadon Sancho er også først tilbake etter nest helgs kamp mot Preston.

LES OGSÅ: – Sancho er her først om cirka 10 dager

Min eneste bekymring for denne sommeren er egentlig om halvannen uke med trening – og en treningskamp mot Everton – er nok for at førstelaget begynner sesongen bedre enn forrige sesong.

Alt handler egentlig nå om å slå Leeds i serieåpningen og deretter fortsette med minst 17 poeng, aller helst mer, på de sju første kampene mot Leeds, Southampton, Wolves, Newcastle, West Ham, Aston Villa og Everton.

Ole Gunnar Solskjær har også snakket om nødvendigheten av en god ligastart.

– Man kan ikke vinne ligaen de første seks-sju kampene, men man kan miste muligheten til å vinne den, har han sagt.

Samtidig har han uttalt at han virkelig håper at de beste har gjort den jobben de er bedt om å gjøre fysisk under feriene sine.

Derfor er det godt å se at for eksempel Paul Pobga har lagt ut bilder fra flere av sine treningsøkter, der det ser ut som om jobben gjøres.

Jeg vet at veldig mange ikke er spesielt opptatt av treningskamper, spesielt ikke når disse treningskampene spilles med en blanding av det som kan kalles 2. og 3. laget til United og man som United-fan kanskje selv også er i feriemodus, men selv så synes jeg det er interessant å se hvem som tar vare på mulighetene sine.

Så langt synes jeg Tom Heaton har kommet godt ut av det som keeper, selv om jeg ikke har noen tro på at han kan utfordre om førstekeeperplassen. Jeg ser imidlertid en liten mulighet for at United ser at Heaton er såpass god – at Henderson eller De Gea kanskje kan slippes et annet sted i en avtale som kanskje kan gagne United på annet vis.

toh

Det har også vært lett å se kvalitetene, rutinen og ikke minst rolleforståelsen til Nemanja Matic, noe som betyr at jeg tror at han kommer til å spille en ganske viktig rolle for dette United-laget også videre. I alle fall så lenge vi ikke har fått på plass andre sentrale midtbanespillere.

Jeg har også likt Anthony Elanga i begge kamper til nå, selv om det sier seg selv at det blir vanskelig for ham å slå seg inn på venstrekanten denne sesongen.

Jeg er spent på hvordan Jesse Lingard ser ut når han sakte, men sikkert også vil matches på et enda bedre United-lag. I 1. omgang mot QPR var han jo nærmest spissen vår, siden han rullerte så mye med Mason Greenwood. Greenwood var forresten bedre mot QPR enn han var mot Derby, noe som er akkurat hva man ønsker fra en preseason – tegn på fremgang ettersom man nærmer seg ligastart.

Jeg vil også legge til at jeg synes glimtene av Hannibal Mejbri har vært såpass interessante at jeg gjerne også ser ham litt mer enn han har fått sjansen til nå.

Jeg registrerte selvsagt at Aaron Wan-Bissaka skuffet også mot QPR, men jeg vet samtidig at høyrebacken først hadde en god ferie og nå sannsynligvis vil komme til ligastarten bedre trent enn han har vært på lenge. Det er jo tross alt også det viktigste i en preseason.

For som jeg begynte med – mange seirer eller eventuelle tap i en preseason betyr ingenting hvis det ikke leveres i første ligakamp.

Powered by Labrador CMS