ralfie

– Cristiano er ikke noe pressmonster. Vi måtte kompromisse

Publisert Sist oppdatert

Han ble kalt Gegenpressingens gudfar, men etter den første halvtimen mot Crystal Palace, i hans aller første kamp, så var det ikke mye å se av presspillet som Ralf Rangnick var kjent for.

På fredagens pressekonferanse snakket han om det, at det rett og slett ikke gikk.

– Da vi spilte borte mot Newcastle eller Norwich så innså vi rett og slett at det ble for vanskelig. Vi hadde ingen preseason, vi hadde ingen mulighet til å bedre den fysiske formen til spillerne. Det er noe av det jeg er mest skuffet og frustrert over.

– Vi måtte rett og slett kompromisse. Vi måtte angripe litt lavere. Det handlet om hvordan vi kan få de offensive spillerne våre i riktige posisjoner.

– Cristiano scoret noen mål, men uten å legge skylda på ham, han gjorde det fantastisk, men han er ikke noe pressmonster. Selv da han var ung så var ikke han en spiller som ropte «hurra» da motstanderne fikk ball, slik at vi kunne vinne den tilbake. Det samme gjaldt en del andre spillere.

– Derfor måtte vi kompromisse. Kanskje ble det for mange kompromisser. Vi fant aldri den rette balansen mellom hva vi skulle gjøre med og uten ball. Selv med ball så skapte vi for lite sjanser.

Rangnick mente at han feilet som manager på flere områder.

– For eksempel det å taktisk utvikle laget. Det er det jeg alltid har gjort tidligere, uansett klubb eller liga. Det er grunner til at det skjedde, men jeg har ingen unnskyldninger. Vi skulle alle gjort det bedre.

– Men hvorfor vil dette fungere for Erik ten Hag når det ikke du fikk det til?

– Det vil jo komme endringer her. Spillere forsvinner. Nye kommer inn. I januar bestemte styret seg for ikke å hente inn nye spillere, men det er annerledes nå. Erik vil kunne påvirke de spillerne som kommer inn nå og i de neste vinduene.

– Jeg tror nå også at det er åpenbart for alle, styret, eierne, supporterne, at vi må heve kvaliteten på stallen, og hvis man vet hva som trengs så er det enklere. Mine samtaler med styret viser også at de er villig til å gjøre det som trengs.

Powered by Labrador CMS