– CL det viktigste

Sir Alex Ferguson ønsker å skape historie ved at United blir det første laget til å forsvare en Champions League-tittel.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for at United kan utlikne Liverpools antall seriemesterskap om de røde djevlene tar hjem Premier League-troféet denne sesongen, mener Sir Alex Ferguson at det å forsvare posisjonen som Europas beste lag er vel så viktig.

"Vi har mulighet til å tangere Liverpools seriemesterskap, men det er ikke min høyesteprioritet," forteller Fergie til MEN. "Ser man på vår Europa-statistikk skulle den vært bedre."

"Ingen har noensinne lyktes med å forsvare en Champions League-seier. Det er en enorm utfordring for oss. Forhåpentligvis kan vi klare det."

Om snaue to uker må United reise til Milano og Giuseppe Meazza. Inter er neste steg på veien mot ny suksess i Europa, og Sir Alex er i den oppfatning av at et bortemål kan bli forskjellen på suksess og fiasko.

"Inter er et sterkt og slagkraftig lag," forteller 67-åringen. "Men med tanke på erfaringer og karakter er vi fullt på høyde med dem. Om vi klarer å score et bortemål har vi en fantastisk sjanse til å gå videre."

– Barcelona blir farlige

Fergie har også bemerket seg hva Barcelona har utrettet denne sesongen, og ser på Katalanerne som hovedutfordrerne i Champions League.

"Barcelona stjeler alle overskriftene for tiden. Prestasjonene deres i serien har vært absolutt utrolig. Jeg tror Barcelona kommer til å være den største trusselen i Uniteds kamp for å vinne Champions League igjen denne sesongen."

Sir Alex har aldri lagt skjul på at han er storfornøyd med bredden han har i stallen denne sesongen, og nå er det også i ferd med å lysne på skadefronten, noe som gleder United-manageren.

"Stallen i dag er det nærmeste man kommer en komplett stall," skryter Sir Alex. "På et tidspunkt hadde vi tolv spillere ute. Gradvis kommer de tilbake. Jonny Evans er etter alle solemerker tilbake på søndag (mot Derby). Patrice Evra har også gode muligheter til å bli klar til da. Wayne Rooney kan rekke kampen mot Fulham førstkommende onsdag og Nani er frisk. Én etter én returnerer de."

Powered by Labrador CMS