– Jeg håper at Fellaini blir værende

Fem mann er ute med skader og Zlatan Ibrahimovic er fremdeles ikke kampklar.

Publisert Sist oppdatert

Phil Jones, Marcos Rojo, Ander Herrera, Marouane Fellaini og Daley Blind er fortsatt ikke tilbake etter skader.

Dette fortalte José Mourinho til MUTV i forkant av fredagens pressekonferanse. Den forløp deretter omtrent som følger:

Hvordan har været påvirket forberedelsene?

– I går trente vi innendørs og i dag ute. Det er vanskelig, men vi prøver å være positive. Vi kan ikke klage, for resten av dagen kan de holde seg hjemme.

Om McTominay og drakampen mellom Skottland og England:
– Jeg vet ikke om det stemmer. Jeg kan ikke bekrefte det for jeg har ingen informasjon om det. Mitt råd til ham går ikke på landslagsspill, det har ingenting med det å gjøre, men om å holde beina på jorden.

Les også: – Drakamp om McTominay

– Han er veldig ydmyk, åpen for lærdom, og veldig intelligent. Om han fortsetter slik, med å kjempe om spilletid for Manchester United – som ikke er enkelt, vil landslagsspill komme som en følge av den jobben han legger ned i klubben. Men jeg kan ikke bekrefte at begge nasjonene har kontaktet ham.

– Jeg har ennå ikke truffet dem, men foreldrene hans må være gode mennesker. De har overlevet ham de rette verdiene. Han har bestått noe viktige tester, ikke bare ut fra et fotballperspektiv, men han er veldig moden og avslappet. Han spilte mot de regjerende mesterne [Chelsea] og han har to kamper i Champions League. Han har selvsagt en lang vei å gå, men han har beina på jorden, så la oss håpe han fortsetter utviklingen.

Med tanke på Champions League, spiller det noen rolle om dere blir nummer 2 eller 4?
– 
Først og fremst er det liten avstand mellom oss og nummer 5 – seks poeng, så det er åpent for alle. De fire første går til Champions League, så vi har andre mål. Vi er alle gode lag, til tross for at det, ut fra det jeg av og til leser, virker som om alle andre er bedre enn oss. Jeg er ikke så sikker på at det stemmer.

– Så jeg vil si fire veldig gode lag, men nummer 5 går ikke til Champions League. Så nummer 2 eller 4? Jeg vil si at det spiller ingen rolle rent økonomisk, og prestisjemessig spiller det heller ingen rolle, for nå går alle fire direkte til Champions League, uten kvalifisering. Sett fra mitt personlige ståsted er allikevel andreplassen bedre enn tredje, og tredje er bedre enn fjerde. Så vi skal selvfølgelig gjøre vårt beste.

Om Fellaini, som ser ut til å være på vei bort til sommeren:

– Hvorvidt han blir eller om han forsvinner, det vet jeg ikke. Jeg håper at han blir, og klubben ønsker det samme. Men prosessen, forhandlingene, tall og avstand mellom tilbud og det han ønsker, vet jeg virkelig ikke noe om.

Om Fellainis skade:

– Han er fortsatt ung, skaden hans trengte et mindre inngrep, og han vil være tilbake i løpet av et par uker. Så om vi fortsatt er med i Champions League etter Sevilla, tror jeg at  han vil være klar til en eventuell kvartfinale, en eventuell semifinale i FA-cupen, og de siste par månedene av Premier League-sesongen.

Om Zlatan Ibrahimovics fremtid:

– Vi tror alle at dette blir hans siste sesong i Manchester United. Hvorvidt han fortsatt kommer til å spille eller si stopp, vil være en svært personlig avgjørelse for ham selv. Jeg tror han ønsker seg frihet til å velge sitt eget liv og fremtid. Den forferdelige skaden ødela for et par sesonger han skulle ha spilt for oss.

– Nå er han ikke skadet, men føler han seg helt og holdent lykkelig, klar og overbevist om at han er i stand til å hjelpe laget? Nei, men han er en mester og en så ærlig fyr at han kun vil komme tilbake dersom han har følelsen av å være helt klar. Han jobber hardt, og forhåpentligvis kommer han seg tilbake på det nivået han ønsker seg.

Crystal Palace-manager Roy Hodgson: – Zaha ute også mot United

Resten av pressekonferansen, Del 2, har som vanlig sperrefrist, denne gang helt til søndag kveld klokken 23.30.

Powered by Labrador CMS