Uniteds kvinnelag tapte sine to første kamper etter opprykket til Superligaen forrige sesong.

Før nå.

Forrige uke gikk de nemlig på en overraskende smell mot Reading. Fredag kveld matchet de tabelltreer City over mye av banen den første drøye timen, men måtte til slutt se seg slått på ny.

Til slutt ble tapet også klart.

Forskjellen mellom lagene var til slutt kvaliteten foran mål.

United hadde flere store sjanser, men misbrukte alle, uansett hvor små eller store de var.

På motsatt side slapp de først inn på corner, så på en retur etter et godt reddet skudd fra Mary Earps like før og til slutt også etter en fantastisk lobb fra 20 meter.

Der United-kvinnene skjøt med løskrutt, så skjøt hjemmelaget altså med mer kvalitet og også X-faktor – ingen av tingene United hadde i seg fredag.

Se Citys 3-0-mål her:

MISBRUKTE MANGE SJANSER: Christen Press hadde flere muligheter til å score for United, men var ikke god nok fredag.

Dermed ble United passert av City på tabellen. Avstanden frem til ligaleder Chelsea er fortsatt på tre poeng, men United har spilt én kamp mer og har altså vist tegn på svakere form.

Med sju kamper igjen å spille denne sesongen er det vanskelig å se at Chelsea plutselig skulle kollapse, men United har fortsatt god avstand ned til 4. plass og de tre beste går til Champions League. Avstanden ned til Arsenal på 4. plass er faktisk hele ni poeng, selv om Arsenal har to kamper mindre spilt.

MERK: United.no beklager at vi først skrev at bare de to beste går til Champions League.

Her kan du se alle resultater, kampreferat og terminliste.

Man. City – Man. United 3-0

Women Super League, Academy Stadium

Mål: 1-0 Bronze (23), 2-0 Hemp (71), 3-0 Weir (84)

United: Mary Earps – Maria Thorisdottir, Amy Turner, Millie Turner, Ona Batlle – Katie Zelem, Hayley Ladd (Jess Sigsworth 70), Jackie Groenen – Ella Toone (Ivana Fuso 88), Leah Galton (Kirsty Hansen 45) – Christen Press
Ubenyttede reserver: Fran Bentley, Tara Bourne, Martha Harris, Sophie Jones, Jane Ross

Slik var kampen LIVE:

15.min: Et kvarter og absolutt null og ingenting å melde om så langt. Nervøst og upresist fra begge lag.

18.min: United-jentene med kampens første sjanse. Flott av Groenen med et gjennomspill til Galton, men hennes innlegg mot Toone ble blokkert. Burde nok vært mer egoistisk og gått på avslutning selv der.

23.min: 1-0 Lucy Bronze. Corner, United-kvinneen fikk ikke klarert, og Bronze utnyttet det. Nok en gang sliter jentene altså på corner imot.

28.min: GULT KORT til Hayley Ladd. Mistet ballen og ryddet opp ved å felle spilleren som tok den.

33.min: Stor United-sjanse. City fikk ikke klarert et frispark, og Ladd fikk skyte uprsset fra 10 meter. Må vende kjapt opp, men plasserte dessverre avslutningen en meter utenfor.

39.min: City-sjanse. Et brasseliknende forsøk i feltet, men Earps med en flott refleksredning.

41.min. Leah Galton er nede. Fått behandling i et par minutter nå. I tårer når hun hjelpes ut av banen. Kirsty Hanson kommer inn.

47.min. Earps med ny fin redning fra White – som også hadde City-sjansen etter 39 minutter.

50.min: Press spilt fri på høyresiden, satte fart mot City-forsvaret som kom seg i posisjon, men fant plass til et ok skudd – dessverre rett på keeper.

56.min: Ny god United-sjanse. Press spilt fri i bakrom, keeper kom langt ut, men Press’ lobb dessverre utenfor det tomme City-buret.

60.min: Ny United-sjanse. Thorisdottier med innlegg til bakre, der falt returen til Press, men volleyen blokkert med god retning mot mål.

70.min: Ross inn for Ladd, som hadde gult og også fikk en ny advarsel fra dommeren. Sånn sett forståelig bytte.

71.min: MÅL. Lauren Hemp scorer for City. Først et gjennombrudd på høyresiden, skudd, redning, men returen skyter Hemp i bakken, via hodet på en United-spiller og inn via tverrligger.

80: Ny stor United-sjanse. Denne gangen runder Press keeper etter å ha blitt spilt fri i bakrommet, men vinkelen ble for dårlig. City har også hatt muligheter til å øke ledelsen de siste minuttene.

84.min: MÅL. Weir. Vant ballen på 20 meter, vendte bort en United-spiller, så Earps på to-tre meter og lobbet ballen over United-keeperen og i bortre hjørne.