Ryktesaker, uke 21

Oppdatert 17.15: David Moyes skal være klar til å røyke fredspipe, mens Madrid-aktuell manager ønsker å gjenforene tidligere United-duo.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i en enkelt sak, slik at alle som elsker dem enkelt kan finne frem, mens alle andre lett kan styre unna.

Forrige ukes rykter

Søndag 26.mai

19.15: Falcao har blitt linket til et knippe klubber, men nå kan det se ut som om en sjokkovergang til Monaco er i ferd med å gå i boks. Klubben som rykker opp til Ligue 1 etter denne sesongen har allerede Porto-spillerne Joao Moutinho og James Rodriquez, og har nå planer om å også knytte til seg den colombianske spissen.
– Vi forventer at Falcao, samt fire eller fem spillere til av hans kvalitet, kommer. Vi har og vil fortsette å snakke med Falcao og representativene hans. Forhandlingene pågår. Vi håper å få i land en avtale så raskt som mulig, sier Monacos assistenttrener Jean Petit til Radio RCN.

17.15: Zinedine Zidane er sikker på at Cristiano Ronaldo kommer til å bli Santiago Bernabeu. Franskmannen er ventet å bli sportsdirektør i Real Madrid, og forteller at Ronaldo ikke har planer om å flytte på seg.
– Ronaldo er fornøyd i Madrid. Han er svært viktig for laget og kommer ikke til å bytte klubb før neste sesong, sier Zidane til L’Equipe.

09.15: Vi tar også med at Molde-manager Ole Gunnar Solskjær skal stå på Evertons liste over potensielle manageremner som kan ta over for David Moyes ifølge VG. Roberto Martinez skal imidlertid være førstevalget på Goodison Park.

09.00: Det har tidligere versert rykter om Cesc Fabregas til Old Trafford i dag skriver Daily Express at en sjokkovergang kan være på trappene. Arsenal har førsterett på Barcelona-spilleren, men Fabregas selv skal være ivrig på nye utfordringer og en overgang til United er derfor ikke helt usannsynlig. Prisen skal ligge på 25 millioner pund. Luka Modric skal være plan B.

08.45: Fredag meldte Guardian at Moyes ønsket å ta med seg Marouane Fellaini til United og nå mener Mirror å vite det samme. Belgieren vil koste 24 millioner pund.

08.30: Daily Mail hevder imidlertid at David Moyes skal røyke fredspipe med Wayne Rooney så fort han er tilbake fra ferie. Avisen beskriver møtet mellom Rooney og Ferguson mer som en uformell samtale mellom manager og spiller hvor Rooney i frustrasjon kun påpekte at han like så godt kunne forlate klubben dersom han ikke fikk spille. Klubben skal nå ha akseptert at Rooney faktisk aldri leverte en formell transfersøknad og dette kan redde 27-åringens fremtid i klubben.

08.15: Aldri en dag uten Wayne Rooney i ryktespalten. Sunday People mener å vite at Read Madrid-president Florentino Perez har bestemt seg for at Carlo Ancelotti blir den nye sjefen på Santiago Bernabeu og at Ancelotti deretter vil hente Rooney fra United. Ancelotti skal ønske å gjenforene duoen som tidligere herjet sammen for United og en eventuell bytteavtale med Cristiano Ronaldo er derfor uaktuelt.

08.00: I går gikk meldinger ut på at Mourinho ville ta med seg Luka Modric til Chelsea når han ventelig gjør comeback i London-klubben. I dag melder imidlertid Sunday People at David Moyes kan stikke kjepper i hjulene for portugiseren. Moyes skal nemlig være like begeistret for den kroatiske playmakeren som sin forgjenger og skotten skal allerede ha vært i kontakt med Real Madrid angående en overgang. Pris: 24 millioner pund.

Lørdag 25. mai

17.25: Dortmund og Robert Lewandowski spiller i kveld finale i Champions League mot Bayern München. Uavhengig av om Dortmund kan kalle seg europeiske mestere eller ei etter lørdagskvelden mener trener Jürgen Klopp at polakken blir å se i svart og gult også neste sesong.

– Min konklusjon er at Robert ikke forlater Borussia. Han spiller her neste sesong. Det er grunnen til at jeg ikke ønsker å diskutere hvilken klubb som kan passe ham, sier Klopp til den polske avisen Przeglad Sportowy.

17.15: Wayne Rooney er visst ikke den eneste spilleren David Moyes må overtale til å bli i hans nye United-lag. Adnan Januzaj har hatt det man må kunne kalle en gjennombruddssesong på U21-laget og nå skal Barcelona stå klare til å snappe opp den kreative playmakeren skriver The Sun. Moyes skal imidlertid være bestemt på å tilby 18-åringen en forbedret kontrakt.

08:30 Ifølge Daily Star kjemper Manchester United og Manchester City om Juventus’ midtbanestjerne, Arturo Vidal. Midtbanespilleren skal også av Real Madrid, og avisen spekulerer i at 40 millioner pund må legges på bordet for å hente den hardtarbeidene midtbanespilleren til Manchester.

08:15 Manchester United-keeper David de Gea blir stadig jaktet av Barcelona, som ønsker en erstatter for Victor Valdés, men den spanske målvakten har ingen planer om å forlate Old Trafford.

– Det ville blitt vanskelig. Jeg er veldig fornøyd i United. Ting går veldig bra, bedre for hver dag som går. Jeg er veldig fornøyd, sa De Gea.

08:00 David Gill sier til Sky Sports at han tror at Wayne Rooney blir i Manchester United neste sesong. Den avtroppende styreformannen tror at David Moyes og Ed Woodward (Gills erstatter) kommer til å klare å overtale 27-åringen til å bli på Old Trafford, tross interesse fra blant annet Chelsea og Arsenal.

Fredag 24. mai

16.15 Porto-vingen James Rodriquez har vært linket til United denne våren, men nå er han og hans lagkamerat Joao Moutinho offisielt klare for Monaco. Det bekrefter den franske klubben på sine hjemmesider.

14.30 Mike Phelan og Eric Steele har allerede forlatt United, melder Goal.com. Samtidig skriver nettstedet at Rene Meulensteen har blitt tilbudt en mindre rolle i støtteapparatet enn tidligere, noe som har ført til at han har begynt å vurdere mulighetene sine. En av dem er å returnere til Nederland. Ryan Giggs, Paul Scholes og Phil Neville er alle kandidater til å bli tilbudt noen av rollene som blir ledige.

13.55 Pålitelige Guardian melder at David Moyes seriøst vurderer å ta med seg Marouane Fellaini inn portene på Old Trafford. Belgieren har en utkjøpsklausul på £24 millioner, noe som ikke vil være til hinder for United. Samtidig skriver avisa at interessen rundt Leighton Baines har kjølnet.

13.20 Nyheten om at Moyes ønsker å gjøre endringer har nå spredd seg rundt i engelsk presse. Daily Mail rapporterer at Steele og Phelan etter alt å dømme er ferdige i Manchester United. Moyes ønsker å hente inn Jimmy Lumsden, førstelagstrener i Everton, som sin nye assistent, samt Chris Woods som sin nye keepertrener.

Samtidig skriver Daily Mirror at duoen har forlatt United allerede i dag.

12.05 David Moyes kommer inn med nye tanker og idéer i United, og ifølge talkSPORT ønsker han å gjøre endringer i støtteapparatet på Old Trafford. De som risikerer å miste jobben skal være blant andre keepertrener Eric Steele og assistentmanager Mike Phelan.

Torsdag 23. mai

18.45 Inter klarte ikke å kvalifisere seg for spill i Europa den kommende sesongen, og dermed blir spekulasjonene rundt klubbens spillere stadig mer intensive. Denne gangen er det forsvarskjempen Andrea Ranocchia som visstnok skal være i Manchester Uniteds søkelys. Dette skriver talksport i dag.

09.30 Dersom Wayne Rooney forlater United til fordel for PSG, åpner det for at Robert Lewandowski tar turen fra Dortmund til Old Trafford. ESPN melder at polakkens representativer sier at en avtale kan komme til å skje, mens kilder på Old Trafford hevder at hva som skjer i sommerens overgangsvindu avhenger mye av Rooney.

08.00 Paris Saint-Germain har gitt Wayne Rooney beskjed om at de er kapable til å matche lønnsslippen han har i dag, skriver The Guardian. Rooney er PSGs førstevalg på topp, men David Moyes ønsker å beholde scouseren på Old Trafford. Ifølge avisa er Rooney nødt til å overbevises om kvaliteten på Ligue 1 før han gjør et valg.

08.00 Er United i ferd med å forberede et sjokkbud på Thomas Vermaelen? Det melder i alle fall Daily Mirror. Belgieren har mistet plassen på Arsene Wengers lag, og både United og Barcelona følger situasjonen tett. Angivelig skal Arsenal være interessert i å selge.

Onsdag 22. mai

14.10 Skal man tro Daily Express står Aleksander Dragovic på Uniteds ønskeliste. Forsvarsspilleren fra Basel er også ønsket av Everton, men ifølge 22-åringen selv virker Old Trafford å være hans foretrukkede stoppested.
– Målet mitt er å spille i England. Jeg håper å kunne kopiere karrieren til mitt forbilde, Nemanja Vidic, sier han i et intervju med Tutte Mercato Web.

14.00 En spiller som Thiago Alcantara har vært het i denne spalten tidligere, og nå blusser ryktene om Barcelonas playmaker opp igjen. Ifølge Marca har midtbanespillerens utkjøpsklausul blitt redusert helt fra €90 til €18 millioner ettersom han ikke har spilt nok kamper etter at han signerte en ny kontrakt for to år siden. Den spanske avisen omtaler Manchester United som favorittene til å sikre seg 22-åringen, men Pep Guardiolas Bayern München lanseres også som et alternativ.

08.45 David Moyes tjuvstartet i sin nye jobb mandag, og ifølge Daily Mail er Southamptons venstreback Luke Shaw en spiller som står høyt i kurs hos 50-åringen. Avisen skriver at Leighton Baines ser ut til å bli på Goodison Park, og dermed er 17-åringen Moyes’ førstevalg til å ta opp kampen om en plass på laget med Patrice Evra. Også Chelsea, Shaws favorittklubb, er ute etter venstrebacken.

08.10 Wayne Rooney føler seg frosset ut av Old Trafford, skriver Daily Mirror. Ifølge avisen mener Rooney at han ikke har levert inn noen offisiell forespørsel om å forlate United, selv om Sir Alex Ferguson har fortalt presse at scouseren ønsket å reise. Rooney tror at United-fans kommer til å slite med å tilgi han, og at han nå nærmest sikkert forlater Old Trafford i sommer.

Landslagsspissen håper fortsatt på ny kontrakt, men United skal være lite villige til å innfri Rooneys ønske, skal man tro tabloiden.

Tirsdag 21. mai

20.45: United har valgt David Moyes som Sir Alex Fergusons etterfølger, men ifølge ESPN var Mourinho også diskutert som et alternativ. ESPN mener imidlertid å vite at klubben fryktet at en ansettelse av portugiseren ville bringe ustabilitet i laget.

20.30: Falcao linkes både hit og dit om dagen og colombianeren skal nå ha fått Atleticos velsignelse til å forlate klubben.

– Før sesongen snakket vi med spilleren og lovte ham at hvis han opprettholdt prestasjonene og hjalp oss til Champions League vil Atletico hjelpe ham. Uansett hvilken avgjørelse han tar vil Atletico stå bak ham, sier administrerende direktør, Miguel Angel Gil Marin.

Mandag 20. mai

16:30: Ifølge The Evening Standard er Gareth Bale i ferd med å signere en ny kontrakt med Tottenham. Avtalen skal ligge på rundt 130 000 pund i uken, og han skal også ha sikret seg en klausul om at han kan forlate klubben for 50 millioner pund om klubben ikke kvalifiserer seg til Champions League.

16:00: GiveMeFootball melder at United må kjappe seg om de ønsker å sikre seg PSV’s midtbanespiller, Kevin Strootman. Nettstedet beskriver Strootman som en perfekt makker til Carrick som stabiliserende midtbanespiller, og skriver samtidig at United har manglet en midtbanespiller siden Roy Keane forsvant ut stadionportene.

Strootman har vekket interesse i hele Europa, og klubber som Juventus, Tottenham og Milan er bare noen av interessentene. Ifølge GiveMeFootball vil Strootman koste om lag 17 millioner euro.

11:35: Allerede før David Moyes ble offisielt bekreftet som United-manager begynte ryktene å surre – hvilke Everton-spillere blir med skotten til Old Trafford? Leighton Baines og Marouane Fellaini har blitt nevnt hyppigst, og også Phil Jagielka har blitt koblet til United. Phil Neville har blitt nevnt som kandidat til et trenerverv.

Nå kobles også stortalentet Ross Barkley til United. Engelskmannens prislapp skal ligge på rundt 12 millioner pund, og blir beskrevet som «den perfekte signering» i flere engelske medier.

11:15: Ryktene rundt Wayne Rooney har svirret hele sesongen, og etter kampen mot Swansea gikk Ferguson ut og bekreftet at Rooney har ytret ønske å om å forlate klubben. Under seiersparaden mottok engelskmannen pipekonsert fra sine egne, mens han ikke var i troppen mot West Bromwich, angivelig for å delta på fødsel.

Ifølge Sport.co.uk er det Chelsea og PSG som er i førersetet om Rooneys underskrift. Også Arsenal er nevnt, men skal ikke ha sterk nok økonomi til å kjempe mot de pengesterke klubbene.

I øyeblikket ligger oddsen på at Rooney forlater klubben på rundt 1.53, mens oddsen på det motsatte ligger på 2.38.

Bayern og Chelsea er bookmakernes favoritt med 3.00 i odds, mens PSG og Arsenal følger på plassene bak med henholdsvis 7.00 og 17.00 i odds.

 

Powered by Labrador CMS