Ryktesaker, uke 46

United planlegger et enormt bud for å lokke Crystal Palace til å selge stortalentet Wilfried Zaha.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler alle ryktesakene i én enkelt sak. Så dere som liker rykter raskt finner dem, og alle andre som ikke er like glad i rykter enkelt kan holde seg unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndagens rykter:

11.50: Ingen dag uten at Borussia Dortmund-spillere aes til Old Trafford. Daily Mirror melder at United vurderer å by £50 millioner for å sikre at duoen Mats Hummels og Lars Bender blir røde djevler. Sir Alex Ferguson sendte bror og speider Martin til Nederland i midtuka for å bivåne Tysklands målløse uavgjortoppgjør mot Nederland. Hummels ryktes også å ha en utkjøpsklausul for å oppfylle drømmen om å spille i Premier League.

11.00: Daily Mail hevder United planlegger et så høyt bud på Wilfried Zaha at de andre interessentene – blant annet Arsenal og Tottenham – vil trekke seg unna. Ferguson har fulgt med kantspilleren siden han herjet på Old Trafford da Crystal Palace slo United i Ligacupen i fjor. I midtuka debuterte Championship-spilleren på landslaget. Palace ønsker £20 millioner for 20-åringen, men halvparten av den summen skal ifølge avisa være nok til å selge.

Fredagens rykter:

15.00: Unggutten Noe Baba, som spilte for Uniteds juniorlag i en turnering i Brasil i november i fjor, har valgt Fulham i stedet for United som sin nye arbeidsgiver. Det melder Daily Mail. Fulham betaler 130.000 pund for å få kloa i Castlebar Celtic-spilleren.

10.20: Juan Fernando Quintero, 19-åring fra Colombia, har gjort sakene sine bra etter at han dro til Serie A-klubben Pescara på lån denne sesongen. Den offensive midtbanespilleren har scoret ett mål på 11 kamper, og også blitt tatt ut på Colombias A-landslag. TalkSport har nevnt at United er interessert, men nå skrives det at Inter og Juventus også følger spilleren som er blitt kalt «det nye håpet» i hjemlandet Colombia. Han er forøvrig på utlån i Pescara fra Atletico Nacional i hjemlandet.

Torsdagens rykter:

08.20 Italienske medier, deriblant Tuttomercatoweb og Calciomercato, hevder at Manchester United er interessert i AS Romas offensive midtbanespiller Erik Lamela, en spiller som angivelig også var i søkelyset i fjor sommer. Det er Sportwitness som melder om den ferske interessen fra Old Trafford.Den 20 år gamle argentineren har imponert kraftig i høst, og blant annet tegnet seg for åtte fulltreffere allerede.Lamela er en anvendelig spiller som kan benyttes på begge flankene i tillegg til rommet bak spissen, og, ifølge en av kildene: «moden for en overgang til Premier League – i hvert fall mener Sir Alex Ferguson det«. Sportwitness skriver videre at Roma nok vil kreve et betydelig beløp for Lamela, men «sannsynligvis mindre enn hva Porto krever for James Rodriguez (her er det nevnt beløp opp til £36 millioner;journ.anm.).

Tirsdagens rykter:

16.15 Det har vært en travel dag på ryktebørsen. I tilegg til at Christian Eriksen har sagt nei til en ny avtale med Ajax, jobber de nederlandske mesterne samtidig med å holde på et annet av sine danske talenter. Viktor Fischer har havnet i søkelyset til en rekke storklubber den siste tiden, deriblant Manchester United. Interessen ble nok heller ikke mindre da han scoret to mål i sin debut fra start forrige helg. Ajax-direktør Marc Overmars er derimot interessert i beholde 18-åringen og forteller i dag at de er i forhandlinger om en kontrakt som går frem til 2016.

For to uker siden var det mye snakk i England om Moldes Vegard Forren, etter at Ole Gunnar Solskjær hadde kommet med varme ord om forsvarsspilleren. Den gang var det hovedsakelig United som var det aktuelle målet for 24-åringen, men nå skal også Fulham og Everton ha meldt seg på, skriver CaughtOffside i dag. Landslagsspilleren har nettopp vunnet sin andre strake tittel med Molde, og kan fort være interessert i å prøve lykken utenfor landets grenser.

I tillegg melder The Daily Star at Ferguson igjen har kastet blikket på Tottenham i jakt på nyervervelser. Denne gangen er det Sandro, som i følge avisen skal hjelpe United å forterke laget defensivt. Avisen spekulerer samtidig i at Daniel Levy nok vil prøve å dra nytte av Uniteds interesse, og at 23-åringen dermed neppe blir billig.

13.10 Danske Sporten melder at Ajax’ midtbanestjerne Christian Eriksen vil takke nei til en ny avtale med Amsterdam-klubben. Ifølge kilden håper han med dette å fremtvinge et klubb-bytte.Eriksen har flere ganger tidligere vært nevnt i forbindelse med en overgang til Old Trafford, og det er ikke utenkelig at det vil bli fart i sakene nå som kontraktsnekten er blitt offentlig kjent. Selv har ikke Eriksen bekreftet at han ønsker seg bort fra Ajax, men han blir sitert på følgende:– Jeg har ikke sagt at jeg ikke vil bli, men jeg har fortalt dem (Ajax) at jeg ønsker å holde mulighetene åpne. En dag må jeg flytte på meg, men ennå vet jeg ikke når.13.00 Juventus sies å være klar til å hente Udineses Mehdi Benatia til Torino i januar. TalkSport skriver at «Den gamle damen» er villige til å møte kravet på minst £15 millioner. Dermed er det mye som tyder på at Juve er i ferd med å snyte United og Tottenham for muligheten til å signere en spiller de begge har fulgt nøye over lengre tid.Den marokkanske midtbanespilleren ble først koblet til United for et års tid siden, men ryktene kjølnet etterhvert hen.

Mandagens rykter:

16.40: Givemefootball.com kan rapportere at speidere fra Manchester United var til stede for å se James Rodriguez da Porto slo Academica 2-1 i går. The Daily Mail rapporterte i forrige uke hvordan United ville bli nødt til å bla opp ikke mindre enn £36 millioner. Skulle Ferguson likevel bestemme seg for at den unge colombianeren er verdt pengene, rapporteres det om tilsvarende sterk interesse fra Inter Milan.

07.30: United var sterkt koblet til Borussia Dortmund-spiss Robert Lewandowski i sommer. Nå kommer koblingen på ny siden 24-åringen ikke vil skrive under på en ny kontrakt i Dortmund. Den nåværende går ut sommeren 2014. Den polske spissen har scoret fem mål på ti seriekamper i år, og nettet 22 ganger på 34 seriekamper i fjor, blant annet etter mye godt spill sammen med Shinji Kagawa.

Powered by Labrador CMS