Nytt Premier League-møte mandag – konflikt mellom store og små

Ny møtevirksomhet i Premier League denne uka.

Publisert Sist oppdatert

I dag (mandag) møtes Premier League-klubbene igjen til ny møtevirksomhet om «Project Restart», den potensielle oppstarten av Premier League-fotball igjen.

Ifølge John Cross i Daily Mirror kommer de såkalte «Big Six»-klubbene (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Spurs, City og United) til å legge press på de mindre klubbene for å få dem til å gå med på «Project Restart» på grunn av de store konsekvensene de mener noe annet vil kunne få for engelsk fotball.

En av de store klubbene fortalte Mirror at de er «fullstendig forvirret» av argumentasjonen mot bruken av nøytrale baner, siden det ikke er et påfunn fra de store klubbene, men er basert på myndighetenes instrukser.

– Tror de helt ærlig at vi ønsker å spille på nøytrale baner med Champions League-plasser på spill? Det er det samme for alle. Men det er ikke vår eller Premier Leagues avgjørelse. De sier at nøytrale baner er den eneste måten å få det gjennomført på. Det er ikke rettferdig for noen, ingenting kommer til å være perfekt – men vi må prøve, sier en anonymisert toppleder fra en av disse klubbene.

Ifølge BBC skal det ikke stemmes over bruken av nøytrale stadionanlegg på mandagens møte, det er mer sannsynlig at det skjer senere i mai (det trengs 14 av 20 stemmer for å få det gjennom, for øvrig).

Mandagens møte skal derimot ha en avstemmning vedrørende spillerkontrakter, og om de skal forlenges til den forsinkede avslutningen av sesongen.

Bare de seks nederste som er motstander av «Project Restart»?

Det er irritasjon blant storklubbene over at flere av de mindre klubbene har gått ut offentlig med sine motstand til «Project Restart», etter at Watford, Brighton og West Ham alle har uttalt seg skeptisk.

Det skal også være frustrasjon om at det å droppe nedrykk har blitt nevnt, siden det ikke har blitt diskutert i det hele tatt på Premier League-møtene, og siden FA har sagt at det ikke vil skje.

Storklubbene er ventet å varsle om at det er de som driver den voldsomme interessen i ligaen, og sørger for å gjøre det til verdens mest populære og lønnsomme liga, og at Premier League ikke ville vært det om det ikke var for dem.  En slik beskjed kan være for å skremme klubber fra å stemme mot «Project Restart» siden storklubbene i så fall kanskje vil bli fristet av tanken på en europeisk superliga neste gang det blir et tema.

De store klubbene er overbevist om at det bare er de seks nederste lagene i Premier League som er motstander av denne oppstarten, og klubber som Burnley, Southampton, Crystal Palace og Leicester navngis som klubber som har snakket lidenskapelig om å gjøre et forsøk på å fullføre sesongen.

MOTSTANDER: Brighton er en uttalt motstander av bruk av nøytral grunn. Her fra Brightons seier mot United da Mourinhos United gjestet sørkystbyen i starten av 2018/19-sesongen.

Smittetrøbbel

Brighton er som sagt en av klubbene som har vært mest uttalt motstander av løsningen som nå skal diskuteres, og det har blitt bekreftet at en tredje spiller i klubben har testet positivt for Covid-19.

Utenom problematikken rundt nøytral grunn, så er også smitterisikoen for alle involverte noe som fort kan bli en del av diskusjonene. Klubblegene har vært skeptiske til hvem som egentlig sitter med ansvaret hvis noe alvorlig skulle skje, og har sendt bekymringsbrev med dette og en rekke andre spørsmål de ikke føler de har fått skikkelige svar på.

Det er meningen at den tyske fotballen skal komme i gang igjen kommende helg, og der spiller de ikke på nøytral grunn, men oppstarten der heller går ikke smertefritt.

Hele Dynamo Dresden fra 2. Bundesliga har blitt satt i karantene på grunn av smitte i stallen, og det er ikke vanskelig å se for seg at en kan risikere dette også i Premier League – og i så fall kan ambisiøse planer bli vanskelig å gjennomføre.

Spanske klubber har også planer om å komme i gang igjen i juni, og der er det rapportert positive tester i Granada, Real Sociedad og Atlético Madrid.

Powered by Labrador CMS