Ryktesaker, uke 27

Willian på vei?

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 8. juli:

18.06: Sky Sports siterer Ajax-manageren på at den nederlandske klubben prøver å signere Daley Blind denne sommeren – men at utfallet kommer an på andre parter.

14.39: United har lenge vært koblet til Celtic-backen Kieran Tierney, men det har ikke sett ut som om noe ville skje med den interessen denne sommeren. Everton har derimot sterkt vurdert å signere ham, for en overgangssum som det har vært spekulert i at skulle være rundt £25 millioner. Nå skal Liverpools stolthet ha bestemt seg for å droppe dette. Det betyr kanskje ikke at Tierney skal ende i United nå, men kanskje har det noe å si for om han ender her etter hvert…?

10.44: Lite nytt her for de som fikk med seg vår siste oppdatering fredag kveld, men Daily Mails Simon Jones (vanligvis treffsikker) skriver også at United skal speide på Erling Braut Håland igjen mot Vålerenga i kveld.

09.54: The Sun skriver at United tror de vil sikre seg Willian fra Chelsea nå som Brasil er ute av VM.

De skriver at han er Uniteds hovedmål for sommeren, og at United og Barcelona kjemper om tilslaget. En overgangssum på £60 millioner omtales.

Artikkelen er ikke skrevet av Neil Custis, som vanligvis er avisas mest treffsikre på United-stoff.

Lørdag 7. juli:

21.26: Tuttomercatoweb skriver at United har planer om å legge inn et bud på Mexico-helten Hirving Lozano. Det snakkes om en budstørrelse på over €40 millioner, altså £35 millioner. Det skal være snakk om seriøs interesse, og at det kan bli utvikling i løpet av de neste dagene.

Det høres litt overraskende ut med et stort bud på meksikaneren – og det er kanskje litt rart også at det skal være italienske TMW som slår til med en eksklusiv overgangssak om en meksikaner som kan gå fra Nederland til England…?

21.01: Vi nevnte tidligere i dag at det ikke er noe som tyder på at Cristiano Ronaldo plutselig skal ende i United, og da kunne vi nevnt at Independents Miguel Delaney faktisk har har hatt en sak om at United forhørte seg – men fikk høre at en Juventus-overgang var kommet så langt at det ikke var verdt å gå videre med. Samtidig har andre (som er vel så pålitelige) skrevet at United ikke er interessert. Her er uansett en Petter Veland-oppsummering om Ronaldo/Juve-overgangen.

14.08: Daily Express videreformidler en rapport fra italienske Il Messaggero om at Romelu Lukaku skal ha anbefalt sin bror Jordan Lukaku til José Mourinho. Vi finner ikke noe om dette på linken de oppgir, men det er mulig det står i versjonen som er tilgjengelig for abonnenter. Vi er noe skeptiske vanligvis til å stole på en videreformidling fra en avis som Daily Express, men de skriver i det minste ikke noe om at en overgang skal være på gang. Spilleren har uansett vært sterkere koblet til West Ham og Leicester enn til oss.

10.16: Ifølge spanske SPORT er United ute etter Barcelona-talentet Nico González.

Barcelona har mistet flere store talenter denne sommeren, og nå kan González potensielt være nestemann ut siden han ikke har signert ny kontrakt, og i så fall skal United være best plassert til å utnytte dette.

Hans far, Fran González, har jobbet i City de siste årene, men hans kontrakt med de lyseblå skal ha gått ut. Han skal ha hatt en god relasjon med speideren David Harrison, som har gått fra sjefsspeiderjobb i City til United, og dette skal visstnok spille inn på Uniteds sjanser til å snappe opp Nico González.

07.59: Ikke så mye som handler om United denne morgenen hittil, så vi starter ved å nevne at ganske mange melder at Juventus har mer og mer tro på at Cristiano Ronaldo-overgangen går i boks. Det er ingenting som tyder på at United er i ferd med å kaste seg inn her.

Fredag 6. juli:

22.24: Eurosport melder fredag kveld at United har planer om å se Erling Braut Håland igjen kommende søndag når Molde tar imot Vålerenga. Men United blir ikke eneste storklubb på tribunen. Flere andre storklubber skal ha forespurt Molde om adgang til kampen, og Juventus skal i alle fall ha planer om å være til stede. Den italienske gigantklubben skal ha fått et bud avslått på 17-åringen i vinter.

14.25: Luke Shaw er ikke i Russland med det engelske landslaget, men publiserte tidligere i dag et Instagram-innlegg etter en tilsynelatende tøff oppkjøringsøkt med fitnesstrener Gary Walker. Kanskje for å slå tilbake mot dem som kritiserte United-backens kroppsfasong etter at et feriebilde dukket opp på sosiale medier?

Nå melder uansett ESPN at 22-åringen er fast bestemt på å bli værende i United og kjempe om en plass på laget, etter at han i våres vurderte mulighetene sine. Shaw har fått en ny konkurrent i Diogo Dalot, og ifølge ESPN ønsker United seg fortsatt Alex Sandro. Klubben utløste i sommer en klausul som forlenget Shaws kontrakt med ett år.

Pre season ready 🤙🏽

Et innlegg delt av Luke Shaw (@lukeshaw23)

 

13.50: Tidligere i dag svarte Dag Langerød og Eivind Brennhovd Holth på spørsmål om United-ryktene på Facebook!

 

08.00: Jesse Lingard er én av Englands VM-helter, og ifølge The Sun, står nå Manchester United klare til å tilby 25-åringen en ny kontrakt verdt 150.000 pund i uka. Det til tross for at han signerte sin forrige avtale så sent som i april i fjor.

Torsdag 5. juli:

17.40: Italienske Corriere dello Sport skriver at det er feil at United og Alex Sandro er enig om spillerens personlige betingelser, selv om United følger nøye med på situasjonen til backen. Skulle noe skje vil det trolig føre til at Juventus ønsker Matteo Darmian motsatt vei igjen – og da mest som venstreback og Alex Sandro-erstatter, siden de allerede har hentet en ny høyreback. Sandro er verdsatt til om lag 50 millioner pund, mens Juventus synes 20 millioner for Darmian er for mye.

13.30: Stokes sveitsiske landslagsspiller Xherdan Shaqiri linkes til interesse fra både Liverpool og Manchester United. Det synes klart at han kommer til å forlate «pottemakerne» etter vårens nedrykk, men hittil har det ikke kommet noen hint om hvor han i så fall drar.
Han håper imidlertid å bli værende i Premier League, og lover rask avklaring på hvilken klubb som blir hans neste.
– Akkurat nå kan jeg ikke si noe, men dere får vite det snart, sier han, ifølge The Mirror, og forklarer tausheten til nå med ønsket om å fokusere på Sveits’ VM-innsats. Nå som alpelandet er ute av turneringen, bør det derimot bli enklere å tenke på fremtiden.
– Jeg har lyst til å bli i Premier League, men i fotball vet man aldri. Jeg utelukker ingenting, sier 26-åringen.

07.50: Det har en stund blitt lekket at José Mourinho skal være interessert i Juventus-spissen Mario Mandzukic. Samtidig har Juventus vært en av flere italienske klubber som har vist interesse for Matteo Darmian.
Det kommer derfor ikke særlig overraskende når The Mirror nå hevder at United ønsker å la Darmian inngå i en byttehandel som vil føre Mandzukic til Old Trafford.

Onsdag 4. juli:

20.17: Vi nevnte det med Barcelona-interesse for Willian tidligere i dag, og en sak fra i går har mer om Willian/Barcelona/United. Daily Telegraph skrev nemlig at Chelsea helst vil selge til Barcelona – unntatt om de kan få Anthony Martial fra United.

19.54: Manchester Evening News videreformidler en sak fra Daily Express om at United også vurderer et bud på Cristiano Ronaldo, men problemet er jo at Daily Express ikke skriver det i saken MEN linker til – det er nemlig en sak som bare inneholder oddsen for hvor Ronaldo havner.

19.46: The Sun skriver at vi kan komme til å handle mer fra Stoke. Xherdan Shaqiri kan forlate Potters for £12 millioner i sommer etter nedrykket, og José Mourinho vurderer (ifølge avisa) et bud. Han skal ha fortalt venner hvor imponert han er over sveitserens VM-prestasjoner.

Saken er ikke skrevet av Neil Custis, som vanligvis er avisas mest treffsikre på United-stoff.

16.29: Kontrakten til Tosin Kehinde har gått ut, uten at det nødvendigvis betyr at han ikke kan ende opp med å fortsette i United. Det er uansett, ifølge All Nigeria Soccer som følger unge nigerianske spillere tett, interesse for Kehinde. Nottingham Forest, Queens Park Rangers, Reading, Derby County og Brentford skal alle være interesserte i Kehinde, men United ønsker en treningskompensasjon på £500 000, noe som foreløpig bremser utviklingen i en eventuell overgang.

Det skal også være lag fra Spania, Østerrike, Frankrike, Tyrkia, Nederland, Sverige og Norge som skal være interesserte i spilleren som nylig ble 20 år.

16.16: Litt mer om Cristiano Ronaldo og Juventus:

13.15: – Jeg var aldri nær en overgang til United. Jeg har hørt ting som har blitt sagt om det, men det var aldri egentlig nært. Jeg skal ikke benekte at det var et par samtaler om situasjonen min i Monaco, men det kom aldri et tilbud fra United, sier Fabinho, som gikk til Liverpool, til FourfourTwo.

13.00: Ikke helt United, men Real Madrid har faktisk nå sendt ut en pressemelding hvor de benekter at de har kommet til enighet med PSG om Kylian Mbappe. De skriver at de verken har budt på spilleren eller gitt spilleren noe kontraktsforslag.

09.00: Mourinho-kjenner Duncan Castles sa i sin nye Podcast at United er enig med Alex Sandro om de personlige betingelsene. Juve krever fortsatt €60 millioner for ham, så det er altså fortsatt uenighet om pris for venstrebacken. Men merk: Dette er ikke helt nytt, Castles har meldt at United har ønsket Sandro lenge, og også sagt at Sandro vil til United. Merk også at dette egentlig ble nevnt som en liten bisetning fra Castles da de pratet om Kiernan Tierneys trolige overgang til Everton. Det ble altså ikke presentert som noe nytt eller viktig – så ta til deg denne informasjonen med varsomhet.

07.55: Corriere dello Sport skrev tirsdag at United skulle ha budt 50 millioner euro for AC Milan-stopperen Alessio Romagnoli (23) og 65 millioner for Inter-stopper Milan Skriniar, men at begge budene ble avvist. Sport Witness reagerer imidlertid på at Romagnoli-budet kun nevnes i en bitteliten sak langt inne i avisa.

07.45: Det bør vel også tas med her at UEFA nå har bestemt seg for å gjennomgå økonomisk fair play-saken de hadde mot Paris St. Germain, noe som betyr at mye fortsatt vil være usikkert for dem og overganger.

07.40: Litt mer Juventus: Kanskje grunnet Ronaldo (se rett under), kanskje grunnet andre årsaker, og kanskje er det direkte feil: Men Manchester Evening News har gjengitt en Tuttosport-sak om at Juventus nå ikke lenger er interessert i Sergej Milinkovic-Savic – som United har vært koblet til.

07.35: Og til de av dere som følger spent med. Tirsdag kom det rapporter om at Juventus ønsket Cristiano Ronaldo, og nå hevdes det at det er 95 prosent sjanse for at portugiseren ender der, skriver Daily Mirror. Ronaldo vil tjene 26,5 millioner pund i året frem til han er 37 år i Italia – hvis rapportene er korrekte. Samtidig skal det være litt uro for at Juventus-interessen brukes for å få United og PSG på banen, og at det er superagent Jorge Mendes som bare spiller kortene sine veldig godt (igjen) på vegne av klienten sin. Det som er sikkert er at Ronaldo ønsker seg bedre lønn – og 26 millioner i året vil være en oppjustering fra dagens 18 millioner.

07.30: Chelsea skal ha satt en prislapp på 70 millioner pund på Willian, melder Mundo Deportivo, for spilleren som gjerne vil vekk fra Chelsea og også har blitt koblet til United. Det er avisas Barcelona-journalist, Roger Torelli, som skriver dette. Mundo Deportivo hevder at Barcelona lokker med en bytteavtale med Paulinho for å få Willian.

Annonse, for våre turer til Manchester og Old Trafford

Tirsdag 3. juli:

15.30: Direkte motstridende meldinger. Det må vi kunne kalle det når Milans styreformann først går ut og avviser at det kommer på tale å kvitte seg med Leonardo Bonucci, og det deretter dukker opp en melding i Gazetta Dello Sport [via talkSPORT] om at klubben har satt en prislapp på samme spiller, pålydende £31 millioner .
Ikke vet vi, ikke annet enn at Milan er i pengeknipe og har behov for cash om regnskapet skal gå i balanse. Til nå har det samme regnskapet ført til at UEFA har utestengt klubben fra høstens europeiske klubbturneringer.

09.55: Heller ikke den 22 år gamle Stuttgart-stopperen Benjamin Pavard synes å være på vei til Old Trafford, til tross for at han i den senere tid skal ha blitt linket til interesse fra Manchester United.
– Vi kommer til å gjøre alt for å sikre oss at han spiller for oss et år til. Uansett blir det definitivt ikke snakk om å selge for under €50 millioner, sier Stuttgarts sportsdirektør Michael Weschke til Stuttgarter Nachrichten [via MEN].

09.30: Ifølge «italienske rapporter» blir Leonardo Bonucci ikke United-spiller i sommer.
Den 31 år gamle Milan-stopperen har vært nevnt som et mulig overgangsmål for José Mourinho, men italienernes styreformann Marco Fassone så godt som utelukker at Bonucci forlater San Siro i dette sommervinduet.
– Leo er vår kaptein, og ikke en av dem vi diskuterer eller forhandler om, uttalte Fassone under en Q&A med Milano-klubbens supportere, ifølge MENs kilder.

07.55: Bayern München nekter å la seg dra inn i rykteflommen rundt Anthony Martial. Den tyske storklubben er i markedet etter en ung ving og United kan være villig til å selge, men Bayerns sportsdirektør Hasan Salihamidzic holder eventuelle planer for seg selv:
– Dette er saker vi diskuterer internt. Vi vil gi beskjed dersom vi har noe å fortelle, lyder hans korte kommentar, ifølge The Mirror.

07.45: Nottingham Forests 16-år gamle backtalent Matthew Bondswell har tidligere blitt linket til blant andre Manchester United. På Instagram har han nå bekreftet at han forlater «skogvokterne», men han røper ikke hvilken klubb som kan vente seg signaturen hans. Tyske Bild [via Nottingham Post] hevder imidlertid at Bondswell neste destinasjon blir Bundesliga-klubben RB Leipzig.

Mandag 2. juli:

17.42: Rob Dawson i ESPN skriver at overgangssummen for Sam Johnstone er på rundt £6,5 millioner – og ellers skriver han (som andre) at United nærmer seg signeringen av Lee Grant, noe vi også har skrevet om her.

16.59: Ifølge Simon Stone i BBC, som vanligvis er velinformert, er Sam Johnstone nær en overgang til WBA. Dette passer bra med infoen fra Daily Mail fra tidligere i dag.

13.20: Det er ikke akkurat overraskende, men spanske Mundo Deportivo melder nå at Toni Kroos har fortalt både Real Madrid og agenten sin at han ikke har noe ønske om å forlate den spanske hovedstaden i sommer. Det er Sport Witness som gjengir saken, etter at AS forrige uke skrev at Mourinho hadde fortalt Ed Woodward at han veldig, veldig gjerne kunne tenke seg Kroos.

12.50: Sky Sports melder at Stoke-keeper Lee Grant skal gjennomføre legesjekken i United denne uka. Dette gjøres selvsagt så han kan være klar for United når United-spillerne som ikke har vært i VM møter opp til preseason-trening neste uke.

10.00: Det er ventet at Matteo Darmian drar fra United i sommer, og nå har han sagt noen ord om det. – Agenten min vet hva jeg vil. Juventus, Inter eller Napoli? Det er ikke opp til meg å svare på det. Jeg ønsker den beste løsningen. Jeg var nær en retur til Italia forrige sommer, men Mourinho ønsket ikke å selge meg da, sier han til Gazzetta dello Sport.

09.10: Signeringen av Lee Grant, Uniteds tredje sommersignering, vår nye tredjekeeper, offentliggjøres snart. Her kan du lese mer om karrieren hans så langt.

08.20: Franske Le Parisien skriver at AC Milan-stopper Leonardo Bonucci visstnok heller vil til Paris St. Germain enn United i sommer. I Paris vil han nemlig kunne gjenforenes med både Buffon og Verratti, og stopperen, som aldri har vunnet Champions League, tror det er større sjanse for å vinne turneringen der enn med f.eks United.

08.10: United krever fem millioner pund for å slippe Sam Johnstone til WBA, der han vurderes som erstatter for Ben Foster, skriver Daily Mail. Johnstone imponerte på utlån i Aston Villa forrige sesong, og noen hadde kanskje håpet at salgssummen var høyere – men Johnstone går nå inn i sitt siste kontraktsår – og det er nok ikke altfor store sjanser for at 25-åringen vil forlenge med United så lenge han ikke er sikret fast spilletid.

08.00: Ajax har allerede sikret seg Dusan Tadic fra Southampton for om lag 17,5 millioner pund, og mandag skriver De Telegraaf at klubben nå jobber knallhardt for å få på plass Daley Blind (28). Blind spilte for Ajax før han kom til United, og har en høy stjerne der – etter å ha blitt kåret til bestemann både i Ajax og den nederlandske serien før overgangen til United. Rett etter sesongslutt avviste heller ikke Blind selv en overgang hjem igjen. United har foreløpig ikke solgt noen denne sommeren, men det skjer nok mye de neste ukene. Ferien for United-spillerne er nemlig ferdig etter denne uka.

Powered by Labrador CMS