Fletcher snakker ut

Darren Fletcher letter på lokket om magesykdommen.

Publisert Sist oppdatert

I midten av desember 2011 ble Darren Fletcher påvist diagnosen «ulcerøs kolitt», og Manchester United gjorde det klart at skotten ville bli borte fra fotballen på ubestemt tid. I lenken til venstre kan du lese mer om sykdommen.

Fletchers neste tellende fotballkamp kom ikke før ni måneder senere, da United slo Galatasaray 1-0 på Old Trafford i Champions League.

I januar 2013 kom beskjeden om at 29-åringen måtte igjennom en operasjon, og at det ville holde han borte fra fotballen i alle fall ut sesongen.

I desember 2013 – nesten ett år senere – kom skotten inn for Ryan Giggs i det 70. minutt da United slo Aston Villa 3-0.

LEWIS MOODY: Den tidligere rugbyspilleren har også kjempet kampen mot sykdommen.
LEWIS MOODY: Den tidligere rugbyspilleren har også kjempet kampen mot sykdommen.

Løy til lagkameratene

Tidligere rugbyspiller, Lewis Moody, snakket med Fletcher under lanseringen av United For Colitis, et pengeinnsamlingsinitiativ til inntekt for veldedighetsorganisasjonen Crohn’s and Colitis UK.

Skotten innrømmer ifølge Irish Mirror  at sannheten var så pinlig at han løy til lagkameratene om tilstanden sin.

– Jeg husker når jeg først ble diagnotisert, jeg var så apatisk om det.

– Når jeg ser tilbake på det nå, var det ganske barnslig, men jeg var en proff fotballspiller, i Premier League, for Manchester United, og følte meg urørlig.

– Jeg vil at folk skal ta det veldig alvorlig dersom de blir diagnotiserte, og vet innvirkningen det kan ha på livet deres og hva det kan føre til, fortsetter skotten.

Ble verre og verre

Den store kampen begynte i 2010, men skotten ville ikke snakke om det til noen andre enn sine nærmeste før i 2011 eller 2012.

GOD MANN: Fletcher bidrar i kampen mot sykdommen.
GOD MANN: Fletcher bidrar i kampen mot sykdommen.

– Først var symptomene veldig små, og det hadde ikke noen særlig innvirkning på livet eller karrieren min.

– Det var ikke før den kom tilbake i 2010 at jeg startet den store kampen mot sykdommen, som til syvende sist førte til operasjoner for at jeg kunne fortsette karrieren min.

– Jeg sa ikke noe om det før 2011 eller 2012. Symptomene for denne sykdommen er ikke noe du vanligvis går rundt og vil snakke om. Bare familien min og nære venner visste om det, men ingen i klubben.

– Utrolig vanskelig

– Det var vanskelig å dikte opp historier. Grunner til hvorfor jeg ikke var på trening, hvorfor jeg så syk ut, hvorfor jeg spurtet til toalettet. Det var utrolig vanskelig å dikte opp historier og lyge de rett opp i ansiktet.

– Det var en enorm lettelse da folk fikk vite om det. Det var det beste jeg gjorde. Uansett om jeg fortsatt slet med symptomene, hjalp det meg mye.

– Alle var fantastiske mot meg

Fletcher er utrolig glad for respektet han har mottatt fra ulike hold.

– Jeg var bekymret hvordan fans, lagkamerater og utenforstående ville behandle meg, innrømmer han, og fortsetter:

– Men en ting skal jeg si deg, alle har vært fantastiske! United-fans, bortefans, alle har vist så mye respekt ovenfor meg.

P.S.: Darren Fletcher og Lewis Moody vil avholde en gallamiddag på Old Trafford 27. mars for å samle inn penger til veldedighet og øke bevisstheten om Crohn’s and Colitis.

Powered by Labrador CMS