– Forslag om å øke til ni innbyttere ut sesongen

Publisert Sist oppdatert

Chelsea har sendt inn et formelt forslag til de andre Premier League-klubbene om å gå fra sju til ni innbyttere når fotballen starter opp igjen 17. juni.

Årsaken er selvsagt at klubbene bare har tre uker med kampliknende trening før oppstarten, noe som igjen skaper frykt for skader. Med ni innbyttere vil klubbene stå enda bedre rustet til å tåle det som måtte komme i enhver posisjon under kamper.

Forslaget vil diskuteres på torsdagens Premier League-møte og så trolig stemmes over på et nytt møte 11. juni.

Det skriver Daily Mail.

Det er imidlertid fortsatt ikke sikkert at Premier League-klubbene åpner for fem spillerbytter i løpet av kampen, slik det nå er lov og slik det allerede gjennomføres i Bundesliga.

Den regelendringen er at man kan bytte opptil fem spillere, men de fem spillerne må byttes inn i løpet av maksimalt tre stopp i spillet.

Torsdag skal det også diskuteres om klubber kan registrere nye spillere for bruk mot slutten av sesongen.

Dette vil ikke bety noe særlig for United, men det er enkelte klubber som hadde langtidsskader på stjerner som derfor ikke ble registrert for spill ut sesongen. Det er disse spillerne dette gjelder, for eksempel Aston Villa-duoen Tom Heaton og spiss Wesley, spillere som kan påvirke deres kamp for å overleve i ligaen.

Premier League har også hatt en plan om å legge en haug med baller rundt hele banen slik at det nesten ikke blir stopp i spillet når ballen går ut, men også her er det meget usikkert om 14 av 20 Premier League-klubber vil stemme for, skriver Daily Mail.

Argumentet mot er selvsagt at det ikke vil gi spillerne nesten noe tid til å hente seg inn igjen hvis ballen havner på tribunen.

LES OGSÅ: – Terminlista kommer trolig torsdag

Powered by Labrador CMS