Info om Crawley Town

I morgen verter United det engelske medier kaller Conferences svar på Manchester City.

Publisert Sist oppdatert

United møter Crawley for første gang i historien, og det er kanskje ikke så rart. Klubbenes historier er som svart mot hvitt – kontrastene er store. Mens United har løftet ligatroféet hele 18 ganger, er Crawleys høyeste ligaplassering noensinne sjuendeplassen de fikk i Blue Square Premier, tidligere kjent som Conference, i fjor.

Denne sesongen er de imidlertid i rute til å rykke opp til ligasystemet for første gang. De ligger riktignok tre poeng bak AFC Wimbledon på tabellen, men takket være den gode FA-cupinnsatsen har klubben fire kamper til gode på London-laget.

Én ting har imidlertid klubbene til felles: Begge kalles the Red Devils. Der stopper imidlertid likhetene mellom lagene.

I august 2006 var Crawley en time unna å bli likvidert på grunn av stor gjeld. De ble imidlertid reddet i tolvte time, men måtte starte den påfølgende sesongen med ti minuspoeng for å ha blitt satt under administrasjon.

Ukjente eiere, enorm økonomi, og en kontroversiell manager

De reddet plassen med et nødskrik den sesongen, og i april 2008 kjøpte et firma kalt Prospect Estate Holdings Limited over klubben. Mange av de mystiske eierne er ikke navngitt, men de økonomiske problemene var ikke lenger noe problem – tvertimot.

Samtidig ansatte klubben Steve Evans som manager, et veldig kontroversielt valg. Under sitt opphold som Boston United-manager ble han nemlig dømt for skatteundragelse.

Den dag i dag er Crawley den desidert rikeste klubben utenfor ligasystemet. Klubbens formue er høyere enn de fleste klubbene i League One og League Two, og i motsetning til de fleste non-league-klubber er samtlige av spillerne fulltidsansatte.

Måltyven Tubbs

I fjor sommer handlet Crawley som aldri før, noe som var begynnelsen på den ambisiøse klubbens målsetning: Championship innen fem år. De hentet blant annet den tidligere League One- og League Two-spilleren Sergio Torres.

Den viktigste signeringen var imidlertid kjøpet av Matt Tubbs. Spissen har virkelig funnet formen i Crawley, og står med 28 mål på 32 kamper denne sesongen. 26-åringen scoret blant annet Crawleys eneste mål i 1-0-seieren mot Torquay United i fjerde runde.

Crawley er en slettes ikke godt likt klubb i England, men prestasjonene i FA-cupen denne sesongen er allikevel en enorm bragd. Det hele begynte i fjerde kvalifiseringsrunde, da de slo Newport 1-0 på bortebane. Conference North-laget Guiseley ble knust 5-0 i første runde, men det var i andre runde de røde djevlene virkelig begynte å imponere.

Først holdt de League One-klubben Swindon Town til 1-1 på Broadfield Stadium, før de vant omkampen borte 3-2 etter ekstraomganger. Derby ble slått 2-1 i tredje runde, og i fjerde runde var altså Matt Tubbs’ scoring nok til å sikre en bortetriumf mot Torquay.

Allikevel, å møte United er Crawleys desidert største kamp i historien, og selv om Evans har uttalt at de reiser til Old Trafford for å vinne, vil et slikt utfall gi drøssevis av penger tilbake på oddsen.

Powered by Labrador CMS