Nominert til prestisjefylt pris

Robin van Persie er en av ti spillere som kan vinne prisen som ‘Årets spiller i Europa’ for 2012/13-sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Robin van Persie leverte en strålende debutsesong i Manchester United-trøya, og scoret 30 mål på 48 kamper for de røde. Han ble med dette toppscorer i Premier League, og ble også tatt ut på ‘Årets Lag’ i Premier League for 2012/13-sesongen.

Nå er Van Persie nominert til enda en gjev utmerkelse. UEFA har valgt ut nederlenderen som én av ti spillere som er nominert til ‘Årets spiller i Europa’ for sesongen 2012/13.

I tillegg til Robin van Persie er også Gareth Bale fra Premier League nominert. Hele fem spillere fra Bundesliga er på listen, mens to av de nominerte spiller i La Liga. I tillegg Zlatan Ibrahimovic fra Paris Saint-Germain og Ligue 1 nominert.

To tidligere United-vinnere

Et utvalg av sportsjournalister skal 6. august krympe timannslisten ned til en liste på kun tre spillere, før vinneren blir offentliggjort i forbindelse med trekningen av gruppespillet for den kommende Champions League-sesongen 29. august.

Andres Iniesta vant prisen forrige sesong, mens Lionel Messi vant prisen for 2010/11-sesongen. Også to United spillere har vunnet den prestisjefylte prisen: David Beckham vant den for sin innsats i Treble-sesongen 1998/99, mens Cristiano Ronaldo vant den i etterkant av Uniteds Champions League-triumf i 2008.

TIDLIGERE VINNERE: David Beckham (1998/99) og Cristiano Ronaldo (2007/08) har begge vunnet prisen Robin van Persie nå er nominert til.
TIDLIGERE VINNERE: David Beckham (1998/99) og Cristiano Ronaldo (2007/08) har begge vunnet prisen Robin van Persie nå er nominert til.

Cristiano Ronaldo er nominert også denne sesongen, mens David Beckham – til tross for sin periode i Paris Saint-Germain i vår – må finne seg i å ikke være nominert denne gangen.

Prisen endret navn fra og med 2010/11-sesongen, i forbindelse med at Ballon d’Or og FIFAs ‘Årets spiller i verden’ ble slått sammen. Skal man være helt korrekt har derfor ingen United-spillere vunnet akkurat den prisen Van Persie nå er nominert til, men i realiteten er det samme pris som Beckham og Ronaldo tidligere har vunnet: prisen for å være den beste spilleren i Europa den foregående sesongen.

Hele listen:

Gareth Bale (Tottenham)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain)
Robert Lewandowski (Borussia Dortmund)
Lionel Messi (Barcelona)
Thomas Muller (Bayern München)
Franck Ribery (Bayern München)
Arjen Robben (Bayern München)
Bastian Schweinsteiger (Bayern München)
Robin van Persie (Manchester United)

Powered by Labrador CMS