Nilssen

EM-kommentatoren lanserer «urealistisk» signering

Publisert Sist oppdatert

United-Supporteren har snakket med ti norske journalister som ikke dekker Manchester United til daglig i sitt yrke, men som alle har støttet United i en årrekke og fortsatt følger klubben og laget tett.

Vi laget en enquête med «ti kjappe» om dagens United og veien videre der beskjeden var å svare kort.

TIDLIGERE:

ASLAK BODAHL: – Måten Solskjær tuktet Guardiola og Tuchel på står det respekt av

Christian Nilssen, NRK

1. Hvilken spiller håper du mest på at United henter i sommer?

Kylian Mbappe. Urealistisk, ja. Men for en spiller det hadde vært for oss! Han er fryktinngytende og hadde pøst inn mål.

2. I hvilke posisjoner er behovet for forsterkning størst? Tenk både på førsteellever og stall.

Egentlig sentrallinja. Midtstoppermakker til Maguire. Sorry, Victor… Et defensivt midtbanerivjern som også kan få ballen fremover til Pogba og Bruno. En spiss i toppklasse som utfyller Cavani i hans siste sesong.

3. Hvem bør være Uniteds førstekeeper når neste sesong starter?

David de Gea. Jeg mener han er den beste keeperen av de to.

4. Hvem har vært Uniteds beste spiller i 2020/21-sesongen? 

Bruno Fernandes. Trenger jeg begrunne? Ok da, han står bak nesten alt vi gjør bra offensivt.

5. Hva mener du United bør gjøre i sommer med hensyn til kjøp og salg for å være bedre rustet til å ta opp kampen med Manchester City og de andre topplagene?

Kjøpe tre spillere i toppklasse som går rett inn på laget.

6. Hvor fornøyd/misfornøyd er du med den utviklingen United har hatt siden Ole Gunnar Solskjær overtok som manager i desember 2018?

Jeg er veldig godt fornøyd. Han har prestert over det jeg hadde forventet. Spørsmålet er om han har det som skal til for å ta oss det siste og vanskeligste steget. Det skal han få tid til å bevise i hvert fall ett år til.

7. Hva er du mest fornøyd med av det Solskjær har fått til i løpet av to og et halvt år som manager?

Virker som han har gjennomført en kulturendring og kvittet seg med flere uromomenter. Det må vi ha i bunn for å lykkes mot maskineriet til spesielt City og et skadefritt Liverpool.

8. Har Solskjær bra nok sportslig støtteapparat med Mike Phelan, Michael Carrick og Kieran McKenna som sine nærmeste assistenter?

Veldig vanskelig å si når man ikke egentlig vet hva den gjengen står for faglig. Mangler det litt vesentlig taktisk kunnskap der? Selv om for eksempel Phelan var assistent under Fergie, så er det vanskelig å si hva han egentlig bidrar med.

9. Hvordan synes du Solskjær har håndtert de utenomsportslige utfordringene i april/mai med superliga, Woodward-avgang, demonstrasjoner mot eierne og supportere på treningsfeltet?

Har vært en nærmest umulig balansegang å holde eierne fornøyde. Og de er arbeidsgiverne hans. Det har han løst på en klok måte. Kunne ønske han var klarere i kritikken mot en skandaløse eier, men jeg skjønner hvorfor han ikke er det.

10. Når tror (ikke håper) du ligapokalen er tilbake på Old Trafford? Svar med hodet, ikke hjertet.

2024.

Powered by Labrador CMS