Imponert Guardiola: – United var modige

Pep Guardiola lot seg imponere av Manchester United på Stamford Bridge.

På sin pressekonferanse ble Ole Gunnar Solskjær pepret med kritiske spørsmål om Manchester Uniteds svake form etter tre 0-0-kamper på rad.

Én time senere uttrykte Guardiola hvilken respekt han har for Manchester United og hvor imponert han ble over det mannskapet til Solskjær leverte i bortekampen mot Chelsea.

– De vet fra de gangene jeg møtte dem med Barcelona og Bayern München at jeg har utrolig stor respekt for dem, sa Guardiola.

– Redd er ikke riktig ord. Jeg har stor respekt, men uansett om jeg taper eller vinner fotballkamper planlegger jeg å slå motstanderen. Vi kjenner kvalitetene deres, og jeg ble virkelig imponert over måten de spilte på Stamford Bridge. De hadde intensitet og rytme, og de presset høyt. Det var modig på mange måter.

MØTES IGJEN: Ole Gunnar Solskjær og Pep Guardiola møtes for tredje gang denne sesongen.

Beundrer Cavani

Den spanske manageren trakk også fram Bruno Fernandes og Edinson Cavani.

– De er sterke på så mange områder, sa Guardiola.

– De er sterke defensivt, og de har Bruno Fernandes. På topp har de fart med James, Rashford og Martial, og rutinen til Cavani. Det er en spiller jeg beundrer med tanke på det han har oppnådd i karrieren. Det er et privilegium å konkurrere med Manchester United og være foran dem på tabellen.

0-0: Paul Pogba og Fernandinho i 0-0-kampen i desember.

Fikk kritikk sist

Selv om Manchester City har en ledelse på 14 poeng på Manchester United ble også Guardiola stilt til veggs før byderbyet.

Det omvendte oppgjøret på Old Trafford i januar ble av engelske medier kalt historiens kjedeligste Manchester-derby.

Da stilte Guardiola med to defensive midtbanespillere på banen i Rodri og Fernandinho.

– Avgjørelsene som ble tatt i november, desember og januar handlet om omstendighetene på det tidspunktet. Det handlet om momentum, form, coronaviruset og skader. Nå er vi i mars, og det var lenge siden. Jeg har alltid hatt respekt for United, helt siden jeg spilte på Old Trafford selv, forklarte Guardiola da han ble spurt om valgene som ble tatt den gangen.

– Det er alltid City som ikke er offensive nok, ikke motstanderne. Dere bør spørre spillerne hva vi sier til dem for at de skal vinne kampene. 

– Du kan spille med sju forsvarsspillere og gå for seier, og du kan spille med sju angrepsspillere og forsvare deg. 

– Det var ikke vår beste periode, men intensjonen vår var å vinne.

Lagenes forrige møte på Etihad Stadium i Premier League endte med 2-1-seier til United. Marcus Rashford og Anthony Martial scoret begge før halvtimen var spilt.