Klart for CL-kveld på OT

Mindre enn 50 timer etter at United-spillerne gikk jublende av banen etter søndagens dramatiske PL-oppgjør mot Aston Villa, skal de allerede i kveld ut i kvartfinalekamp mot Porto i Champions League.

Publisert Sist oppdatert

Men dette tette kampprogrammet er ikke noe en får gjort noe med, og det hjelper absolutt ikke å klage. Sir Alex Ferguson valgte selv å ha kampen mot Aston Villa på søndag.

United er ubeseiret på 21 kamper i Europas gjeveste klubbturnering, og har ikke tapt en mesterligakamp på Old Trafford på over fire år. La oss håpe at det fortsetter slik i kveld.

United med godt tak på portugisiske motstandere

United har tidligere møtt portugisisk motstand 15 ganger i Champions League-sammenheng, og har gått seirende ut av hele elleve av dem! Sist United møtte Porto i Champions League røk vi ut etter overtidsscoring av Costinha. Dette var året hvor Porto senere vant Champions League, og vi husker alle hvem som ledet de den gangen, nemlig Jose Mourinho. Oh, Mourinho are you listening…..

Wayne Rooneys inntreden

Wayne Rooney er mest trolig tilbake i startoppstillingen i kveld, etter å ha sonet karantene. Rooney var i en dødelig form for England i landslagsperioden, og nettet 2 ganger i kampen mot Slovakia. Dette får vi håpe han tar med seg inn i kveldens kamp, og lar det gå utover Portos forsvarere og målvakt. En Rooney i toppform kan slite i stykker et forsvar alene, og er meget viktig for et United som forhåpentligvis er i ferd med å kjempe seg opp av en liten bølgedal.

Nødvendig å holde nullen

Det er ventet at United går ut i høyt tempo for å prøve å sjokkere Porto. Men Sir Alex er lysten på å holde nullen på hjemmebane, så det er tvilsomt om det gambles for mye i kveldens kamp.

Porto har i snitt scoret ca 3 mål per bortekamp denne sesongen. Dette er vel og merke i hjemlig serie, men absolutt noe å se opp for. Porto leder den hjemlige serien med 4 poeng, og har vunnet 4 av de siste 5 kampene. Den siste kampen endte uavgjort mot tabelltoer Sporting Lisboa.

Ferguson vil ikke høre snakk om at de får enkle oppgjør mot Porto.

– Jeg har sett kampene deres de siste par ukene, og de er veldig vanskelige å spille mot hjemme. Der har de en fantastisk statistikk. Nøkkelen blir derfor den første kampen. Forhåpentligvis kan vi få en tomålsledelse, sier Ferguson.

Skadesituasjonen

Det rapporteres om skadefri tropp i Porto. Freddy Guarin og Lisandro López er tilbake etter henholdsvis skade og karantene.

Skadesituasjonen

Rio Ferdinand, som skadet seg på landslagsoppdrag i forrige uke og måtte stå over på søndag, blir etter rapportene heller ikke klar til kveldens kamp. Samme skjebne lider lyskeskadde Anderson, som dermed må nøye seg med å se sin gamle klubb fra tribuneplass. I tillegg til disse to er ankelofrene Dimitar Berbatov, Rafael da Silva, Wes Brown og Owen Hargreaves (kne) ute av bildet.

I en slik situasjon er det godt å vite at Nemanja Vidic, Paul Scholes og Wayne Rooney igjen er tilgjengelige etter å ha sonet karantene mot Villa, og at Ji-sung Park er tilbake i normalt gjenge etter forrige ukes landskampeskapader på den andre siden av jordkloden.

Troppen

Van der Sar, Foster, Kuszczak, O'Shea, Neville, Vidic, Evans, Evra, Eckersley, Ronaldo, Nani, Fletcher, Gibson, Carrick, Scholes, Giggs, Park, Rooney, Tevez, Welbeck, Macheda.

Tidligere møter mellom United og Porto

Sesong

Turn.

Runde

H/B

Res

Målscorere

2003/04

CL

1/8-finale

H

1-1

Scholes

B

1-2

Fortune

1996/97

CL

1/4-finale

H

4-0

May, Cantona, Giggs, Cole

B

0-0

1976/77

CVC *)

2.

H

5-2

Coppel 2, Nicholl, Selvmål

B

0-4

*) Den europeiske Cupvinnercupen (ble lagt ned etter 1998/99-sesongen)

Powered by Labrador CMS