Ryktesaker, uke 51

Benficas Umaro Embalo er siste rykteobjekt før julefreden senker seg.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 24. desember:

12.30: Det er kanskje julaften, men det er ikke bare nissen som er i bevegelse i dag – ryktebørsen er aldri hvilende!

Så langt dreier det seg om Benficas stortalent Umaro Embalo, som United skal ha hatt på blokka i lang tid.

A Bola spesifiserer ikke om det skal dreie seg om en overgang allerede i januar, men United skal presse på for å få en overgang i havn.

Tidligere i vinter snakket vi med ekspert på portugisisk fotball – Jan Hagen – om nettopp Embalo. Det kan du lese mer om her!

Fredag 22. desember:

08.05: Inter Milan er interessert i å hente Henrikh Mkhitaryan på lån i januarvinduet. Det skriver italienske Gazette dello Sport (via talkSPORT). Milaneserne er mer enn villig til å få til en avtale som varer ut sesongen, men er derimot ikke i stand til å forplikte seg til kjøp til sommeren.

07.50: Nok en Borussia Dortmund-spiller under United-lupen? Denne gang er det, ifølge Daily Mail, snakk om den amerikanske landslagsvingen  Christian Pulisic.
19-åringen, som debuterte for Borussia allerede i en alder av 16, ble i forrige uke den yngste som noen gang har blitt kåret til Årets spiller i USA. Pulisic er også den yngste utlending som har scoret mål i Bundesliga, og den yngste i moderne tid som har funnet nettmaskene for USA. Her er Wikipedia-profilen hans.

Torsdag 21. desember:

19.00: Ryan Giggs sier at han ikke er aktuell for den ledige jobben som Swansea-manager.

13.55: Siden han for to og et halvt år siden forlot Old Trafford til fordel for West Bromwich, har 29 år gamle Jonny Evans tiltrukket seg beundrere fra en rekke klubber, deriblant Arsenal og Manchester City.
José Mourinho har tidligere latt det skinne igjennom at han mener hans forgjenger, Louis van Gaal, gjorde en bommert ved å selge Evans, og nå ryktes det, ifølge Belfast Telegraph, som viser til en rekke mer eller mindre obskure kilder, at han kan være på vei tilbake til gamleklubben i januar. Selv sies Evans å foretrekke en retur til Old Trafford fremfor andre steder.
I en kommentar til ryktene sier West Brom-manager, Alan Pardew følgende:
– Jonny Evans er så definitivt en av dem [våre beste spillere]. Om jeg ønsker å miste ham? Selvsagt ikke. Om jeg frykter å miste ham? Selvfølgelig gjør jeg det.

12.20: Det meldes om stor interesse, også blant Premier League-klubber, for United-keeper Sam Johnstone. 24-åringen imponerer med strålende spill mellom stengene for Aston Villa, hvor manager Steve Bruce er desperat etter å sikre seg ham på en permanent avtale.
Ifølge The Mirror får imidlertid den tidligere United-stopperen konkurranse fra West Bromwich, West Ham og Crystal Palace. Alle de tre PL-klubbene sies å holde et våkent øye med den utlånte burvokteren.

12.15: Franske L’Equipe (via The Sun) melder at Valencia har blitt enig med PSG-vingen Gonçalo Guedes om en overgang. 21-åringen har flere ganger vært i søkelyset som mål for blant andre Manchester United. Da er det vel bare å stryke ham av listen.

12.05: Ikke direkte United-relatert, men vi tar det med: Etter at det onsdag ble kjent at Swansea, Premier Leagues bunnlag, har sagt farvel til manager Paul Clement, skriver The Mirror at waliserne forsøker å erstatte ham med Uniteds tidligere manager, Louis van Gaal.

Onsdag 20. desember:

15.45: Inter-direktør Walter Sabatini gjør sitt beste for å svekke Uniteds håp om å hente João Mário til Old Trafford. Til Sky Sports (via Goal.com) sier Sabatini rett ut at klubben ikke har noen planer om å slippe den 24 år gamle portugiseren.
– Han er vår spiller og vi ønsker å beholde ham, sier Inter-toppen, som vedgår at Mário har sine problemer med spilletid, men at det er noe han og manager Luciano Spalletti vil finne ut av.

15.20: Sky Sports forstår det slik at Napoli skal være interessert i å styrke høyrebackposisjonen med Matteo Darmian.
Den 28 år gamle italienske landslagsspilleren skal ha gitt uttrykk for ønske om å forlate Old Trafford, men de to klubbene har ennå ikke kommet sammen for å diskutere en overgang.

08.50: Chelseas Eden Hazard til Manchester United? Vel, den 26 år gamle belgieren skal allerede ha takket nei til egen klubbs tilbud om en fire års kontraktsforlengelse verdt £300.000 i uken, og nå mener krefter på Old Trafford at det skal være mulig å friste den lille midtbanegiganten nordover.
Ifølge The Suns Neil Custis planlegger United å tilby Chelsea £90 millioner mot at londonerne sender Hazard til Old Trafford. I så fall kan det noteres ny overgangsrekord mellom britiske klubber.

Tirsdag 19. desember:

22.00: Vinn vinn for United? Ifølge den spanske avisen Diario Gol (gjengitt hos MEN) har United fått seg en boost i jakten på Real Madrids Marco Asensio.

Nøkkelen er Chelsea, som sitter på en spiller Real Madrid vil ha. Han heter Eden Hazard.

Ifølge Diario er Real Madrid nå ett steg nærmere å skaffe seg Hazard, mens Asensio skal være lite fornøyd med at Real Madrid kjøper ennå hen spiller i hans posisjon.

Dermed kan det altså bli vinn vinn for United – en fantastisk spiller på et rivaliserende lag forsvinner ut av PL, og Asensio skal da altså angivelig være tilgjengelig for United.

I samme sak nevner for øvrig MEN at Marca skriver at Barcelona skal være på jakt etter Daley Blind, hvis kontrakt går ut til sommeren.

15.00: Spanske medier melder nå at Atletico Madrid har anmeldt Barcelona til FIFA, for å ha tatt ulovlig kontakt med Antoine Griezmann. United har også vært sterkt koblet til franskmannen, men det er bare Barcelona som er blitt anmeldt til FIFA.

09.10: Manchester United vil kreve 35 millioner pund for Henrikh Mkhitaryan i januar dersom armeneren skal bli solgt. Det skriver Daily Mail. Makhitaryan har ikke en gang vært i troppen de siste kampene og har vært ute i kulden etter bortekampen mot Chelsea i Premier League.

08.05: Manchester United skal ha sett Lazios Sergej Milinkovic i aksjon flere ganger, og José Mourinho skal ha bedt ledelsen i United komme med et bud på Lazio-spilleren. Milinkovic selv er imidlertid lunken til en overgang. «Jeg bryr meg ikke om hvem som kommer for å se meg. Jeg er Lazio-spiller og trives her», sier han til Mediaset Premium

Mandag 18. desember:

18.25: Nå skriver The Independent at Borussia Dortmund ønsker å hente Henrikh Mkhitaryan tilbake, etter overgangen i fjor sommer.

«Borussia Dortmund ønsker å avslutte Henrikh Mkhitaryans problemer i Manchester United, ettersom tyskerne har uttrykt interesse i å hente playmakeren tilbake til hans gamle klubb», skriver avisen.

14.10: Kan Inter være neste stopp for Henrikh Mkhitaryan? Italienske Corriere della Sport skriver at Milano-klubben ser på mulighetene for å hente 28-åringen i januar – først på lån.

08.10: Vi tar også med oss at Bastian Schweinsteiger kan være på vei tilbake til Bundesliga, ifølge tyske Die Welt. 33-åringen gikk fra United til Chicago Fire tidligere i år.

08.05: I forrige uke kom det rapporter om at oppfatningen i både Manchester United og Atlético Madrid nå er at Antoine Griezmann vil bli Barcelona-spiller neste sesong. Ifølge spanske Mundo Deportivo har katalanernes klubbpresident den siste tiden hatt møter med Griezmanns familie.

08.00: John Cross, fotballredaktør i Daily Mirror, skriver om Uniteds interesse for Juventus-back Alex Sandro. Vi er normalt ikke altfor begeistret for ryktebørsen til Mirror, men ifølge Cross har José Mourinho fått grønt lys til å hente brasilianeren i januar. Samme avis skriver imidlertid at det samme gjelder Antonio Conte, som fikk sitt bud på 65 millioner pund avslått i sommer. På Old Trafford står Alex Sandro over Danny Rose på ønskelisten, mens en eventuell overgang vil bety slutten for Matteo Darmian.

Powered by Labrador CMS