– Godt å ha sikret troféet

Ryan Giggs er overbevist om at United kan forsvare PL-tittelen selv uten flere spillerkjøp.

Publisert Sist oppdatert

Søndagens Community Shield-oppgjør var den snart 40 år gamle superveteranens Wembley-opptreden nummer 21 som United-spiller. Likefullt var han blant rødtrøyenes beste spillere da klubben sikret seg det tradisjonsrike skjoldet for 20. gang. Samtidig var det David Moyes’ første trofé som manager.

– Det er bestandig kjekt å vinne Community Shield, sier Giggs til Press Association. Selv har han nå vært med på å vinne Community Shield ti ganger – med andre ord halvparten av klubbens beholdning(!), så han vet nok hva han snakker om.

– Det gir en god start på sesongen, og det er bra for manageren og alle andre involverte. For flere av spillerne – og manageren, selvsagt – var dette første gang de har vært med på å vinne Community Shield.

– Å vinne er da også det denne klubben dreier seg om. Vi kan ikke gjøre det hvert eneste år, men vi satser alltid på det. Det er slik vi gjør det her og det har vi gjort i mange år.

– Forsterkninger, eller ikke forsterkninger …

Ryan Giggs - blant de beste på Wembley.
Ryan Giggs – blant de beste på Wembley.

Selv om Manchester City og Chelsea har brukt mye penger på å forsterke sine respektive lag, har Giggs troen på at United vil levere varene igjen – selv uten flere spillerkjøp.

– At de to har brukt mye penger, det bekymrer oss ikke. Vi er Champions, og vi har vært med på dette før. Vi vet at vi har kvalitet i spillertroppen. Det viste vi i fjor, og nå må vi bare vise det igjen.

Giggs er derfor ikke særlig opptatt av om det kommer nye spillere inn eller ikke i løpet av de to og en halv ukene som gjenstår før overgangsvinduet stenger for denne gang.

– Jeg synes det  har vært et tregt overgangsmarked i sommer. City handlet ferdig tidlig, men bortsett fra det har det ikke skjedd noe særlig. Det kan jo selvsagt bli noen hektiske uker fremover, men vi får bare vente og se.

– Skulle vi hente inn noen, er det helt flott. Hvis ikke; vel, da får vi bare stå på videre. Vi er fornøyd med de spillerne vi  har. Det var tross alt de som vant ligaen for oss sist, minner Giggs om.

 

Powered by Labrador CMS