£32 MILLIONER: Fabio Coentrao.

Ryktesaker, uke 2

Oppdatert 20:07: Speidertokter, Evra og Anderson på vei ut, Banega, Pogba og Coentrão (med flere!) linket inn. Dagens rykter!

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak slik at alle som elsker dem lett kan finne frem, mens alle andre lett kan styre unna.

Forrige ukes rykter

Søndag 12.januar:

20.07: Fra Guillem Balague på Twitter:

Balague har mange kontakter i flere klubber i Spania, og treffer ofte godt (men definitivt ikke alltid!). Virker vanligvis å ha god kontroll på Real Madrid-nytt.

19.54: Vi har spekulert litt i hvem Moyes finstuderte på Juventus-kampen tidligere i dag, og Daily Mirrors David McDonnell, vanligvis den i tabloidavisen med best kontroll på United, mener at det var tidligere nevnte Astori, men også… Arturo Vidal. Vi tipper de fleste United-supportere vil foretrekke Vidal av de to, selv om en slik overgang høres bortimot umulig ut å få i stand.

19.20: United hadde speidere på Benfica-Porto, der ryktespaltegjengangere som Ezequiel Garay, Nicolás Gaitán, Nemanja Matić, Eliaquim Mangala og Fernando var i aksjon. Men United var ikke alene…

Det må her påpekes at slik speiding ikke er ensbetydende at det kommer noen bud med det første, siden store klubber har mange speidere som følger flere ligaer tett. Men det ser uansett ut til at United har fulgt topplagene i Portugal en del i år.

18.28: Igjen blusser Patrice Evra-ryktene opp. Nå er det troverdige The Guardian som forteller at Evra vurderer å forlate United når kontrakten på Old Trafford går ut, og gamleklubben Monaco kan være en av klubbene som er interessant for franskmannen. Les alt om det her.

(Dette er en rettelse siden vi tidligere i dag meldte at han vurderte å reise til USA. Det punktet i ryktesaken er fjernet siden Guardian-saken ikke sier noe om det)

18.05: Sønnen til ex-red Henrik Larsson, Jordan Larsson, skal være en mann som interesserer United ifølge Daily Mail. Eller, «mann» er kanskje å tøye strikken litt, han er jo bare 16 år. Han spiller for Högaborgs BK på nivå fire i Sverige, klubben hans mer kjente far også startet i, men han skal ha trent med Helsingborg. Les mer.

17.55: Everton Ribeiro har fridd til United ved flere anledninger, og Daily Star siterer nå agenten hans på at det har kommet mange tilbud, inkludert noen fra England. Så får en hugse på at agentprat må tas for det det er, det er i alle fall liten tvil om at brasilianeren og agenten prøver å få i stand en overgang nå for tiden! Les mer.

17.45: Ever Banega ble nevnt tidligere i dag, og det er flere kilder som kobler han til United. Blant annet TuttoMercatoWeb og Sunday People. Ingen av kildene blant de aller mest pålitelige, men Moyes skal ha vært en stor fan av spilleren i flere år. Sunday People-saken melder at Valencia gjerne vil ha Hernández, og at han kan bli en nøkkelperson om en slik deal skal bli noe av. Les mer.

17.35: Ole Gunnar Solskjær hentet i går Mats Møller Dæhli til Cardiff City. Uten hadde en tilbakekjøpsklausul på Dæhli, og ifølge blant andre Daily Mail prøvde United å løse den ut for å få stortalentet tilbake. Nordmannen ønsket å spille under Solskjær, og valgte derfor bort en United-retur. Les mer her.

17.32: Originalkilden til Pogba-ryktet lenger nede er Daily Express, ikke en veeeldig pålitelig kilde. Ta det med et lastebillass med salt.

16.52: Ryktene om Anderson til Fiorentina var nevnt tidligere i saken, og nå ser det ut til at Fiorentina har bekreftet interessen. Sky Sports gjengir Sky Italia:

– Anderson er en spiller Fiorentina liker, og følger, men det er gjeldende for mange andre spillere.

Så veldig mye klokere blir en kanskje ikke, men stort mer kan de kanskje ikke si før ting eventuelt er i boks! Les mer her.

16.45: Angående to spillere som tidligere har vært nevnt i ryktesaken vår:

 

16.42: Det kan vel nevnes at Marchisio har scoret et bra mål for Juventus, sånn i tilfelle det er han Moyes ser på.

15:19: David Moyes er i Italia på Cagliari-Juventus. Mon tro hvem han speider på?

 

14:57: Ifølge troverdige Donald McDonnell er Phil Neville i Spania for å speide på den offensive midtbanespilleren Saul Niguez. Du kan lese hele saken på The Mirror.

13:45: Gianluca Di Marzio sier at Anderson er svært nær en overgang til Fiorentina.

 

11:29: International Business Times melder at Manchester United er interessert i å hente Paul Pogba tilbake, i det som vil være en sjokkovergang. Så er jo spørsmålet hvor troverdige de er. Les mer her.

11:24: Manchester United ute etter Ever Banega? Ifølge Givemefootball ihvertfall, kan Manchester United få argentineren for £12.5M.

10:45: Ifølge Mail on Sunday vil Anderson, Nani og Zaha forlate i januarvinduet. Anderson permanent til Fiorentina, Nani og Zaha på utlån til henholdvis Sporting Lisboa og Cardiff City. Her kan du lese mer om dette.

10:15: Ifølge The Mirror skal Manchester United være klare til å by £24M for å hente Ilkay Gundogan. Mer om dette kan du lese her.

10:10: Goal.com kan fortelle at David Moyes får €180 millioner å hente spillere for. Så får vi se hvor sant dette er da.

09:00: Ifølge velinformerte The Telegraph er Manchester United nær å hente Fabio Coentrao på lån resten av sesongen. Les alt her.

Lørdag 11. januar:

13.52: Det blir ikke lett å signere Koke, om en skal tro United.no-skribent Andy Mitten:

 

11.41: Fabio skal på lån til Ole Gunnar Solskjærs Cardiff City, melder Daily Mail. Fabio har slitt med å få tillit i United de siste årene, og hans eneste Premier League-opptreden var i 2-0-seieren over Crystal Palace i september. Hans innhopp mot Swansea i FA-cupen gjorde neppe mye for å overbevise Moyes om at hans vurdering av brasilianeren har vært feil.

Solskjær har allerede signert ex-red Magnus Wolff Eikrem, og Fabio kan bli hans andre signering.

10.55: Jamie Jackson i The Guardian:

 

08.25: Ifølge Daily Mirror var Wilfried Zaha i Cardiff fredag kveld, og det skal være ventet at en utlånsavtale for resten av sesongen snart skal være klar med Solskjærs klubb. Les hele saken her.

08.10: Daily Mirrors David McDonnell, journalisten David Moyes tidligere i sesongen utestengte etter å ha publisert informasjon om lagoppstillinger mange timer på forhånd av enkelte kamper, melder at United gjør klart et bud på £24 millioner på İlkay Gündoğan.

United skal allerede ha vært i samtaler med spillerens representanter, og Moyes skal være svært interessert i å forsterke midtbanen med spilleren allerede nå i januar.

Gündoğan har vært skadet siden august, uten at det hindrer Moyes – som skal være en stor fan av spilleren – i å være interessert. Tyskerens kontrakt går ut sommeren 2015. Les hele saken her.

Fredag 10. januar:

19.30: Nemanja Vidic kan være på vei bort fra United. Kontrakten hans vil ikke bli forlenget med det første, ifølge agenten, og den kontrakten går ut i sommer. Han kan altså gå gratis i sommer, og da er det kanskje ikke så rart at det kommer litt overgangsrykter om serberen.

Daily Mail skriver i dag at Roberto Mancinis Galatasaray er interesserte i United-kapteinen, og at de til og med vil kunne vurdere en avtale allerede nå i januar. Det er det lite trolig at David Moyes vil gå med på, og det er altså mer sannsynlig at han går i sommer om han går.

Mancini skal være noe misfornøyd med rekrutteringspolitikken i Galatasaray, og en eventuell Mancini-avgang kan hindre dette i å skje. Uansett er det flere klubber som skal være interesserte i serberen, og Barcelona og flere italienske klubber har blitt nevnt som mulig destinasjon om han ikke velger å forlenge med United.

19.10: Cabaye-oppdatering:

 

19.00: Ifølge Manchester Evening News melder portugiske A Bola at danske Viktor Fischer blir koblet til United. 11 millioner euro skal Ajax-stortalentet kunne være tilgjengelig for.

11.45: United.no har vært i kontakt med eksperter på La Liga, Serie A, Ligue 1 og Bundesliga, om hvilke midtbanespillere man faktisk kunne tro det var mulig å få tak i allerede i januar. Først ut: Bundesligaens fem beste midtbanespillere – som trolig kunne være tilgjengelig.

11.15: For de som er redd for at Wayne Rooney skal kunne kjøpe seg ut av kontrakten, så er dette verdt å merke seg:

 

09.05: For de som drømmer om Dortmunds Ilkay Gündogan allerede i januar, så har han altså ikke spilt på et halvt år og han sliter fortsatt med smerter. Les saken her.

09.00: Italienske Tuttomercatoweb skriver at Sir Alex Ferguson har snakket med Marcelo Lippi om Juventus-trener Antonio Conte, og at Ferguson tror Conte kan redde United. Sportwitness stiller seg meget tvilene, og mener langt på vei saken er laget for å få Conte frem i lyset. Les saken her.

08.50: Ikke helt United anno 2014, men vi tar det med likevel. Gazzetta dello Sport melder at Real Madrid, Paris St. Germain og Bayern München er i en drakamp for å kjøpe tidligere United-spiller Paul Pogba for om lag 60 millioner euro…

08.45: For de som lurer:

 

08.10: Angående Ross Barkley og Leighton Baines: Roberto Martinez har fastslått at ingen spillere vil forlate Everton i januar. Les saken her.

07.30 : Jose Mourinho kommer ikke til å hente nye spisser til Chelsea i januar siden han er overbevisst om at han kan få Wayne Rooney til sommeren. Det skriver The Telegraph. Mourinhos tro har økt siden United sliter, og han tror han kan få Rooney til en overkommelig penge siden United-spissen til sommeren bare vil ha 12 måneder igjen av kontrakten. United tror imidlertid Rooney skriver under på en ny kontrakt hvis de ender i topp-4 og vil også si nei til salg om de ikke gjør det, ifølge avisa. Det er også et alternativ at Rooney kan utnytte en FIFA-regel og kjøpe seg selv ut av kontrakten med United. Les saken her. The Times skriver forresten det samme – at Rooney ikke kommer til å skrive under for United i løpet av våren, og at Chelsea vil forsøke å hente ham igjen da.

Torsdag 9. januar:

21:00: Ivan Rakitic sier ifølge Daily Express at han kun tenker på Sevilla og ikke ser for seg å bytte klubb med det første. Han sier også at alt er mulig.

14.15: Federico Macheda   blir i United til sommeren, før han forlater klubben gratis. Les saken her.

 

12.00: Siste om Marco Reus.

 

09.00: Ifølge The Telegraph er Wilfried Zaha desperat etter å bli lånt ut i januar, slik at han er sikret spilletid. Zaha ser nemlig muligheten til å spille seg inn i den engelske A-landslagstroppen til VM – spesielt etter at Theo Walcott er satt ut av spill. Cardiff og Newcastle står visstnok først i køen, men foreløpig er det uklart om United slipper ham.

Onsdag 8. januar

19.55: Real Madrid har klart å få Xabi Alonso til å skrive under på en kontraktsforlengelse. Det kommer dermed ikke til å bli noen overgang til England for den tidligere Liverpool-spilleren.

https://twitter.com/marca/status/420987906518695936

15.25 Ifølge såkalte «rapporter» i Italia, har Manchester United kontaktet Juventus for å forhøre seg om tilgjengeligheten til klubbens 27 år gamle landslagsspiller Claudio Marchisio. De samme kildene hevder også at United skal være villig til å betale opp mot £20 millioner for midtbanemannen. Det er GiveMeSport som melder dette, og legger til at Juventus har kommet opp i et alvorlig dilemma etter at de røk ut av Champions League. Det skal visstnok ha medført at klubben har kommet i beit for £17 millioner, og dermed står overfor valget om å selge en sine stjernespillere, eller risikere økonomisk ustabilitet. Les hele saken her.

08.00 Ikke mye å rykter å spore i morgentimene; ikke annet enn at Daily Express melder at Zenit fra St. Petersburg er i ferd med å overby Liverpool, Tottenham og – Manchester United i kampen om Basels egyptiske kantspiller Mohamed Salah, og at Barcelona ifølge SportNews angivelig skal være interessert i Nemanja Vidic. Det siste ryktet kommer som alt annet enn en bombe, etter at Vidics agent i går sa at klienten hans ikke kommer til å skrive under på en ny kontrakt med United – «i alle fall ikke med det første».

Tirsdag 7. januar

23.45: Etter kveldens tap mot Sunderland, ble David Moyes spurt om Fabio Coentrao. Det har gått mange rykter om at portugiseren er så godt som klar for United, men Moyes avkreftet dette, og sa at ingenting er klart. Han avkreftet ikke interessen, men det finnes ingen avtale på dette tidspunktet.

15.30 Den bosniske journalisten Mirza Dautbegovic hevder, ifølge RedMancunian, at United tidligere i dag la inn bud på Romas 23 år gamle playmaker Miralem Pjanic. Budets størrelse er ikke kjent. Det har heller ikke kommet noen bekreftelse fra noen av partene, men Romas sportsdirektør Walter Sabatini, skal ha opplyst til Gazetta dello Sport at klubben allerede har avslått en rekke bud på spilleren. Pjanic har 46 landskamper for Bosnia. Les saken her.

12.45 Så har Crystal Palace-manager Tony Pulis røpet at klubben gjorde et forsøk på å få låne Wilfried Zaha ut sesongen, men at det ikke gikk så bra. Les saken her.

10.40 Utlån, ikke utlån, utlån, ikke … David Moyes funderer på om han skal la Wilfried Zaha bli eller om det vil være bedre å sende ham avgårde til en klubb som vil gi ham spilletid og samtidig garantere ham gode utviklingsmuligheter, Cardiff, Stoke og Newcastle har alle meldt sin interesse for å hente 21-åringen nå i januarvinduet. Det er The Guardian som skriver dette i dag. Les saken her.

08.15 Er Fabio Coentrão så godt som klar for Manchester United? Vel, ifølge den anerkjente The Times-journalisten James Ducker, er det ting som kan tyde på det. I dagens utgave (krever innlogging) skriver Ducker at «United are thought to have agreed» de personlige betingelsene med Real Madrid-backen. I så fall støtter det oppunder uttalelsene som i går ble gjengitt i spanske AS (se under). Samtidig står det i skarp kontrast til uttalelser fra Real-manager Carlo Ancelotti om at klubben ikke kommer til å kjøpe eller selge i januar.

Mandag 6. januar

22.20: Han står kanskje ikke øverst på listene over troverdige fotballeksperter, men Tancredi Palmeri melder nå på sin Twitter-konto at Genoa er nær ved å få til en låneavtale for Alexander Büttner. Nederlenderen skal ikke være veldig gira på det selv, men om dette stemmer, tyder mye på at United er i ferd med å hente inn en venstreback…

22.00: Melder det her først nå, men ryktene om Fabio Coentrao har gått gjennom hele dagen. Real Madrid har uttalt at de ikke kommer til å selge noen i dette overgangsvinduet, men det er ikke alle som tror på det. I følge den spanske avisen AS, skal en tidligere kommunikasjonsdirektør i klubben nå ha bekreftet at venstrebacken kommer til å signere for United, at spilleren har godtatt sine betingelser, men at de to klubbene fortsatt forhandler om prisen.

https://twitter.com/MufcDevilUpdate/status/420278924099457025

18.20: Manchester United jakter en venstreback, og mens mange venter på at nye bud på Leighton Baines skal komme, er det også andre som er interessante for David Moyes. I følge Ben Smith fra BBC, skal klubben ha kontaktet Southampton, bare for å få beskjed om at Luke Shaw ikke er til salgs for noen pris.

15.30 Ifølge Sportwitness sendte United en representant avgårde til Roma for å se Arturo Vidal i aksjon for Juventus søndag kveld. Den 26 år gamle chilenske midtbanespilleren har lenge vært nevnt i forbindelse med en overgang til United. Les hele saken her.

12.30 David Moyes skal ha sendt avgårde speidere for å følge Atletico Madrid-spiss Diego Costa og Athletics midtbanespiller Ander Herrera. Det skriver Mail Online, som også hevder at United-manageren er ute etter å få tak i en venstreback, en midtbanespiller og en spiss. Les hele saken her.

08.40 Sportwitness skriver i dag at Benfica er klare til å innlede forhandlinger med Manchester United og eventuelt andre klubber i løpet av få dager. Kilden viser til portugisiske O Jogo, som hevder at Benficas anstrengte økonomi er årsaken til at klubben nå er villige til å selge sin serbiske midtbanespiller Nemanja Matic. Og Matic, han har vært linket til United i lange tider allerede.
Likevel kan det være langt frem før en avtale eventuelt vil foreligge. United er nemlig ikke den eneste klubben som er interessert i 25-åringen. I tillegg vil Benficas prisforlangende helt sikkert bli et tema. Ifølge O Jogo har Matic en utkjøpsklausul i kontrakten på €50 millioner. Det antas imidlertid at et bud på rundt €35 millioner vil ha gode muligheter til å nå igjennom. Les hele saken her.

07.50 Derby Countys administrerende direktør Sam Rush, har gitt klar beskjed til klubber som måtte være interessert i klubbens 18 år gamle midtbanespiller Will Hughes, om at han ikke er tilgjengelig i januarvinduet. Manchester United, sammen med Liverpool og Arsenal antas alle å være lystne på å hente den unge playmakeren. Les saken her.

07.40 Daily Express hevder at både Manchester United og Arsenal følger Bayern München-spissen Mario Mandzukic tett. Det skjer i kjølvannet av at Robert Lewandowski forleden skrev under for nettopp Bayern, og dermed forlater Borussia Dortmund til sommeren.
Mandzukic har denne sesongen scoret 12 mål på 21 kamper for Bayern, men hans posisjon er nå truet på grunn av konkurransen fra den polske landslagsspillerens ankomst. Les saken her.

Powered by Labrador CMS