sepoktunited

«Dette er måneden United kan stikke fra flere av de andre på tabellen»

Publisert Sist oppdatert

Tottenham leder Premier League etter de tre kampene i august, to poeng foran blant annet United, Chelsea og Liverpool og med regjerende mester Manchester City tre poeng bak.

Det er imidlertid ingen tvil om at United har et svært fordelaktig program i september og starten av oktober.

I alle fall når man sammenlikner med de største rivalene.

Det er i hovedsak tre punkter som taler til Uniteds fordel:

Punkt 1: United spiller tre av de fire neste kampene på hjemmebane.

Punkt 2: Flere av Uniteds rivaler møter hverandre.

Punkt 3: Europacup-oppsettet ser bedre ut for United enn for flere av de andre.

Slik er ligakampene frem til neste landslagspause

Manchester United:

* Newcastle (H)
* West Ham (B)
* Aston Villa (H)
* Everton (H)

Tre hjemmekamper av fire mulige, altså. West Ham borte blir selvsagt en utfordring, men United stakk av med full pott og avansement i cupen etter tre kamper mot David Moyes forrige sesong.

United skal også ut i Champions League-kamper, men starter borte mot det svakeste laget, Young Boys. Det er også verdt å merke seg at det er hele fem dager fra den kampen til bortekampen mot West Ham spilles.

Terminlista har altså lagt seg ganske gunstig.

Så venter også en hjemmekamp mot Villarreal i Champions League, men den kommer i en rekke med hele fire hjemmekamper på rad før neste landslagspause, siden United også fikk hjemmekamp i ligacupen.

Det må konkluderes med at de sju kampene frem mot neste landslagspause nesten har blitt optimalt satt opp for Ole Gunnar Solskjær og hans utvalgte.

Se oppdatert og komplett terminliste for United her.

Chelsea:

* Aston Villa (H)
* Tottenham (B)
* Manchester City (H)
* Southampton (H)

Chelsea har, som United, også tre hjemmekamper den neste lille måneden. United og Chelsea er alene om dette blant de forventede topplagene.

Det spesielle med Chelseas kamper er imidlertid at de møter gullrival City i en av hjemmekampene, og at den ene bortekampen spilles mot nåværende serieleder Tottenham.

Det alene gir dem en på papiret tøffere måned enn United.

Chelsea v West Bromwich Albion - Premier League
REPRISE PÅ CHAMPIONS LEAGUE-FINALEN: Chelsea og manager Thomas Tuchel møter Manchester City i ligaen i september. Chelsea står med tre strake seirer innbyrdes før denne kampen.

London-lagets måned blir ikke akkurat enklere av at de mellom City- og Southampton-kampen flyr til Torino for å møte Juventus borte i en viktig Champions League-kamp.

Liverpool:

* Leeds (B)
* Crystal Palace (H)
* Brentford (B)
* Manchester City (H)

Her er det to hjemmekamper og to bortekamper, men den ene hjemmekampen er altså mot City, mens Liverpool også spiller borte nå rett etter landslagspausen mot et Leeds som de ikke klarte å slå borte i ligaen senest i april.

Den første kampen etter landslagspause er ikke alltid den enkleste, spesielt ikke når den spilles borte mot en brukbar motstander.

Liverpool møter også AC Milan hjemme i sin første Champions League-kamp, før den turneringen fortsetter borte mot Porto borte i samme uke som avsluttes med storkampen mot City.

Manchester City:

* Leicester (B)
* Southampton (H)
* Chelsea (B)
* Liverpool (B)

City står altså allerede med ett tap, og terminlista er ikke snill med dem den neste måneden.

Bortekamper mot Leicester, Chelsea og Liverpool står alle på planen i ligaen. Det sier seg selv at det blir vanskelig å ta full pott i alle de tre kampene.

For bare å gjøre det hele ekstra vanskelig for Pep Guardiola og co så skal City også møte Paris St. Germain borte i Champions League mellom ligakampene borte mot Chelsea og Liverpool. Det fremstår som ni veldig viktige dager for de lyseblå.

pepcity
VELDIG TØFT PROGRAM: Det går nesten ikke an å få et vanskeligere kampprogram enn det City har på tampen av september og starten av oktober.

Tottenham:

* Crystal Palace (B)
* Chelsea (H)
* Arsenal (B)
* Aston Villa (H)

Chelsea hjemme blir tøft nok for de tidlige serielederne, og et London-oppgjør mot Arsenal er ikke det enkleste selv om Emirates-laget har slitt.

Det er også verdt å merke seg at Chelsea-kampen spilles bare tre dager etter en potensiell vanskelig bortekamp mot Rennes i Conference League.

Det er nok av eksempler på lag som sliter med å kombinere torsdagsspill i Europa med hjemlig ligaspill.

Tottenham skal også ut i bortekamp mot Wolverhampton i ligacupen, noe som betyr fire bortekamper på de fem første nå etter at landslagspausen er over.

Men så blir det Uniteds tur…

Noen vil kanskje mene at man uansett må møte alle, men generelt så skal man ikke undervurdere betydningen av en god september og tidlig oktober-start for United. Hvis United gjør jobben – med så mange kvalitetsspillere å velge fra – så virker laget godt rustet før resten av høsten.

sunnymutv

Så vet alle at United etter landslagspausen i oktober skal ut i en rekke tøffe kamper, blant annet mot Leicester (B),  Liverpool (H), Tottenham (B) og Manchester City (H) – sammen med to tøffe Champions League-kamper mot Atalanta, men akkurat nå er det ikke noe vits i å fokusere på det.

Nå handler det om å bygge på en ligastart som ga sju poeng på tre kamper. Det betyr 2,33 poeng i snitt, noe som vil gi 88-89 poeng hvis United klarer å holde det gående sesongen gjennom.

Forrige sesong tok United i snitt 1,95 poeng per kamp, men det må nok opp på minst 2,2 eller 2,3 hvis det skal være håp om ligagull nummer 21 i 2021/22-sesongen.

Powered by Labrador CMS