weghorst, neville, ronaldo

– Jeg vet ikke hvem jeg ville valgt

Gary Neville har sammenlignet Wout Weghorsts 19 kamper i Manchester United med Cristiano Ronaldos siste 19 i klubben.

Publisert Sist oppdatert

Wout Weghorst ble et tema i Sky Sports’ «Monday Night Football»-sending, hvor Gary Neville diskuterte bruken av den høyreiste spissen.

Gang på gang har han nemlig fått tillit av Erik ten Hag etter å ha kommet på lån i januar, til tross for at han til stadighet har blitt kritisert av eksperter og supportere – blant annet for kun to scoringer på 19 kamper så langt.

I sendingen sammenlignet Neville tallene fra disse kampene med Cristiano Ronaldos siste 19 kamper for klubben.

Det som blant annet kommer frem er at til tross for Weghorst kun står med to mål, så har laget på like mange kamper scoret 37 mål.

Ronaldo på sin side noterte seg for elleve nettkjenninger på sine siste 19 kamper. Men på samme tid scoret laget totalt 23 mål.

– Det er store forskjeller. Det rare med fotball er at man kan ha en spiller i laget som ganske åpenbart ikke er god nok til å være en Manchester United-spiss, men som har gitt mer fortjeneste for laget, i form av seire, færre tap, flere mål totalt.

– Og en slik tabell kan være litt provoserende, men det viser, jeg er sikker på at det er det Erik ten Hag peker på når han tenker på hvorfor han bruker Wout Weghorst.

Neville, som alltid har vært en stor tilhenger av Ronaldo, påpeker at man totalt sett helt åpenbart ikke kan sammenligne portugiserens karriere med Weghorsts.

Her og nå har han imidlertid vanskelig å svare for seg når Jamie Carragher spør hvem han ville brukt i dagens United-lag.

– Jeg vet ikke. Jeg vet ikke hvem jeg ville valgt.

– Hvis de begge var der nå? Jeg tror jeg ville ha endret fra kamp til kamp. Noen ganger ville jeg valgt Weghorst, noen ganger ville jeg valgt Ronaldo. Hvis jeg spilte hjemme på Old Trafford, ville jeg brukt Ronaldo, men borte ville jeg trolig brukt Weghorst.

Powered by Labrador CMS