– Han er ikke til salgs

Hvor mye skal man egentlig stole på noen når de uttaler seg vedrørende overgangsrykter?

Publisert Sist oppdatert

Da Wayne Rooney ble benket mot Real Madrid, tok det ikke lang tid før engelsk presse begynte å spekulere i om scouserens tid i United går mot en veis ende.

Ryktene om Rooney har ikke vært så sterke siden kontraktsfeiden i oktober 2010, men da Sir Alex Ferguson møtte pressen for første gang siden nederlaget tirsdag var han ikke sen med å slå tilbake mot pressen.

– Det er bare tøys det dere holder på med. Jeg har utestengt to aviser som har skrevet om det, og de slipper ikke inn igjen her før de beklager. Det er ingen problemer mellom meg og Wayne. At vi ikke prater sammen på treningsfeltet er oppspinn, sa Fergie.

– Wayne Rooney selges ikke. Han spiller i United også neste sesong. Det har du mitt ord på.

Men hva betyr det egentlig når klubben går ut og benekter disse ryktene? Dersom Rooney forlater United i sommer vil det gå inn på listen over de tre største salgene til Fergie de siste ti årene, sammen med Cristiano Ronaldo og David Beckham.

United.no har tatt en titt på hva som ble sagt i forkant av de overgangene, som til slutt ble en realitet.

– Jeg ville ikke solgt dem et virus en gang

Alle visste at Ronaldo ønsket å spille for Real Madrid. Hovedpersonen selv la aldri skjul på det, selv om han stort sett ytret at han var fornøyd i Manchester United.

Etter Champions League-triumfen i Moskva overtalte Fergie portugiseren til å bli minst ett år til i klubben, uten at overgangsryktene forsvant av den grunn. Under klubb-VM i 2008 i Japan tok Sir Alex et oppgjør mot ryktene.

– Ville jeg ha skrevet under på en kontrakt med den mobben? Det er det absolutt ingen sjanse for.

– Jeg ville ikke ha solgt et virus til dem en gang – så det er et nei. Det er ingen avtale mellom klubbene.

– Da vi solgte Gabby (Heinze) i fjor sommer sa jeg til David Gill at jeg kunne vedde livet mit på at i januar ville alt starte opp i januar igjen med Ronaldo.

Samtidig kom Ronaldo med følgende utsagn til pressen:

– Jeg bryr meg ikke. Jeg leser ikke aviser. Jeg er veldig lykkelig i United. Veldig lykkelig.

Seks måneder senere ble Ronaldo solgt til Real Madrid for £80 millioner – tidenes høyeste overgangssum.

– Aldri, aldri, aldri!

Også sist gang United møtte Real Madrid på hjemmebane i Champions League ble en stjernespiller satt på benken. I 2003 var det Beckham som led den skjebnen, og også da ledet det til spekulasjoner om at United-karrieren hans var omme.

Det hjalp heller ikke at Fergie tidligere denne sesongen – ved et uhell – hadde sparket en fotballsko i ansiktet på nettopp Becks etter FA-cuptapet mot Arsenal.

I slutten av april samme år kom benektelsene om at han var ferdig i klubben.

– David har selv sagt at han ikke ønsker å gå noen steder, men vi har alltid vært forsiktige med å komme med offentlige uttalelser av noe slag rundt hvordan laget vårt ser ut neste sesong.

– Vi ønsker ikke å havne i en situasjon hvor vi benekter alle rykter, for vi kommer til å bli aet med mange spillere under det som antakeligvis blir en lang og varm sommer.

– Vi har aldri snakket med Real og Davids folk har forsikret meg om at han ikke ønsker å dra. Alle er sammen om dette, så det er fint å ha klarert Madrids standpunkt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Og hva var Real Madrids standpunkt?

– Aldri, aldri, aldri. Ingen i Real har noen gang snakket om Beckham og jeg har ikke tenkt til å starte nå. Vi er veldig fornøyde med laget vårt og vil aldri, aldri signere Beckham, hadde daværende Real Madrid-president Florentino Perez sagt på engelsk radio i forkant.

Beckham ble den forsommeren brukt som agn under presidentvalget i Barcelona. Joan Laporta hadde lovet å hente superstjernen dersom han ble valgt, og United ville også akseptere budet.

Men Beckham ville ikke bli brukt som politisk åte og avslo tilbudet.

I midten av juni signerte Beckham en kontrakt med Real Madrid.

Ikke ta alt for god fisk

Disse to overgangene er kremeksempler hvor klubbene gjentatte ganger har avfeiet rykter om en spillers avgang eller inntog.

Nå betyr naturligvis ikke det at Rooney definitivt forlater United til sommeren, men selv om Sir Alex slo tilbake mot ryktene, kan man heller ikke se på det som bombesikkert at spissen blir i klubben.

Man har rett og slett ikke annet å gjøre enn å smøre seg med tålmodighet, vente på sommeren og håpe på det beste.

Kilder: BBC, Daily Mail, Sky Sports, Independent

Powered by Labrador CMS