Ryktesaker, uke 4

Guillermo Varela er på vei vekk.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 31. januar:

16.50: Genoa skal føle seg sikre på å signere Guillermo Varela før overgangsvinduet stenger i morgen. Den italienske klubben ønsker angivelig å låne høyrebacken resten av sesongen. Avtalen skal ha vært i orden en stund, men Van Gaal ønsket å drøye overgangen på grunn av Uniteds skadeproblemer. Ifølge Tutto Mercato betaler Genoa 600 000 euro for låneavtalen nå, med en opsjon på tre millioner euro dersom de ønsker å gjøre overgangen permanent til sommeren.

12.30: Daily Star er på farten i dag, og lokker blant annet med overskriften «Manchester United hours away from completing midfielder deal». Saken gjelder at Nick Powell kun er timer unna å signere en låneavtale med Hull City.

Samtidig spekulerer den svært tabloide avisen i at Evertons signering av Oumar Niasse kan føre til at Romelu Lukaku blir Manchester United-spiller for 65 millioner pund.

10.10: Litt av verdt beveger seg på ryktefronten denne søndagsmorgenen. Som vi nevnte i går er Real Madrid fremdeles på jakt etter David de Gea. Nå har også The Mirror og Sunday People rapportert det samme som AS gjorde i går.

Ifølge Standard er United interesserte i å hente Danny Rose til klubben, etter at både Luke Shaw, Marcos Rojo og Ashley Young er ute med skade. Tottenham skal imidlertid ha gitt beskjed om at det er uaktuelt å slippe venstrebacken til United på nåværende tidspunkt.

Siden det ikke er altfor mange store nyheter på morgenkvisten, nevner vi også at den tidligere United-spilleren Alexander Büttner holder på å finne seg en ny klubb. Nå skal den offensive venstrebacken være nær en overgang til Anderlecht.

Lørdag 30. januar:

19.00: Ikke den mest engasjerende dagen i overgangsvinduet hittil, kanskje, men Bruce har bekreftet at Nick Powell var på dagens kamp mellom Bury og Hull. Kampen endte med 3-1-seier til Powells fremtidige lagkamerater.

13.03: Real Madrids mulige overgangsforbud har blitt midlertidig utsatt, og spanske AS (her gjengitt av Goal.com) skriver nå at den spanske hovedstadsklubben vil gjøre et nytt forsøk på å hente David de Gea den kommende sommeren.

09.30: Angående Powell har Steve Bruce bekreftet interessen, og han gjør det vel egentlig klart at dette vil skje.

08.17: Vi nevnte ryktene om at Steve Bruce ønsker å hente Nick Powell på lån i går, og det er lokalavisen Hull Daily Mail som melder dette. Det spekuleres også i at dette kan gi en permanent avtale fra sommeren av. Ellers er det ikke så mye å melde om på morgenkvisten, men Daily Mirror melder at Mauricio Pochettino, en av managerne som har blitt koblet til United, vil få et nytt kontraktstilbud fra Spurs.

Fredag 29. januar:

15.00: Daily Express skal ha en sak om at United  har kontaktet Palermo for å forhandle om en overgang for den offensive midtbanespilleren Franco Vazquez, og dette er gjengitt andre steder i England, blant annet The Independent. Liverpool skal også være interessert i spilleren.

12.30: Hull-manager Steve Bruce (og assistent Mike Phelan) ønsker å hente Nick Powell på lån.

08.40: Det rapporteres også at avisa Brentwood Gazette (???!!??) melder at West Ham vil snyte United for Sadio Mane. West Ham flytter til den olympiske arenaen i London til neste sesong, vil matche United – og mer enn det – i en budkrig til sommeren.

08.20: Guillermo Varelas tid på Old Trafford kan nærme seg slutten, skriver Gazzetta dello Sport, ifølge Sport Witness (se også 21.35 onsdag). Genoa skal være interessert i en låneavtale for høyrebacken, med en opsjon på kjøp til sommeren for tre millioner euro. Varela kan imidlertid få en siste sjanse i United mot Derby fredag.

08.00: United forsøker å «stjele» Chelseas portugisiske stortalent, Domingos Quina, ifølge The Sun. 16-åringen, som har vært i Chelsea siden han var 13, kan muligens ende hos United siden sjansene for førstelagsspill, som unggutt, virker atskillig større på Old Trafford enn Stamford Bridge for tiden.

07.45: United ble torsdag også koblet til CSKA Moskvas Ahmed Musa, nigerianeren som scorer mål på bestilling der. Kildene er ikke helt topp, mest Daily Express, men dette ble også nevnt på Sky Sports i løpet av torsdagen.

07.30: Neymar har uttalt at han ville elsket å spille under Pep Guardiola som er sterkt koblet til Premier League, mest City, men også litt United.

Torsdag 28. januar

08.40: Robert Lewandowski skal ha bestemt seg for hvor han vil dra når han forlater Bayern München, og det er ikke gode nyheter for United eller andre engelske klubber for den slags skyld. Den polske superspissen vil til Real Madrid, men er villig til å vente til Reals forbud mot å registrere nye spillere blir opphevet. Det melder Independent.

08.10: Manchester United, AC Milan, Liverpool, Chelsea og Arsenal er blant klubbene som skal stille seg positiv til et forslag fra European Clubs Association (ECA) om å gi noen av europas største klubber automatisk kvalifisering for Champions League. Ideen bak forslaget er å generere større inntekter for Uefa gjennom bedre tv-avtaler fordi de mest populære lagene vil være med i turneringen. Denne sesongen kan faktisk United, Liverpool og Chelsea alle feile i Champions League-kvalifiseringen. Om forslaget vedtas vil det trolig gjelde fra og med høsten 2018. Det er The Sun som melder dette. 

Onsdag 27. januar

21.35: Ifølge italienske Tutto Mercato Web, er Uniteds uruguayanske høyreback, Guillermo Varela, på vei til Genoa på utlån resten av sesongen. Det skriver Daily Express.

15.00: Louis van Gaal skal ha sagt nei til å låne ut Andreas Pereira, som skal være svært lysten på mer førstelagsspill, skriver Daily Mail.

14.00: Feyenoord-unggutten Tahith Chong har uttalt at han er ønsket av United, men at han helst vil bli i Feyenoord.

13.00: For de av dere som er urolige: Brendan Rodgers har nå sagt at han er uaktuell til jobben som United-manager. Han sa dette på TalkSPORT.

12.00: Kan jo også ta med at Chelsea kobles til Robin van Persie onsdag….

11.30: Kilden kan ikke sies å være god i det hele tatt, derfor kun her i ryktebørsen, men Daily Express skriver at Jose Mourinho har inngått en såkalt «Deal in principle» for å overta United. Hvis dette skulle stemme så betyr det at partene er enige om hovedinnholdet i en avtale, men at ingenting er underskrevet eller ferdigforhandlet.

Tirsdag 26. januar:

20.00: Irske Independent viderebringer en melding i spanske Don Balon, hvor det hevdes at United har sett seg ut Barcelona-keeper Claudio Bravo som ny sisteskanse dersom David De Gea skulle finne på å forlate Old Trafford. Den 32 år gamle chileneren skal ha en utkjøpsklausul på €15 millioner (£11.3 mill.).

15.00: Florentino Perez, Real Madrids present, skal ha sagt at klubben ikke kommer til å kjøpe noen i januar, ifølge AS.….Det er vel bra nytt for de som var urolige for David de Geas fremtid.

09.20: Daily Telegraph viser til spanske Don Balon, som hevder at United fortsatt er på jakt etter en midtstopper og venstreback før overgangsvinduet stenger mandag kveld ved midnatt norsk tid.

07.00: Gareth Bale skal sterkt ha vurdert å dra til United da det ble budt stort for ham forrige sommer, men etter all uroen på Old Trafford skal han nå stille seg meget skeptisk til en slik overgang, skriver Independent.  Det er journalistene Mark Ogden og Ian Herbert, som har gode kilder, som har skrevet saken. Bale skal ha vært interessert i United fordi han der vil få en helt annen rolle i gruppa enn han nå har i Madrid, men uroen i United – og skjebnen til Angel Di Maria – er blant tingene som uroer waliseren.

Mandag 25. januar:

18.40: Ifølge Daily Mail har Manchester United, i tillegg til Liverpool, West Ham og Aston Villa, sendt speidere for å se Porto mot Maritimo. Grunnen til det skal ha vært for å se nærmere på den nederlandske midtstopperen Bruno Martins Indi.

Det skal også ha vært United-representanter for å se Lyon mot Marseille søndag. Da var Marseille-spissen Michy Batshuayi attraksjonen.

18.30: Skal Cameron Borthwick-Jackson få lønn for strevet? Unggutten har gått gradene i United, og i fra å være fast på U18-laget i fjor, har nå spilt seg inn i a-lagstroppen til United. Ifølge Daily Mirror er han i ferd med å signere en kontrakt som kan gi ham £10,000 i uken.

14.30: Manchester Evening News skriver at Genoa-keeper Mattia Perin skal være mål for Manchester United. Den 23 år gamle italieneren, som i Italia anses som en fremtidig stjernespiller, har allerede gått over 100 kamper i Serie A.

14.15: Ifølge The Sun (krever innlogging) har United intensivert jakten på Sevillas argentinske midtbanespiller Éver Banega. Også Barcelona hevdes å være interessert i 27-åringen, som denne sesongen står oppført med seks mål på 16 opptredener (alle turneringer).

07.50: Daily Mail hevder at Louis van Gaal står på randen av å miste jobben. Ifølge avisen har Ed Woodward ha bedt klubbens mest erfarne spillere om å gi uttrykk for deres mening om managerens metoder, og at svarene ikke gikk i favør av 64-åringen. Tvert imot påstås det at manageren nå har mistet støtten fra majoriteten av spillerne. Klubben vurderer derfor å gi Ryan Giggs jobben ut sesongen.
Det legges til at Van Gaal aksepterer at jobbens hans er i fare, men at han håper å sitte med ansvaret også under fredagens FA-cupmøte mot Derby County.

Powered by Labrador CMS