-Verdens beste kontringslag

Det mentale spillet før oppgjøret mellom Inter Milan og United kommende tirsdag er i gang. José Mourinho uttaler at det er få, om noen, som er bedre på kontringer i verden enn United. Samtidig mener portugiseren at Wayne Rooney burde vært suspendert før storoppgjøret i midtuka.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju trykket i The Times of India uttaler Jose Mourinho at Manchester United er verdens beste kontringslag. Portugiseren, som kjenner både Sir Alex Ferguson og United godt fra sin tid som manager i Chelsea, vil ikke si noe om hvem som er favoritt før åttendelsfinalen tirsdag kveld, men understreker at han mest av alt håper at hans egne spillere klarer å være avslappet når det hele blåses i gang på San Siro.

"Jeg vil ikke at spillerne mine skal føle at de er under press, jeg vil at de skal ha det gøy seg i mellom, og det første jeg kommer til å si til dem er at de må ha troen på sine egne evner til å vinne denne kampen," uttaler Mourinho.

"Jeg har kjent Manchester siden 2004, de er det beste kontringslaget i verden og dreper motstanderne sine i overgangsspillet," sier han videre.

"De har Dimitar Berbatov med fantastiske tekniske kvaliteter og i tillegg Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Carlos Tevez, og til og med Ji-sung Park, som kan utgjøre forskjellen – gi dem bredde og tempo. Vi må være veldig konsentrerte."

Sist Mourinho møtte United i Champions League var med Porto i 2004. Da sendte en sen utligning på Old Trafford Porto til finalen, en finale de senere gikk hen og vant. Inter-manageren understreker at han er like fokusert før dette oppgjøret som han var da.

"Fra nå av har vi fullt fokus på utfordringen mot Manchester United," uttaler en bestemt manager.

"Jeg kommer til å si til spillerne at jeg har full tro på dem, og jeg tror det vil bli en fantastisk kamp, slik derbyet mot AC Milan ble."

Et derby Inter Milan for ordens skyld vant 2-1.

"Dette er en utfordring som kommer på et perfekt tidspunkt for oss, både fysisk og mentalt," avslutter Mourinho.

Rooney burde vært suspendert

I et annet intervju uttaler José Mourinho at han mener Wayne Rooney, som Nemanja Vidic, burde vært suspendert i kampen mot laget hans. Bakgrunnen er en hendelse i gruppespillskampen mot Aalborg hvor Rooney fort kunne kommet i hardt vær.

"Mot Aalborg var det en situasjon med Wayne Rooney, verdig en suspensjon, men ingenting skjer," sier en oppgitt Mourinho til Setanta Sports.

"I 2005 brukte UEFA video-bevis for å gi Michael Essien suspensjon for en situasjon i semifinale-kampen mot Liverpool, men Rooney slipper unna."

"Hva er forskjellen mellom Michael Essien fra Chelsea og Wayne Rooney fra Manchester United," stiller Inter-manageren spørsmålstegn ved og følger opp med: "Ingenting, så vidt jeg kan se.."

Mourinho mener også at Nemanja Vidic burde fått lengre straff for sitt røde kort i finalen av VM for klubblag. Vidic fikk, etter litt om og men – inkludert diverse kommentarer fra Mourinho selv, kun én kamps suspensjon for albuen mot Claudio Bieler fra Liga de Quito.

"Når det gjelder Vidic er det enkelt," sier Mourinho. "Den albuen foran et så stort publikum fortjente to kampers suspensjon. Altså burde han ikke spille i noen av kampene mot Inter."

"Reglene står skrevet. Det er det samme som regelen om at man spiller 11 mot 11. Ingen lag kan spille 12 mot 11, det er ikke rettferdig," avslutter José Mourinho.

For sikkerhetsskyld understreket Mourinho i starten av intervjuet med Setanta at han ikke var interessert i å være med på noe psykologisk spill med Sir Alex Ferguson i forkant av denne kampen. Hva han kaller disse uttalelsene kan man jo da lure på..

Powered by Labrador CMS