Klubblegene har sendt bekymringsbrev til Premier League

Publisert Sist oppdatert

Klubblegene i Premier League har tatt kontakt med Premier League for å få skikkelige svar på en del viktige spørsmål i forbindelse med at fotballen nå etter hvert skal returnere.

Det skriver David Ornstein for The Athletic, som har sett brevet som har blitt sendt fra PLDG (the Premier League Doctors Group) til Premier Leagues Mark Gillett (medisinsk rådgiver for ligaen) og fotballdirektør Richard Garlick.

Brevet inneholder rundt 100 spørsmål om ulike temaer knyttet til at spillerne skal returnere til trening, som de mener ikke har blitt adressert hittil.

Dette er noe av det PLDG er bekymret for:

  • Det at klubblegene må godkjenne retningslinjer som fortsatt innebærer en dødsrisiko.
  • Ansvar, forsikring og testing for spillere, støtteapparat og familiene.
  • Mulig overføring av smitte via svette og keeperhansker.
  • Mistanke om at noen klubber allerede ignorerer retningslinjene.
  • Økt risiko for svarte, asiatiske og etniske minoriteter.
  • Evnen nødtjenestene vil ha til å komme til hendelser på treningsfeltet.

Legene starter ved å be om klarhet vedrørende hvem som er ansvarlig for en oppdatert helserisikoevaluering i lys av coronaviruspandemien, og spør:

– Hvis det er klubben, er det rimelig å forvente så betydelige endringer i retningslinjer/tilnærming på så kort tid?

– Det er mye press på individuelle medisinske apparat om å berolige spillere og støtteapparat om noe vi er veldig usikre på… er det fair å forvente at spillere og støtteapparat skal være enige i en driftspolitikk knyttet til et ukjent virus? Må alle ansatte signere at de er fornøyd med COVID-19-protokollen? Er dette en ansvarsfraskrivelse i tilfelle noe skjer med en spiller? Hvem er ansvarlig – doktoren eller Premier League?

– Som doktorer, hvordan kan vi godkjenne retningslinjer som fortsatt inneholder en dødsrisiko?

De mener også at rådene som ble gitt sist uke, hvor det ble advart mot behandling som ikke var helt nødvendig, gir et behov for et definisjonsspørsmål om hva som er helt essensielt, siden spillere etter denne pausen vil trengte økt oppfølging, noe som vil gi regelmessig tett spillerkontakt for legene. I tillegg lurer de på hva som vil skje med en klubb treningsprogram om en av legene er syke, eller må inn i isolasjon.

Les mer om hva klubblegene er bekymret for her.

NÅR BLIR DET FOTBALL HER IGJEN? Klubblegene er i alle fall bekymret for fotballens retur, selv om det blir på nøytral grunn uten tilskuere.
Powered by Labrador CMS