ronalgrey

«Få ham vekk. Nå må det være slutt!»

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har ikke respekt for ham siden han ikke viser respekt for meg.

Det sier Cristiano Ronaldo til Piers Morgan om Erik ten Hag.

Da kan det ikke lenger være tvil. Det var hans avskjedssøknad. Egoisten kan faktisk aldri igjen spille for United. Få ham vekk.

Det er bare et par uker siden vi diskuterte om innbytte-nektingen mot Tottenham var den siste dråpen som fikk begeret til å flyte over, men i stedet fikk vi en Ronaldo-vannkanon  på oss.

Nå som vi er på veien mot noe som fungerer igjen så kan vi ikke styre med energitappende personligheter som Ronaldo. Nå må det være slutt.

ronaldo061122c

Det kan rett og slett ikke være slik at Ronaldo, som United-ansatt, skal kunne snakke ned manageren sin eller andre i klubben akkurat som han vil.

Vi er United. Manchester United. Google United og hva det betyr. Der vi nå er som fotballklubb så virker det også for meg som om førstelaget har en eneste sjanse, og det er at alle drar i samme retning.

Om det ikke var klart fra før så er det nå ekstremt tydelig at én av gutta våre ikke gjør det. Han er ikke interessert. Som skrevet – dette var et avskjedsintervju. 

ronnie232

Hva er det egentlig han har vist denne sesongen?

Han kunne av personlige årsaker ikke være med på preseason, og Ronaldo er såret over klubbens manglende empati da han sier at hans lille datter ble lagt inn på sykehus.

Hvis det er én ting jeg skal gi ham så er det at jeg ikke blir overrasket om United som klubb sikkert kunne vært bedre enn de faktisk var da det skjedde.

Samtidig vet united.no at det forrige sesong var full enighet i United-systemet om at Ronaldo simulerte en skade for å slippe å spille kamp. Kanskje etterdønningene av det hang igjen.

Akkurat det med empatien, at klubben ikke helt trodde på ham da datteren kom på sykehus, er imidlertid det eneste jeg kan gi Ronaldo poeng på.

Han nekter å si hvorfor Ten Hag ikke har vist ham respekt, han går til et barnslig angrep på Wayne Rooney og han er kort sagt veldig opptatt av egne følelser uten at han i alle fall hos meg klarer å fortelle meg konkret hvorfor jeg skal være på lag med ham.

Kanskje bryr han seg heller ikke om det, siden han sannsynligvis vet at han nå har spilt sin siste Unied-kamp.

Nå spekulerer jeg også vilt, men har han vært syk de siste dagene eller har han vært ute mot Villa og Fulham på grunn av disse intervjuene? Jo da, jeg vet at spekulasjoner ikke gjør saken bedre, og det blir spennende å se hvordan United svarer. For det må de.

ronaldo22

Uansett, etter at han returnerte fra ferie i sommer så var det sammen med agent Jorge Mendes i et forsøk på å komme seg vekk fra United.

Jeg kan forstå at Ronaldo etter en vanskelig tid selv kanskje mente at United burde gjort nøyaktig som han ville, men på toppen av profesjonell idrett, som vi her snakker om, så har jeg ingen problemer med å forstå at United da måtte ta noen tøffe avgjørelser om hva som var best for dem med en spiller som var under kontrakt.

At han faktisk fikk fri under hele Asia/Australia-turneen er også et tegn på at klubben forsøkte å spille på lag, selv om Ronaldo følte seg såret.

Deretter brøt Ronaldo, sammen med andre spillere, reglene om ikke å forlate Old Trafford før kampslutt i forbindelse med treningskampen mot Rayo Vallecano. Han nektet så å bli byttet inn mot Tottenham, og på en kveld som tilhørte United og Alejandro Garnacho så slippes altså et intervju som kommer til å ta all oppmerksomheten vekk fra den kampen – like etter at Ten Hag har gjennomført sitt siste intervju på flere uker.

For meg fremstår det siste isolert ganske så respektløst, både overfor Ten Hag, Garnacho, lagkameratene, oss supportere og hele klubben.

ronsak

Det jeg har sett fra utsiden denne sesongen er en ny manager som ikke har sagt annet enn at han gledet seg til å jobbe med Ronaldo, som så Ronaldo som et monster av en spiller, men som egentlig ikke har fått noe i retur.

Kanskje er essensen at Ronaldo selv ville vekk etter trøbbelet i sommer, men i intervjuet snakker han selv om at hans følelse var at han var uønsket helt fra forrige sesong.

Det stemmer nok fort også for forrige sesong, siden jeg ble fortalt at United tidlig angret seg. Til tross for målene han scoret så ble ikke portugiseren en positiv faktor for United på det stedet klubben var da.

Jeg sliter imidlertid med å forstå at Ten Hag, som hele tiden har snakket Ronaldo opp, snakket om behovet for en god Ronaldo, skal ha ønsket ham vekk denne sesongen. I alle fall i starten. Det er også bare en uke siden Ten Hag gjorde Ronaldo til kaptein, så jeg sliter ekstremt med å se at manageren ikke har forsøkt å få til noe med Ronaldo.

Jeg er selv også blitt fortalt at Ronaldo var synlig rasende på Carrington etter at han ble straffet for å ha nektet å komme innpå mot Tottenham. Det gjorde han klinkende klart overfor alle medspillerne, så respekt?

Er det respektfullt å vise sin misnøye med manageren til de andre? Akkurat som han synlig viste sin misnøye også med Ole Gunnar Solskjær og også Ralf Rangnick forrige sesong.

Hva slags respekt er det å sette manageren i en situasjon som gjør at han helt korrekt må straffe deg for å nekte å komme innpå som innbytter mot Tottenham? Jeg har ingen problemer med at enkelte tilpasninger må gjøres med visse spillere, men å nekte å bli byttet inn? Det er respektløst. Han fikk jo da en ekstra sjanse til å vise noe positivt for United denne sesongen.

Det siste der er kanskje det aller viktigste: Cristiano Ronaldo har rett og slett ikke levert for Manchester United denne sesongen.

Han har egentlig spilt mer enn han hadde fortjent.

ronaldo061022b

Så kan statistikk brukes til det meste, men jeg utfordrer alle som leser dette – hvor mye annet strålende enn målet mot Everton har Ronaldo levert for United på de cirka 1000 minuttene han har spilt denne sesongen?

Hos meg står det nesten helt stille.

Så vet jeg at mange har vanskelig for å diskutere forrige sesong saklig, men Ronaldo nevner jo dette i intervjuet. Han sager Rangnick i to, men hvis man ser bort fra all prat om klikker og Ronaldos oppførsel på treningsfeltet så er jeg altså blitt fortalt av United-trenere at han nektet å spille for United også forrige sesong, så respekt?

Jeg har sett tekstmeldinger hvor han etter en elendig kamp av både United og ham selv mente at han var den eneste som prøvde, at alle andre var ræva. Det var de som var problemet.

Og her er vi for meg inne på noe av essensen: For Ronaldo er det alltid andre som er problemet.

Problemet nå er imidlertid veldig tydelig Ronaldo selv, at han ikke takler at han ikke spiller hovedrollen.

Den ekstreme vinnerviljen og den egoismen har bragt ham dit han er i dag, som en av tidenes beste fotballspillere, men nå som han er blitt en høyst middelmådig fotballspiller, en spiller som hittil i sesongen har virket å spille på et nivå som er litt for høyt for ham, så føles den egoismen som kanskje det største problemet.

Jeg er usikker på om han forstår hvor respektløs oppførselen hans nå er. Jeg er nemlig usikker på hvor mange rundt ham som sier «nei», som tør å sette ham på plass eller se verden slik verden faktisk gjør det.

Jeg sliter med å se at andre enn de mest ihuga Ronaldo-supporterne støtter ham etter dette.

Manchester United v Omonia Nikosia: Group E - UEFA Europa League

Jeg har selv sagt at når han drar så kommer jeg til å huske United-karrieren hans med glede, men måten han nå nærmest utfordrer oss på er over kanten for meg. Kanskje vil jeg om 30 år fortsatt huske storhetstiden med Ronaldo kun med glede, men akkurat nå så tror jeg dette kommer til å smake surt i lang, lang tid, på grunn av ham.

Vi United-supportere elsket at Ronaldo kom hjem forrige sesong. Det var julaften, men det ble samtidig fort mørketid – med Ronaldo i en hovedrolle. Med 24 mål så ble det likevel akseptabelt for hans egen del. Selv om det var mange historier om hans negative påvirkning så kunne ingen frata ham de scoringene. Mange mente derfor at han også reddet United.

– Jeg tror supporterne vet sannheten, sier han til Piers Morgan.

– At jeg kun vil det beste for klubben. Det var derfor jeg kom hit.

Kanskje kunne Ronaldo kommet seg unna med det forrige sesong, men ikke nå. I alle fall ikke for meg. Hvis Ronaldo virkelig hadde villet det beste for klubben så hadde han aldri gått ut mot manageren slik han gjør nå.

Ronaldo oppfører seg som om det er han som var sjefen, den største.

Han taper kanskje ikke ved å gå ut mot Woodward eller Arnold eller også Rangnick, men han taper soleklart når han går mot Erik ten Hag og fotballklubben Manchester United – og det er faktisk hele United han utfordrer med dette siste stuntet.

Han utfordrer en manager og en klubb som desperat forsøker å skape noe positivt ved igjen å få alt til å skulle handle om bare én mann, ham selv.

Ronaldo benk

Det finnes millioner av fotballspillere som er misfornøyde med manageren eller klubbene sine av en eller annen grunn, men de fleste vil faktisk klubbens beste. Derfor velger de klubbens beste. Det gjorde ikke Ronaldo da han gikk til Piers Morgan.

Dette gjorde det imidlertid enkelt for meg.

Fra å lure på om vi sammen med Ronaldo faktisk kunne få til noe frem til sommeren så er jeg nå klar på at United trenger verken egoisten Ronaldo, fotballspilleren Ronaldo, distraksjonen Ronaldo eller det sirkuset som følger med.

Så får vi se om noen faktisk vil ha ham.

Hvis ikke får han sikkert en medprogramleder-rolle hos Piers Morgan.

MER: Her kan du lese hva Ronaldo sa

Powered by Labrador CMS