– Håper begge tar rotta på Liverpool

Peter Barnes har spilt for både United og City. – Jeg håper begge klubbene går til Champions League, sier han til United.no

Publisert Sist oppdatert

Peter Barnes er noe så sjelden som en populær eks-spiller både i United- og City-leiren.

Nå håper 59-åringen at begge Manchester-klubbene skviser seg gjennom Champions League-nåløyet på bekostning av Liverpool og Arsenal.

– Betyr mye for byen

– Tips for kampen i dag, hmmm, Peter Barnes trekker litt på det.

– Det kommer til å bli en jevn og tett kamp uten altfor mange målsjanser. Jeg er ganske sikker på at det blir få mål, maks 2-1 til et av lagene og da har jeg størst tro på City, sier Barnes til United.no

Med José Mourinho og Pep Guardiola på plass for hvert sitt lag i Manchester var det ventet at nettopp Manchester skulle bli Englands, ja kanskje Europas, fotballhovedstad.

Slik har det imidlertid ikke gått, men Barnes er overbevist om at både United og City vil være langt nærmere ligagullet neste sesong.

Les også: City-fansen jaktet på oss

– Både Guardiola og Mourinho har snart gjort unna sin første sesong. Begge har sett hva som fungerer og hva som ikke fungerer og vil justere troppene sine på overgangsmarkedet i sommer. Neste sesong vil de stå enda bedre rustet. Da vil jeg se på begge lagene som klare gullkandidater, forklarer Barnes til United.no.

Den fremste utfordringen for både Guardiola og Mourinho akkurat nå er imidlertid å sørge for at det blir Champions League-fotball i Manchester også i 2017/18-sesongen.

Minst én av klubbene vil trolig klare det, men Barnes håper det blir begge.

– Det vil være bra for Manchester som by, for økonomien, turismen og for engasjementet. Og det vil være bra for rivaliseringen og interessen for de to lagene. Mitt ønske er at både United og City klarer det, så får det heller gå på bekostning av Liverpool og Arsenal, sier han.

– Jobber i kveld

Peter Barnes jobber ofte på Premier League-kamper som ekspertkommentator og skal også jobbe under kveldens kamp.

Mourinho og Guardiola: Slik har de bygget sine lag

Barnes er også president i den norske supporterklubben til Manchester City.

MØTTE UNITED.NO: Peter Barnes møtte United.nos Bjarte Valen i Manchester.

Selv om Barnes hadde sitt store gjennombrudd i City, og først og fremst assosieres med de lyseblå i Manchester, fikk han 25 kamper på to sesonger for United. Han scoret også fire mål for rødtrøyene, deriblant i debuten borte mot Nottingham Forest.

Barnes var også blant de 11 som startet i Alex Fergusons aller første kamp som United-manager, borte mot Oxford 8. november 1986.

– Jeg spilte på en tid da United- og City-spillerne kunne møtes over en øl og være gode venner, og jeg har beholdt vennskapet med mange fra begge klubbene frem til dags dato. Rivaliseringen er en helt annen i dag, forklarer Barnes til United.no.

Powered by Labrador CMS