– Dette er seieren som la grunnlaget

MANCHESTER: Clayton Blackmore er ikke i tvil om hva som er Sir Alex Fergusons viktigste triumf som United-manager.

Publisert Sist oppdatert

Blackmore var en av spillerne som var med å vinne Premier League i den nye ligaens første leveår, 1992/93. Den gamle United-spilleren er ikke i tvil om betydningen av det etterlengtede seriegullet.

– Enorm lettelse
– Da Ferguson kom til klubben var United en middelmådighet. Trist, men sant. Han tok et oppgjør med drikkekulturen blant spillerne og var knallhard på disiplinen. Sakte men sikkert så man endringene. Først med FA-cup-seieren i 1990, deretter med triumfen i Rotterdam året etter, men det var først da ligamesterskapet ble vunnet i 1993 at man virkelig så hvor dette kunne bære hen. Ligagtittelen vakte en enorm glede, men først og fremst lettelse. Endelig slapp vi å ha det hengende over oss at vi ikke hadde vunnet den på noen og tvyve år, sier Blackmore til United.no.

Vi treffer den tidligere United forsvareren og midtbanespilleren utenfor Old Trafford. Han er fremdeles i sjokk over nyheten om Fergusons avgang, skjønt han fryktet det verste da United ikke dementerte de mange avisskriveriene.
– Jeg hørte ryktene i går kveld, og håpet det ville vise seg at de ikke stemte, men så gjorde de altså det. Det er en trist dag, men for en fantastisk manager han har vært for denne klubben. Nesten alt United er i dag er takket være han, sier Blackmore.

– Moyes er fornuftig
United.no har fått bekreftet fra kilder som står svært sentralt plassert i United-systemet at det bare et et tidsspørsmål før David Moyes vil bli presentert som ny United-manager.
– Om det blir Moyes er det et fornuftig valg. Han står for mye av det samme som Ferguson og han er en hardtarbeidende og jordnær mann. Jeg tror han vil bygge videre på det byggverket Ferguson allerede har reist, sier Blackmore.

Powered by Labrador CMS