Satser fortsatt på unggutta

Phil Neville, Nicky Butt og Ryan Giggs diskuterte ungdomspolitikk og mye mer på et Soccerex-arrangement i Manchester.

Publisert Sist oppdatert

Mange var skuffet over at Danny Welbeck, som ikke hadde noen dårlig scoringsstatistikk på spissplassen i fjor, endte opp med å forlate Manchester United. Og ikke bare fans, flere United-profiler har også vært kritiske til salget. David Beckham, Rio Ferdinand og Bryan Robson er blant de som har uttalt seg om Welbeck-overgangen.

Tre andre lokale spillere som fikk brukbare karrierer i Manchester United – Phil Neville, Nicky Butt og Ryan Giggs – uttalte seg om dette, og mye mer, på et Soccerex-arrangement i Manchester.

– Klubben vil aldri forandre seg [når det gjelder å satse på ungdommer]. Klubbens historie handler om å spille morsom fotball og å gi unggutter en sjanse. Danny har reist, noe som er skuffende, men dette er en manager som ga Clarence Seedorf, Xavi og Andrés Iniesta en sjanse, minner assistentmanager Ryan Giggs om.

– Tyler Blackett har spilt hver kamp denne sesongen. Spillere kommer alltid til å forlate klubben, men vi må sørge for at unge spillere slår gjennom. Fansen forlanger det. Jeg ønsker å se unge spillere slå gjennom.

Giggs, som for øvrig bekreftet at han har en ambisjon om å bli Manchester United-manager, fikk støtte av Nicky Butt.

– Jeg tror alle klubber forandrer seg, men Manchester United har fortsatt en ungdomsvisjon.

– Danny fikk ikke spille i posisjonen han ønsket å spille i. Det handlet om å være fair til klubben og spilleren. De må ha hatt en samtale, og han forlot klubben. Det handler ikke om å gi opp unggutta. Vi har en manager som er en vinner. Han vil få klubben tilbake der den må være – å vinne ting. Det er folk som jobber hardt for å få unggutta til å slå gjennom.

dannywelbeckpaulscholes (650 x 358)
LOCAL LADS: Danny Welbeck og Paul Scholes.

Men Butt stilte seg tvilende til om vi får se noe lignende som Class of ’92-generasjonen igjen.

– Det kan skje, og det burde skje, men du tviler på at noe slikt vil skje i dagens samfunn. Folk ønsker umiddelbar suksess i to-tre år. Noen ganger er det seks måneder og de får sparken. Frem til eiere snakker med managere og forteller dem at det er en ferd de går på sammen i fem eller seks år så tror jeg ikke du vil få se fem, seks eller flere spillere som slår gjennom sammen.

Les flere sitater om ungdomspolitikk hos Manchester Evening News her. Det var ellers mange flere temaer som ble diskutert, og under følger et lite utvalg av det som ble sagt:

Powered by Labrador CMS