Våre vurderinger om laget mot City

Publisert Sist oppdatert

Kan United, som i 2018, sette en liten stopper for Citys gullkamp? Kan United komme tilbake på vinnersporet og overraske de fleste med å ta tre poeng på Etihad?

Det er i alle fall målet og drømmen søndag ettermiddag.

United har også levert gode bortekamper mot Liverpool, Arsenal og Chelsea de siste par månedene, og det er altså nesten 14 måneder siden United sist tapte borte i ligaen.

Så er det nesten litt rart å skrive det, men det føles faktisk også som om søndagens laguttak er det enkleste så langt i 2021.

Med mindre noen av de forventede startgutta plutselig skulle være skadet – eller Paul Pogba plutselig og overraskende skulle være klar igjen – så er det en klar 11er som peker seg ut.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Anthony Martial og Donny van de Beek manglet mot Crystal Palace i midtuka, og var dermed ute av spill sammen med nevnte Pogba, Juan Mata og Phil Jones.

David de Gea er som kjent i Spania nå, for å få med seg de første dagene sammen med sin førstefødte.

Martial og Van de Beek kan kanskje rekke kampen, men det skal fortsatt være litt tidlig for et Pogba-comeback.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for City-kampen er 12.00 søndag


Dean Henderson – David de Gea er tilbake i Spania med sin førstefødte, noe som betyr at 23-åringen får en enorm sjanse til å spille seg inn på laget. Gjorde jobben mot Palace – og får nå ytterligere fem kamper før spanjolen er tilbake.

LES OGSÅ: – Nesten et tidsskille i moderne United-historie

REDDET ETT POENG MOT PALACE: Dean Henderson helt på slutten av onsdagens 0-0-kamp på Selhurst Park.

Aaron Wan-Bissaka – Det diskuteres mye hvor mye han egentlig bidrar med offensivt, men i denne United-utgaven er han ikke truet. Har hatt City-kantspillere i lomma tidligere.

Victor Lindelöf – Stod over mot Palace, men fine kamper mot Chelsea og Sociedad før det igjen. Det virkes som om han rangeres foran Bailly av trenerteamet, og går derfor trolig rett inn på laget igjen her. Var én av Uniteds beste i forrige ligakamp mot City.

Harry Maguire – Starter selvsagt. Kapteinen var også giganten i forrige ligakamp mot City.

Luke Shaw – Nå som et par av våre mest offensive spillere sliter så er han vårt sterkeste angrepsvåpen – og spiller derfor selvsagt fra start.

Scott McTominay – Returnerte overraskende mot Chelsea, leverte varene da, før han fikk hvile i mesteparten av Palace-kampen. Har vært god i begge de to kampene mot City tidligere i sesongen, og blir trolig avgjørende i den viktige midtbanekampen søndag, spesielt med evnen sin til å sette i gang overganger.

Fred – Mot et City-lag som spiller på små flater med tempo blir hans evne til å dekke rom veldig viktig.

Daniel James – Er blitt den ene offensive formspilleren vi har, og har kvaliteter som naturlig kan sees på som en styrke mot City – nemlig ekstrem hurtighet og stor arbeidskapasitet. Dermed kan han passe som hånd i hanske hvis City gir bort rom, og United også tar bedre vare på overgangene sine enn de gjorde mot Chelsea.

FORMSPILLER: Startet mot City forrige helg, og vi tror at Daniel James også får sjansen fra start igjen mot City.

Bruno Fernandes – Nok en sjanse til å vise at han kan skape sjanser og få målpoeng mot de beste.

Marcus Rashford – Fredag kom det rapporter om en mulig operasjon etter sesongen i den vonde skulderen, og Rashford har ikke vært helt seg selv i det siste. Må imidlertid bare levere her, og hvis United klarer å sette ham opp rettvendt så kan det bli en del bakrom å løpe i.

Edinson Cavani – Gjorde comeback mot Palace, og var signalspiller i det offensive presset før skaden sin. Det er grunn til å tro at United ønsker hans klokhet lengst frem i denne kampen.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for City-kampen er 12.00 søndag


Alternativene:

Eric Bailly – Victor Lindelöf og Eric Bailly har vært det foretrukne stopperparet, og gjorde senest forrige helg mot Chelsea en meget god kamp. De var også Uniteds to beste i den første kampen mot City denne sesongen. Derfor tror vi de starter, men Baillys tempo kan selvsagt være et alternativ – spesielt hvis Lindelöfs rygg ikke er helt bra.

Mason Greenwood – Var inne i en ok periode spillemessig tidlig i februar, men har vært svak i de siste par kampene. Derfor tror vi at han må finne en plass på benken fra start av.

NÆR PÅ MED EN AVSLUTNING: Men Mason Greenwood hadde, som mange andre, ingen god kamp mot Palace.

Anthony Martial – Martial har tempo og kan være en trussel rettvendt mot et høytstående forsvar hvis han får plass, men som med Greenwood føles det mest som om han blir et alternativ fra benk i denne, og da først og fremst som et kantalternativ – hvis han er klar igjen.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for City-kampen er 12.00 søndag

Manchester City

De lyseblå har vunnet 21 kamper på rad, og har 28 kamper uten tap totalt sett. Det sier alt om utfordringen United står foran søndag. I tillegg går United til kampen vel vitende om at City tok en meget fortjent seier mot United i ligacupsemifinalen for bare to måneder siden.

Pep Guardiola kan nå også velge fra en skadefri tropp, noe som bare understreker hvor vanskelig det blir for United søndag.

HAR EN SKADEFRI SEIERSMASKIN: Pep Guardiola.

John Stones, Ilkay Gündogan, Phil Foden og Oleksandr Zintsjenko ble alle hvilt fra start av i 4-1-seieren mot Wolverhampton i midtuka, men returnerer trolig til denne kampen. Sergio Agüero er skadefri, men starter sannsynligvis på benken.

City i forrige kamp (4-1-seier mot Wolves): Ederson – Walker, Dias, Laporte, Cancelo – Rodri, B. Silva, De Bruyne – Mahrez, Sterling – Jesus

Powered by Labrador CMS