Ryktesaker, uke 20

Oppdatert 09.30: Hinter Marouane Fellaini om at han vil slå følge med David Moyes til Old Trafford?

United.no samler ryktene i en enkelt sak, slik at alle som elsker dem enkelt kan finne frem, mens alle andre lett kan styre unna.

Forrige ukes rykter

Søndag 19. mai

09.30 Marouane Fellaini er en av spillerne som har blitt foreslått oftest som en av spillerne David Moyes ønsker å ta med seg til sin nye klubb. Nå har også belgieren kommet med noen uttalelser som kan ses i sammenheng med de siste to ukers hendelser.
– Jeg ønsker kun å gå til en klubb hvor manageren virkelig ønsker meg. I 2008 gjorde Everton alt for å overbevise meg, spesielt David Moyes. Han gjorde meg til spilleren jeg er i dag, sier Fellaini ifølge Goal.com.

08.40 United har gått ut offentlig og sagt at Wayne Rooney ikke er til salgs, men det har ikke skremt bort Chelsea og Roman Abramovich. Ifølge Sunday Mirror er russeren klar til å punge ut med £30 millioner for spissen, i tillegg til å matche hans nåværende lønnstilbud. De har også bedt United sette en prislapp på Rooney.

Lørdag 18. mai

09.10 Det gikk hett for seg da Real Madrid ble slått i den spanske cupfinalen fredag kveld – Cristiano Ronaldo ble utvist og Jose Mourinho ble sendt på tribunen. Nå ryktes det at ikke bare Mourinho, men også Ronaldo kan være på vei til Chelsea. The Daily Mail skriver i dag at Mourinho (dersom han tar over Chelsea) har planer om å bruke ikke mindre enn £100 millioner i sommer, og blant spillerne som står på portugiserens ønskeliste er også Wayne Rooney og Edinson Cavani. Skal vi tro avisen kan det dermed se ut som om det blir en gjenforening av Rooney og Ronaldo, men på Stamford Bridge og ikke Old Trafford.

Fredag 17. mai

16.35 Det har vært mye snakk denne sesongen om Uniteds midtforsvar, og selv om de røde etter jul har tettet godt igjen svirrer ryktene stadig rundt eventuelle forsterkninger i de bakerste rekkene. Sky Sports skriver i dag om den egyptiske unggutten Ramy Rabia som visstnok skal være et av alternativene på Old Trafford denne sommeren. 19-åringen har allerede fått fem A-landskamper for Egypt, men dersom United skulle være interessert vil de få konkurranse av både Dortmund, Lille, Schalke og Chelsea. Agenten hans skal riktignok ha sagt at en overgang til England skal være foretrukket.

13.35 Wayne Rooney til Arsenal? Skal man tro Arsene Wenger har ikke Gunners gjort noe voldsomt framstøt på spissen enda.
– Det er ikke et spørsmål en gang i øyeblikket. Vi har ikke begynt å tenke på det. I øyeblikket er vi ikke interessert i noen. Vi har kun én interesse – og det er selvsagt kampen på søndag, sa Wenger på fredagens pressekonferanse, skriver Independent.

12.10 En av sommerens mest ettertraktede spillere er Falcao. United har blitt nevnt som et av de mulige stoppestedene for spissen, men tidligere denne uka startet ryktene om en sjokkovergang til Monaco, som rykker opp til Ligue 1 etter denne sesongen. Colombianeren hevder fokuset ligger på Atlético Madrid.
– Jeg vet ingenting om det. Jeg tenker bare på Atlético Madrid og har ingenting å gjøre med disse ryktene. Jeg har allerede blitt linket til halve Europa, inkludert Manchester United og Real Madrid. Alt jeg vet er at jeg er under kontrakt med Atlético Madrid, resten er bare spekulasjoner, sier han ifølge talkSPORT.

09.10 Arsenal håper på en like dramatisk overgang for Wayne Rooney som da de i fjor solgte Robin van Persie andre veien, skriver Daily Mail. Allerede i mars ble scouseren diskutert som en potensiell signering internt i Gunners, men problemet er Rooneys enorme lønn. Lukas Podolski er i dag Arsenals best betalte spiller med drøye £100.000 i uka – Rooney har godt over det dobbelte. Arsene Wenger skal imidlertid ha £70 millioner tilgjengelig for overganger.

Torsdag 16. mai

12.55 United følger Accrington Stanleys keeper Andrew Dawber tett. 18-åringen har trent regelmessig med klubben siden januar, og Accringtons nye manager, James Beattie, mener det er positivt for keeperens utvikling å trene i en av verdens største klubber.
– Han har et enormt potensiale. Eric Steele elsker han. Tidligere var han der én dag i uka, men nå er han der hele tida. Han trenger kamper, men å trene i det miljøet gjør han sterkere mentalt og bedre tro på seg selv.

Onsdag 15. mai

17.00 Onsdag formiddag skrev en nyhetsside knyttet til Sports Direct, at Newcastle har kastet seg inn i kampen om Wayne Rooney. En kilde skal ha sagt at klubben ser på Rooney som perfekt for dem, og at de allerede har vært i kontakt med spillerens agent.

08.10 Framtida til Wayne Rooney er svært uviss, men nå utelukker Bayern München at spissen er aktuell for dem denne sommeren.
– Jeg vet ikke hva Rooney vil tilføre Bundesliga. Vi har stor respekt for Wayne Rooney, men det har ikke vært noen kontakt med han. Det er ingen kontakt og han er ikke på vår agenda. Nei, nei, absolutt ikke, sier sportsdirektør i klubben, Matthias Sammer.

Tirsdag 14. mai

14.10 Ex-Arsenal-, nå Barcelona-spiller Cesc Fabregas, blir overraskende nok nevnt som et alternativ for Uniteds midtbane. Ifølge London-avisen Evening Standard skal United sågar ha sendt avgårde et bud på 26-åringen, som forlot Arsenal til fordel for La Liga-vinner Barςa for to år siden.

14.00 Udineses 18 år (fyller 19 den 20. mai) midtbanespiller, polske Piotr Zielinski, trekkes frem av talkSport som et mulig mål når Manchester United skal ut på sommerhandel.
Unggutten, som har tre kamper for Polens U21-landslag, fikk sin Serie A-debut for Udinese den 2. november.

13.45 Siden David Moyes i forrige uke ble ansatt som ny United-manager, har flere Everton-spillere dukket opp i ryktespaltene. Marouane Fellaini og Leighton Baines er riktignok gjengangere, men nå har også den engelske landslagsstopperen Phil Jagielkas navn havnet i diskusjonen.