Ryktesaker, uke 11

Fransk avis hevder nå at Sir Alex Ferguson ikke var i Frankrike for å se på Eden Hazard, men på mannen avbildet ovenfor…

Publisert Sist oppdatert

United.no samler United-ryktene i én sak, og oppdaterer saken gjennom dagen for at de av dere som er interesserte alltid skal kunne være oppdatert på hvilke spillere som kobles til United.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 18. mars:

Sir Alex Ferguson overvar forrige helgs kamp mellom Lille og Lyon fra tribuneplass, og umiddelbart etter kampslutt begynte aviser – store som små – å konkludere med at skotten var der for å finsikte én spiller – Eden Hazard. Søndag formiddag kommer imididlertid kontrabeskjeden fra den franske avisen Foot Mercato. De skriver nemlig at Ferguson slettes ikke var der for å vurdere det belgiske vidunderbarnet, men høyrebacken Mathieu Debuchy. Den 26 år gamle franskmannen omtales som en sen blomst, og Lille-spilleren skal også ha imponert på landslagsoppdrag for Frankrike. Bayern München hevdes også å ha Debuchy – som også kan bekle en sentral midtbanerolle – på blokka.

Fotnote: Flere aviser hevder uansett at Ferguson har satt Eden Hazard i aksjon flere ganger.

Lørdag 17. mars:

Sky Sports meldte tidligere denne uken at Paul Pogba hadde kommet til enighet med Manchester United om en avtaleforlengelse, men i ettertid har det vært stille rundt franskmannen. Nå hevder Tuttomercato imidlertid at unggutten er enig med Juventus om en fireårskontrakt. Avisen mener å vite at det eneste som hindrer Juventus i å offentliggjøre avtalen, er at Mino Raoila for tiden er utenlands og driver business med andre klienter. United.no følger saken…

Martin Jol var tidligere Dimitar Berbatovs manager i Tottenham, og etter at Sir Alex Ferguson bekreftet at han vurderte å la bulgareren gå i sommer, har ryktene om en gjenforening med den nåværende Fulham-manageren startet. Jol tror imidlertid at London-klubben i Berbatovs øyne vil være et litt for stort steg ned.

– Berbatov er en spiller som jeg ikke tror vil gå til en klubb som er dårligere enn Manchester United, fordi han er en toppspiller, sier han ifølge talkSPORT.

Den 23 år gamle brasilianske stopperen Dede er i Uniteds søkelys, skal man tro talkSPORT. Sir Alex ønsker å forsterke forsvaret og har sett seg ut Vasco da Gama-spilleren som et mulig overgangsobjekt. Han kan imidlertid forvente stor konkurranse fra russiske Anzhi Makhachkala.

Fredag 16. mars:

Med en David de Gea i storslag mellom United-stengene, og en Anders Lindegaard på vei tilbake fra skade, kan det synes noe merkelig at klubben skal være ute etter å sikre seg enda en burvokter. Men ifølge talkSport skal Sir Alex likefullt ha kastet sine øyne på Internazionales brasilianske sisteskanse, Julio Cesar. United-managere skal lenge ha vært en stor beundrer av 32-åringen som ser ut til å ville forlate Giuseppe Meazza til sommeren, og påstås å planlegge et bud på ham. Tanken skal være å gi David de Gea skikkelig pes om keeperplassen. Hva det i så fall vil bety for Anders Lindegaard, er åpent for spekulasjoner.

Torsdag 15. mars:

Nuri Sahin har ikke blitt den hiten Real Madrid har ønsket. Han har kun spilt én seriekamp siden overgangen fra Borussia Dortmund, og nå skriver ikke alltid like pålitelige Caught Offside at United vurderer et bud på den 23 år gamle midtbanespilleren.

Ifølge rapporter i Tyskland så ser også Hamburg ut til å sikre seg Basels 19-åring, Granit Xhaka. Han har tidligere blitt koblet til flere engelske klubber, blant annet United.

Ajax’ danske midtbanespiller Christian Eriksen har i lange tider vært nevnt i forbindelse med en overgang til Old Trafford. Det samme gjelder, om enn i litt mindre grad, hans klubbkamerat og landsmann, den 17 år gamle angrepsspilleren Victor Fisher. Nå hevder CaughtOffside at United går for en pakkeløsning som involverer begge to. Den skal rødtrøyene være villige til å betale 23 millioner euro for.

Onsdag 14. mars:

Italienske Corriere dello Sport påstår at Sir Alex Ferguson holder et våkent øye med Serie A-klubben Udineses ghanesiske midtbanespiller Kwadwo Asamoah. 23-åringens kontrakt løper til 2015, men spilleren skal, stadig ifølge avisen, være tilgjengelig for salg til sommeren. En eventuell kjøpssum hevdes å ville ligge på rundt £10 millioner. Det er et beløp som ganske sikkert klinger bra i Fergusons ører; ikke minst sett i forhold til at et eventuelt kjøp av en Wesley Sneijder eller Luca Modric trolig vil koste ham det firedoble. Ferguson kan imidlertid ikke regne med å sikre seg Asamoah uten kamp. Også Juventus sies nemlig å være på alerten etter meldingen om at Udinese skal være villig til å gi slipp på ham.

Tirsdag 13. mars:

Eden Hazard har vært en het potet i denne spalten de siste dagene, etter at Sir Alex lørdag reiste for å se Lyon-Lille (og Hazard) i Frankrike lørdag kveld. Tirsdag skriver James Ducker i The Times at Sir Alex nå sterkt vurderer å hente den 21 år gamle belgieren. Ducker er den anerkjente avisas fotballkorrespondent i nord og hevder at Ferguson har sett Hazard i aksjon tre ganger live nå. Tottenham, Manchester City og Real Madrid skal også være interesserte, og franskmennene vil nok prøve å få nærmere 30 millioner pund for superspilleren sin. Ifølge The Times har United varslet Lille om sin interesse, og Sir Alex skal også ha signalisert at han ønsker å bruke Hazard i en sentral rolle, og ikke på kanten som han ofte har spilt for Lille.

Mandag 12. mars:

Luka Modric har vært en gjenganger i denne spalten, og Daily Star hevder nå at United er i førersetet og vil sikre seg kroaten før sommerens EM-sluttspill. United vil kunne tilby Modric en heftig sign-on-fee, og Modric, som var nær ved å forlate Spurs i fjor, kan muligens bytte arbeidsgiver til sommeren. 26-åringen kan bekle flere roller på midtbanen, men vil nok bli dyr. I fjor sa Tottenham nei til et bud på om lag 40 millioner pund fra Chelsea.

Søndag ble Eden Hazard koblet til United, etter at Sir Alex selv dro til Frankrike for å se Lyon-Lille lørdag kveld. Nå sier Tottenham-manager Harry Redknapp at han «vet at United og City også er interessert i spilleren», og fra tidligere er det kjent at Hazard skal være villig til å reise til Premier League til sommeren.

Kan Fulhams Moussa Dembele løse Uniteds midtbaneproblemer? Det har flere engelske medier spurt seg det siste døgnet. Dembele ble hentet til Fulham fra AZ Alkmaar som spiss, men er omskolert til sentral midtbanespiller og gjort det med bravur den siste tiden. United skal visstnok ha hatt flere speidere til å ta en titt på 24-åringen. Prisen skal ligge på drøyt 10 millioner pund.

Powered by Labrador CMS