Dette vil vi få svar på etter møtet

Klokken 11.30 norsk tid skal representanter fra de ulike Premier League-klubbene diskutere Premier League-sesongens skjebne. Dette er spørsmålene vi kan få svar på.

Publisert Sist oppdatert

I dag vil vi forhåpentligvis få vite mer om hva som vil skje med Premier League-sesongen vi er inne i, og det er spesielt to sentrale spørsmål vi nå sitter med:

  1. Hvordan avsluttes sesongen?
  2. Når vil eventuelt sesongen sparkes igang igjen?

Representanter fra de samtlige 20 klubbene skal ha et videomøte torsdag klokken 11.30 norsk tid for å diskutere mulige løsninger for dette.

Spillere og menneskers sikkerhet vil være førsteprioritet skriver Daily Mail og legger frem følgende scenarioer for sesongen:

1. Spill ut sesongen

Det mest ønskelige scenarioet er at sesongen spilles ferdig.

UEFA har forsøkt å tilrettelegge for dette ettersom det tirsdag ble vedtatt at EM flyttes til 2021. 

I samme pressemelding fra UEFA ble det også sagt at «alle involverte parter skal gjøre alt de kan for at nasjonale ligaer og europacup er ferdigspilt i løpet av denne sesongen, nærmeste bestemt før 30. juni». 

Om dette forslaget blir en realitet, har united.no lagt fram et mulig oppsett for perioden frem til 30. juni.

Les saken her: Derfor ser UEFAs drøm ut som en utopi

Det er også lagt fram et forslag i forlengelse av dette om å spille de resterende kampene på nøytrale baner. Årsaken til å spille kampene på nøytral grunn forklares her. 

INGEN EM: Tirsdag formiddag kunngjorde UEFA at EM flyttes til sommeren 2021.

2. Kanseller sesongen

Dette forslaget vil klubbene som ligger på nedrykk kunne si seg godt fornøyd med. Forslaget kommer fra West Hams nestleder Karren Brady som mener at sesongen bør gjøres ugyldig.

Dette betyr at alle Premier League-lagene blir værende i toppdivisjonen, og resultatet for sesongen 2019/20 blir ugyldig. Et slikt forslag vil nok Liverpool som praktisk talt er seriemestere være uenig i.

GREALISH: Om sesongen blir kansellert vil det bety at Aston Villa og Jack Grealish blir værende i Premier League neste sesong, selv om de per dags dato ligger i nedrykksposisjon.

3. Avslutt sesongen – gi tittelen til Liverpool

Forslaget lyder: Avslutt sesongen og gi Liverpool tittelen. Ingen rykker ned, men Leeds og West Bromwich som innehar de to øverste plassene i Championship rykker opp til neste sesong.

Sesongen 2020/21 vil ha fem nedrykksplasser, og etter dette vil Premier League-sesongen gå sin faste gang.

Her skal det sies å være mange mange andre løsningsforslaget av ulike varianter.

Powered by Labrador CMS