Ryktesaker, uke 23

Her er søndagens rykter.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 9. juni:

18.37: United sin jakt på Harry Maguire har pågått en stund, men nå kan det se ut som at prisen Leicester ber om gjør at United ikke lenger vil bruke energi på den engelske landslagsspilleren. talkSPORT melder hvert fall at de 80 millioner pundene Leicester krever, er nok til å få United av lasset.

14.44: Vi skrev tidligere i dag om Sky Sports’ rapport om at United har lagt inn et bud på Aaron Wan-Bissaka. Ifølge Daily Telegraph skal budet ha vært verdt rett i overkant av £40 millioner, og det ble avslått. Et bud på opp mot £60 millioner må kanskje til for at Palace skal vurdere å selge, ifølge avisa, siden Palace veldig gjerne vil beholde den spennende høyrebacken. OPPDATERT: Vi har skrevet en egen sak om dette etter at også The Guardian har fulgt opp, og den kan leses her.

13.43: Tidligere Manchester Evening News-journalist James Robson skriver om midtbanesituasjonen i Evening Standard. Han skriver at United og Ed Woodward er tydelige på at de ikke har planer om å selge Paul Pogba, men at mulige alternativer likevel blir identifisert nå i tilfelle spilleren skulle ende opp med å reise til Real Madrid. Christian Eriksen og Youri Tielemans nevnes som mulige erstattere, men den foretrukne løsningen skal være å beholde Pogba.

Interessen i Ivan Rakitic skal ha kjølnet, mens United også skal ha sansen for Bruno Fernandes (som linkes mer til United i portugisisk presse).

08.57: Mer fra The Sun, men fortsatt ikke fra United-journalist Neil Custis. Avisa hevder at representanter fra United og Real Madrid møtte hverandre i London sist uke (da Real Madrids representanter var i London av Eden Hazard-relaterte grunner), og at Real Madrid-president Florentino Pérez nå må bestemme seg for om Real Madrid skal betale de £150 millionene United ønsker for Paul Pogba.

Artikkelen nevner videre at både United og City er interesserte i Harry Maguire.

08.46: United venter på et David de Gea-bud fra PSG, ifølge Alan Nixon i The Sun (Nixon er ikke blant de verste i avisa, men er vanligvis bedre på Football League-nyheter enn på det som angår de store klubbene). United risikerer å miste spanjolen gratis neste sommer, og de som styrer pengesekken vil derfor akseptere et bud på mellom £60 millioner og £75 millioner for klubbens målmann.

De Gea er villig til å bli værende en ekstra sesong, og han vet at hans neste klubb i så fall kommer til å betale ham en formue – derfor skal United være villige til å heller betale spilleren £20 millioner for å reise nå, slik at United får en overgangssum for ham.

Vi velger foreløpig å se på rapporten med noe skepsis.

Nixon melder for øvrig i en annen sak at David Beckham ønsker å hente Antonio Valencia til Inter Miami.

08.34: Benfica-president Luís Filipe Vieira siteres på at João Félix kommer til å forlate Benfica hvis noen er villige til å betale utkjøpsklausulen på €120 millioner (£106,8 millioner i dagens kurs), og at han i så fall kun vil spille i Benfica neste år hvis den kjøpende klubben blir med på en avtale som innebærer å låne Félix tilbake til Benfica den kommende sesongen (i så fall vil vi tro at det også vil innebære en reforhandling av pris).

Medlemmer kan lese Dag Langerøds João Felix-speiderrapport her.

08.27: Sunday Mirror hevder at United kommer til å prøve seg med et lånetilbud til Gareth Bale. Zinedine Zidane ønsker å bli kvitt waliseren, mens Bale selv ønsker å bli i Real Madrid. United har ingen planer om å tilby de summene Real Madrid ønsker for Bale for en permanent overgang.

Det kan bli en låneavtale over to sesonger, til og med, noe som vil spare Real Madrid for en solid sum i lønnsutgifter. United kan til og med være villige til å betale en lånesum.

Det gjenstår å se om Bale vil være interessert – og i tillegg ville vi egentlig tatt saken med en solid klype (eventuelt et trillebårlass) salt siden artikkelen er skrevet av Simon Mullock – som ikke er en av journalistene med best treffsikkerhet, for å si det mildt.

08.17: Ifølge The Sun (og da snakker vi ikke om en av journalistene som følger United aller tettest) vurderer Solskjær å gi Andreas Pereira en ny fireårskontrakt.

Kontrakten til Pereira går ut sommeren 2020 etter at United benyttet seg av den eksisterende kontraktens forlengelsesopsjon.

08.02: Ifølge Sky Sports ønsker United å signere Aaron Wan-Bissaka, og deres kilder informerer om at United har lagt inn et betydelig bud for høyrebacken.

Palace ønsker ikke å selge spilleren.

Lørdag 8. juni:

19.36: Mange av de portugisiske rapportene om Bruno Fernandes for tida virker å bestå av at de tabloide portugisiske avisene slenger ut en påstand, engelske aviser videreformidler det, og så følger de portugisiske opp igjen med å omtale den engelske informasjonen som var hentet fra dem selv.

Avisa som skiller seg litt ut med hvilken informasjon de bringer er Jornal de Noticias (som tradisjonelt er mindre tabloid enn flere av de andre, ifølge Sport Witness), som tidligere har meldt om United-bud på Bruno Fernandes. De skriver igjen at United har lagt inn et bud på €55 millioner (cirka £49 millioner i dagens kurs), pluss €25 millioner (ca. £22 millioner) i bonuser, og legger nå også til at Tottenham skal ha tilbudt €65 millioner (ca. £58 millioner).

Avisa skriver videre at United har en fordel siden de er mindre avhengige av salg først enn Spurs (som vil kvitte seg med Christian Eriksen om de for fullt skal gå for Fernandes), og at United kan få det hele til å skje raskt om en velger det.

15:37: The Mirror skriver i dag at Tottenham kaster seg inn i kampen om Lyons ettertraktede holdende midtbanespiller Tanguy Ndombélé. Budet skal havne på 50 millioner pund for 22-åringen som har vært hyppig linket til Manchester United.

12:16: Fabrizio Romano er en journalist og reporter, for blant andre Sky Sports og The Guardian, med italiensk fotball som sitt felt. Han melder på Twitter at Manchester United har takket nei til en byttehandel med Inter Milan hvor Romelu Lukaku drar til Inter og Mauro Icardi kommer til Manchester United.

Under den første Tweeten kommer et svar fra samme post.

12:11: Den siste tiden har det Lille-spiss Nicolas Pepe jevnt og trutt vært en del av ryktespalten. The Sun melder dog at Bayern München kan snappe opp spissen foran nesen på de mange toppklubbene i Premier League som ønsker 24-åringens tjenester kommende sesong.

12:07: Som du kunne lese i lørdagens 00:01-rykte ble det nevnt en potensiell byttehandel mellom Real Madrid og Manchester United for Paul Pogba og Gareth Bale. Nå melder Daily Star, en avis vi i utganspunktet ikke har noe tiltro til, at Real Madrid vil foreslå James Rodriguez som en del av overgangen om United takker nei til Bale.

08:06: Newcastles unge stjerneskudd Sean Longstaff har vært linket til Manchester United, og mange andre storklubber, nesten helt siden debuten hans. Nå har hovedpersonen selv kommentert ryktene:

– Det er ekstremt flatterende at navnet mitt i det hele tatt er nevnt i disse diskusjonene, men jeg er 100% fokusert på Newcastle, sier Longstaff til NUTV (Newcastles egen TV-kanal). 

Da kan det være at denne ballen kan legges død for dette overgangsvinduet. Longstaff, som er oppvokst i Newcastle og som er livslang Newcastle-supporter, virker å være fornøyd der han er.

00:05: Mino Raiolas suspensjon skal være opphevet av CAS – den internasjonale voldgiftsretten for sport. Det betyr at han kan forhandle som før.

00:01: Lørdagens Mirror, Star og Express – som jo egentlig er det samme på veldig mye – skriver at Zinedine Zidane, med Eden Hazard i boks, nå kjører på for Paul Pogba. Det er egentlig ikke noe nytt, utover at spanjolenes lokkemiddel skal være Gareth Bale, i overgangen som fortsatt ifølge saken vil koste om lag 130 millioner pund. Journalisten i alle tre avisene er James Nursey, ikke blant de som følger United.

Fredag 7. juni:

22.15: Eden Hazard er nå bekreftet som Real Madrid-spiller. Tar det med siden det er en stor ting som påvirker en rival.

18.15: Ryan Sessegnon skal ha bestemt seg for ikke å skrive under på en ny kontrakt med Fulham. Det melder Sky Sports. United har tidligere i år blitt koblet til den anvendelige back/kantspilleren.

18.05: James Robson i Evening Standard skriver at prisnivået på engelske spillere frustrerer United og Ole Gunnar Solskjær. Han hevder at sluttprisen på Daniel James ble 22 millioner pund, men 50 millioner for Palace-back Aaron Wan-Bissaka skal være dobbelte av det United tenkte som utgangsbud. United skal også ha vært villig til å gjøre Jadon Sancho til tidenes dyreste engelskmann, men da ved å legge 80 millioner pund i potten – ikke over 100 millioner. Bournemouths Ryan Fraser ble også vurdert som en hurtig kantspiller, men skal ha blitt verdsatt til 40 millioner – noe som førte til at det ble James i stedet.

12.40: Barcelona-ledelsen har i lang tid fulgt nøye med på Marcus Rashfords utvikling og den katalanske storklubben skal nå ha gjort sitt første fremstøt for å lokke til United-spissen til Camp Nou, melder Mirror.

Avisen baserer sine opplysninger på den spanske avisen SPORT. Mens Juventus, PSG og Real Madrid også følger Rashford med argusøyne skal Barcelona nå ha intensivert jakten, skriver avisen.

Kollegene i Daily Mail er ikke like bombastiske selv om de baserer sin sak på de samme opplysningene fra SPORT.

Mail skriver at Barcelona først vil prøve seg på Antoine Griezmann eller Neymar, og dersom den jakten ikke fører frem vil Rashford være nestemann på listen.

09.45: Manchester United forventer at minst to solide forsterkninger vil være på plass når spillerne returnerer etter sommerferien og Matthijs De Ligt og Thomas Meunier skal toppe ønskelisten, melder The Sun

Også Tottenhams Toby Alderweireld, samt Joao Felix, Bruno Fernandes, Adrien Rabiot og Napolis stopperkjempe Kalidou Koulibaly skal stå på Uniteds ønskeliste.

09.15: Han har hatt en perifer rolle i United de siste to sesongene og det er ventet at Matteo Darmian forlater klubben i sommer. Lenge har det sett ut til at en retur til Italia var mest aktuelt, men nå skal spanske Valencia ha kastet seg inn i kampen om den italienske backen, skriver Daily Mail.

Valencia skal være villige til å by rundt 8 millioner pund for Darmian, noe som vil være betydelig mindre enn rundt 14 millioner pund som United i sin tid betalte Torino for Darmian.

08.00: Daniel James kan vente seg en solid lønnsøkning når han setter navnetrekket på kontrakten med Manchester United. I Swansea skal waliseren angivelig ha hatt en ukelønn på om lag 4.000 pund, men i United vil denne øke til småpene 67.000 pund i uken, melder Daily Mail.

Flere medier meldte torsdag at James gjennomførte den obligatoriske legesjekken i Manchester, men at en offentliggjøring av kjøpet ikke vil komme før i neste uke.

Torsdag 6. juni:

20.39: Ifølge portugisiske Record (her gjengitt av Sport Witness) har City trukket seg unna fra kampen om Bruno Fernandes (ifølge enkelte aviser: fordi de fikk et bud avslått på ham), og nå står det mellom United, Liverpool og Tottenham.

24-åringens agent skal angivelig fly til London denne helgen for å møte representanter fra interesserte klubber. Fernandes ønsker å få i stand en avtale så fort som mulig, og synes det er et passende tidspunkt for en Premier League-overgang.

Tottenham-interessen skal ha økt – muligens på grunn av Christian Eriksens uttalelser om at han ønsker en ny utfordring.

19.14: Ben Burrows og Miguel Delaney (ingen av dem blant journalistene vi stoler aller mest på) skriver for The Independent at Youri Tielemans er et overgangsmål for United hvis Paul Pogba skulle ende opp med å forlate klubben.

Monaco-spilleren (som var på lån til Leicester i andre halvdel av foregående sesong) er ikke førstevalget, men han er én av de som blir vurdert av de som bestemmer på Old Trafford.

Tielemans siteres også av Sky Sports på at han er smigret av den rapporterte interessen fra United og Spurs:

– Vi får se hvilken klubb det blir. Det eneste jeg kan si er at ting beveger seg. Mange klubber har vist interesse. Vi får se i løpet av de neste ukene.

– Ja, jeg er smigret [av interessen fra United og Spurs], det er to veldig store lag i England og i Europa. Å høre de navnene gir meg selvtillit. Jeg prøver bare å spille mitt spill på banen, og å gjøre mitt beste.

17.51: Ikke direkte United-relatert, men mange av dere har sikkert fått med dere at det meldes om enighet mellom Chelsea og Real Madrid om en overgang for Eden Hazard. Det er nok ikke helt utenkelig at dette kan påvirke United også. Real Madrid har blitt koblet til både Paul Pogba og David de Gea (de kobles også til Juventus (Pogba) og PSG (De Gea)), og selv ikke i Real Madrid er pengesekken uendelig dyp. Det betyr naturligvis ikke at det er umulig at de gjør forsøk på å hente noen av disse spillerne, men det er uansett i alle fall snakk om en overgang verdt £88 millioner for å signere belgieren.

17.39: PSG-høyreback Thomas Meunier har blitt koblet til United. Ifølge TMW (varierende treffsikkerhet) skal Arsenal ha lagt et bud på €25 millioner (cirka £22 millioner i dagens kurs) på bordet i håp om å sikre seg belgieren. United er ikke nevnt i den korte oppdateringen.

17.16: I den tidligere nevnte The Times-saken (se oppdateringen 15.00) nevnes det også at Atlético Madrid er en av klubbene som er interessert i Alexis Sánchez. Problemet er at de kun vil være villige til å betale deler av lønna hans – og at det i så fall også vil være en låneavtale.

15.50: Vi tar med dette, siden det kan få «ringvirkninger». RMC-journalisten Mohamed Bouhafsi, som er kjent for å ha en del informasjon, melder at PSG håper å presentere Matthijs de Ligt og at Leonardo er tilbake som klubbens sportsdirektør i løpet av neste uke.

15.00: Fem-seks signeringer. Det er målet. Det skriver United-journalist Paul Hirst i The Times, i en sak hvor han også går gjennom en del av det som har foregått den siste tiden. Wan-Bissaka skal være førstevalg på høyreback, Koulibaly og Maguire er stopperalternativer, Sean Longstaff sees som en bra mann for fremtiden som defensiv midtbanemann, selv om også Rice og Dier er vurdert der, og forsvinner Romelu Lukaku må han også erstattes. Det sees også på en offensiv midtbanemann og en kantspiller (Daniel James).

13.55: Rykter, dere: Se 07.25: Franske RMC meldte da at det er Barcelona eller PSG for Matthijs de Ligt, men den troverdige tyske journalisten Raphael Honigstein skriver for ESPN at det er Barca eller United mens Juventus også er interesserte. Han kjenner det tyske markedet godt, og hovedinformasjonen i saken er at Bayern er uaktuelle for de Ligt.

13.20: Sport Witness siterer Gazzetta dello Sport på at Napoli nå bare venter på at United skal fortelle at Romelu Lukaku er til salgs – før de legger inn et bud på 70 millioner euro for ham. Det skal være Napolis sportsdirektør som har fortalt dette, og klubben skal også være villig til å legge 10 milloner euro per år i lønn i avtalen – slik at de totalt bruker 110 millioner euro på United-spissen. Det er usikkert hvorfor Lukaku ikke er til salgs, slik artikkelen hevder, men det kan være så enkelt som at United ønsker å sikre seg en backup – før de slipper ham.

12.55: Daniel James-overgangen kommer ikke til å bekreftes utad før neste uke selv om den fullføres torsdag, melder James Robson i Evening Standard.

Her er vår sak om at Daniel James visstnok gjennomfører legesjekken på Carrington torsdag.

12.50: Daily Mail (ikke avisas United-journalist) skriver at United har henvendt seg til Leicester angående et kjøp av Harry Maguire, men at klubben tror at spilleren selv er innstilt på å reise til Manchester City. Leicester vil uansett trolig kreve en rekordsum for å slippe ham.

12.00: Regan Poole er frigitt av United. Her kan du lese hva han sier om det.

09.45: Her er vår sak om at Daniel James visstnok gjennomfører legesjekken på Carrington torsdag.

09.00: Real Madrid skal visstnok nå være villig til å lytte til bud på Isco – for å frigjøre plass i stallen sin. Samtidig rapporteres det at Isco selv ikke er blitt fortalt at han er overflødig av Zinedine Zidane, og at han derfor ønsker å bli for å kjempe for plassen sin.

07.35: Gianluca di Marzio skriver at Matteo Darmian forhandler med spanske Valencia. Overgangssummen ligger på cirka 10 millioner euro – og Inter, Juventus og Roma er også interesserte.

07.30: James Robson i Evening Standard, som tidligere jobbet i Manchester Evening News, skriver at Ole Gunnar Solskjær ser for seg en angrepstrio med Marcus Rashford på topp, Anthony Martial på venstresiden og en ny høyrekant – som sin foretrukne angrepsrekke kommende sesong.

07.25: Ifølge franske RMC blir det enten Paris St. Germain eller Barcelona for Matthijs de Ligt. Dette er de to eneste gjenstående alternativene. Det stemmer også overens med det United har briefet journalister med – altså at de ikke mener at de selv er et reelt alternativ. Spanske Sport melder at også United, Liverpool og Juventus har gitt tilbud til nederlenderen.

07.20: Paul Hirst, United-journalist i The Times, skriver torsdag at Paris St. Germain omsider er klare til å by på David de Gea, dette etter at det ble klart at Gianluigi Buffon forlater klubben. United insisterer på at de ikke vil selge spanjolen, men ifølge The Times er de heller ikke noe nærmere å bli enige med ham om en ny kontrakt. Den nåværende utløper neste sommer. Hirst skriver også det samme som vi nevnte 07.05 – at United ikke vil selge Paul Pogba. I så fall kreves det bud på 150 millioner pund eller mer. I tillegg skriver han at det vil komme 4-5 spillerkjøp.

07.15: Barcelona-stopper Samuel Umtiti skal ha fortalt den spanske klubben at han ikke vil dra denne sommeren, noe som i så fall betyr at både United og Arsenal kan legge den ballen død. Det er Marca som skriver dette.

07.10: Daily Star (ja, huff, vi vet) har plukket opp en sak fra portugisiske A Bola, der det hevdes at Bruno Fernandes blir offentliggjort som United-spiller etter at denne ukas Nations League-kamper er spilt. Prisen skal ligge et sted mellom 62 og 72 millioner pund. Fernandes og Portugal skal der møte Nederland eller England i søndagens finale. Her kan du lese vår speiderrapport på Fernandes og Joao Felix.

07.05: Dette har vi hørt og lest før, og det stemmer med alle offisielle uttalelser fra Ole Gunnar Solskjær, men Daily Mail skriver at United kommer til å avslå alle bud på Paul Pogba denne sommeren. United skal også være skeptiske til om Juventus faktisk har økonomisk kraft til virkelig å gå for Pogba, slik det er rapportert ulike steder de siste dagene. Merk at saken ikke er skrevet av avisas United-journalist.

Onsdag 5. juni:

19.04: United er klare til å gi Axel Tuanzebe en ny kontrakt, skriver Mike McGrath i en såkalt eksklusiv sak i The Sun, men det er fortsatt usikkert hvor stoppertalentet spiller neste sesong. Solskjær vil ta en titt på ham i pre-season før han bestemmer seg. United-manageren vil ikke kjøpe midtstopper bare for å kjøpe midtstopper – så det kan ende med at han velger å jobbe med de spillerne som allerede er i klubben. Det kan inkludere Tuanzebe.

12:43: Det kan ende opp med å bli en budkrig mellom Serie A-gigantene Napoli og Inter Milan for Romelu Lukaku. Det melder La Gazzetta dello Sport, via Daily Mail. Etter at det ble bekreftet at Antonio Conte ble den nye Inter-manageren har spekulasjonene om Lukaku til Milano økt et hakk. Conte var også interessert i Lukaku da han var Chelsea-manager og belgieren spilte i Everton.

Frankfurt-spiss Sebastian Haller (omtalt tidligere i dagens ryktespalte) nevnes som en mulig ny United-spiss om Lukaku skulle forlate klubben.

12:27: Franske L’Équipe (via Sport Witness) skriver at Paul Pogba vil bli for dyr for Real Madrid. De beskriver den totale summen som «uakseptabel».

Der er ingen tvil om at den spanske hovedstadsklubben ønsker en midtbanespiller i overgangsvinduet, og et annet navn som hyppig nevnes er Christian Eriksen. I dag publiserte danske Ekstra Bladet et intervju gjort med Eriksen hvor han sa følgende:

– Jeg føler at jeg er et sted i karrieren der jeg kanskje vil prøve noe nytt. 

og: 

Jeg håper det blir en avklaring i løpet av sommeren. Det er planen. I fotball vet du ikke når en avklaring kommer. Det kan skje når som helst. Alle ønsker det beste hvis det skjer så snart som mulig, men i fotball tar det tid.

Det er svært usannsynlig at Real Madrid går for både Christian Eriksen og Paul Pogba i sommer. 

12:23: Flere engelske medier melder i dag at Manchester United skal være interesserte i Eintracht Frankfurts Sebastian Haller. Spissen skal være en direkte erstatter for Romelu Lukaku om belgieren skulle forlate Old Trafford. Blant avisene som melder det er ESPN. 24-åringen scoret 15 ganger på 23 kamper for Frankfurt som endte sesongen på en syvendeplass i Bundesliga.

11:15: Manchester United skal ha lagt inn et bud på 84 millioner pund for Napolis stjernestopper Kalidou Koulibaly, melder Corriere dello Sport, via Metro. Dette ryktet nytes nok best med en klype salt attåt.

11:11: Evening Standard melder onsdag at Manchester United kan få kamp om Swanseas Daniel James. AS Monaco skal visstnok være lystne på vingen som av flere medier beskrives som «så godt som klar for Manchester United». Om det i det hele tatt er noe holdt i dette ryktet vil det være med å presse prisen for James opp noen hakk.

11:07: Dag tre av tre denne uken hvor James Maddison dukker opp i spalten. Denne gangen er det Daily Star som er på Maddison-ballen. De hevder at en pris kan ligge på rundt 60 millioner pund for 22-åringen som også er ønsket av Liverpool, Manchester City og Tottenham.

Det er greit å legge til at Daily Star er blant avisene vi stoler minst på.

08:13: En av spillerne som har figurert oftest i ryktespalten de siste månedene er Adrien Rabiot. Den franske midtbanespilleren, som ikke har spilt for PSG siden desember, er ute av kontrakt og kan gå gratis i sommer. Det har tidligere vært ryktet at United har tilbudt ham 170 000 pund i uken for å spille i den røde drakta, men nå skal Everton ha kommet på banen og, ifølge le10sport (gjengitt av MEN), vært i kontakt med Rabiots representanter.

08:02: I det siste ryktet fra tirsdagskvelden kunne vi lese at Juventus ikke hadde råd til å betale summen på 93,2 millioner pund som Manchester United i sin tid betalte for Paul Pogba. Lokalavisa Manchester Evening News melder at dog noe annet. De skriver at den gamle damen er klar til å tå opp kampen med Real Madrid for underskriften til den franske midtbanespilleren.

Tirsdag 4. juni:

20.20: Mer Paul Pobga i dagens rykter. Ved midnatt skrev vi at Gianluca Di Marzio hadde meldt at Juventus hadde innledet samtaler med Paul Pogbas representanter. Nå skriver Fabrizio Romano i The Guardian  at Juventus også har meldt fra til United at de er interesserte i franskmannen. Videre skriver han at Juventus ikke har råd til å betale de 93,2 millioner pundene United betalte for Pogba da han gikk motsatt vei i 2016, men at enten Paulo Dybala, Alex Sandro eller Douglas Costa kan være en del av avtalen.

18.40: Det fortsetter å drøye med overgangen til Daniel James. De fleste er enige om at overgangen kommer til å skje, men nå melder Evening Standard at United kan få konkurranse om waliseren fra Monaco. De skriver videre at United nå skal ha fått opp farten med å lande 21-åringen nå som den franske klubben også har kommet på banen, og at de nå nærmer seg en gjennombrudd.

17.25: Ikke direkte United-stoff dette, men James Rodriguez har ved enkelte anledninger blitt linket til United i det siste. Nå er det bekreftet fra Bayern-hold at de ikke kommer til å benytte seg av opsjonen de hadde på å kjøpe colombianeren. Opsjonen skal ha vært på 410 millioner kroner, og det er Rodriguez selv som ikke vil at Bayern skal benytte seg av den. Det er BILD som melder dette.

27-åringen er Real Madrid sin eiendom, men det er lite tenkelig at han spiller der neste sesong. Selv om United har blitt nevnt som en av kandidatene, er det Napoli som ser ut til å være favoritter til å sikre seg Rodriguez sin underskrift. Juventus er også nevnt som en annen mulighet.

15.33: Ifølge portugisiske Jornal de Notícias (her gjengitt av Sport Witness) har United kommet med sitt første bud på Bruno Fernandes. Avisa påstår at United har lagt inn et bud verdt €80 millioner (£71,1 millioner i dagens kurs), og at det er snakk om €55 millioner (£48,9 millioner) + bonuser.

Avisa skriver videre at Manchester City har fått avslått et bud på €50 millioner (£44,4 millioner), en avtale som også ville inneholdt noen mulige lånesigneringer for Sporting, men at Uniteds bud fremstår forlokkende.

Forhandlinger pågår fortsatt, og Sporting prøver å få så mye de kan, skriver Jornal de Notícias – som ifølge Sport Witness også er den eneste portugisiske avisa som skriver om det. Det trenger ikke å bety at det ikke stemmer – i lokalpressen har Citys forsøk blitt rapportert tidligere, og et United-bud har vært ventet – men samtidig tar vi også de portugisiske rapportene med en klype salt uansett.

14.27: Dette fungerer vel kanskje best som en påminnelse om at en ikke nødvendigvis kan stole på hva Mino Raiola sier, heller enn at det sier så mye om hvor Matthijs de Ligt (som stadig vekk linkes til United, selv om en slik overgang ikke virker spesielt sannsynlig) ender opp til slutt:

10.08: Leicester skal ikke være særlig interesserte i å selge James Maddison (eller Harry Maguire, som United også har blitt koblet til), ifølge Leicester Mercury-journalist Rob Tanner:

09.53: Vi skrev om angivelig United-interesse for Leicesters James Maddison i går, og også Manchester Evening News har skrevet om dette. Samuel Luckhurst skriver at United er interessert i 22-åringen, og at City og Liverpool også blir koblet til mannen som skaper så mange sjanser for revene.

08.26: Notorisk upålitelige Daily Express omtaler en kamp mellom United og City om supertalentet João Félix, og skriver at begge klubber kommer til å ha speidere til stede når Portugal møter Sveits i Nations League onsdag kveld. 19-åringen kan der få debuten sin på A-landslaget. I tillegg skal Real Madrid være svært interesserte, og kan bruke Benficas Keylor Navas-interesse for å prøve å få tilslaget.

Avisa skriver at Benfica ønsker £120 millioner, men så vidt vi har sett tidligere så er utkjøpsklausulen på €120 millioner – rett i overkant av £106 millioner i dagens kurs. Slike valutabommerter gjør det ikke akkurat enklere å ta saken særlig seriøst, som om vi ikke var skeptiske nok til Daily Express allerede. Vi får heller avvente mer seriøse rapporter.

00.01: Italienske Gianluca Di Marzio treffer av og til med ting fra Italia, og nå har han skrevet at Juventus har innledet samtaler med Paul Pogbas representanter om franskmannens lønn, siden Pogba selv skal være interessert i en retur til gamleklubben. Uniteds store overgangskrav er imidlertid en utfordring, men Juventus skal være villig til å sende spillere motsatt vei, skriver han. Fra før av er det jo kjent at blant annet Paulo Dybala kan forsvinne fra Torino-klubben denne sommeren, og Joao Cancelo og Douglas Costa er to andre spillere som kanskje kan være interessante for United. Fra før av er Pogba sterkt koblet til Real Madrid.

Mandag 3. juni:

18.30: Mer James Maddison. The Independent skriver at United er i pole position for å få ham, selv om de samtidig understreker at kontaktene mellom partene er på et tidlig stadium. 22 år gamle Maddison kom til Leicester fra Norwich før forrige sesong, og har skapt sjanse etter sjanse denne sesongen. Faktisk topper han den statistikken i Premier League.

16.30: Duncan Castles skriver i Daily Record at United må betale 35 millioner euro for å få Lille-keeper Mike Maignan (23). Keeperen ble nylig kåret til den beste keeperen i Ligue 1 forrige sesong, etter 15 nuller, og det er usikkerheten rundt David de Geas fremtid som skal ha trigget Uniteds henvendelse. United har ifølge Castles også kontaktet  James Maddisons (22) representanter med tanke på en mulig overgang. Leicester ønsker visstnok rundt 60 millioner pund for sistnevnte – som dog skal være skeptisk til en overgang til en klubb som står utenfor Champions League.

14.54: Mundo Deportivo skriver i mandagens utgave om jakten på Matthijs de Ligt. Den ikke alltid veldig pålitelige avisa skriver at De Ligt har fire betydningsfulle tilbud på bordet – fra Barcelona, PSG, Juventus og selvsagt Manchester United.

Barcelona skal lenge ha vært optimistiske, men i starten av mai skal ting ha gått dårlig i et møte – Barcelonas opplevelse av De Ligts representanter var at de var mer opptatt av den økonomiske pakken enn av det sportslige.

Avisa skriver videre at United-skammen over å bli så grundig passert av sine rivaler gjør at en er villige til å bruke store summer for å tette hullene i United-skuta, men det er ingenting i artikkelen som tilsier at United av den grunn nå skal være favoritter til å signere nederlenderen.

Engelsk presse har vært nokså samstemte i at United-ledelsen tror De Ligt vil havne i Barcelona til slutt uansett.

14.43: Mer om Thomas Meunier:

Meunier vil altså bli værende i PSG, og håper på en kontraktsforlengelse. Samtidig er det ikke noe tilbud på bordet nå – så kanskje ønsker PSG å selge nå?

13.36: Noen ganger dukker det opp rykter som er så absurde at vi kun nevner det for moro skyld, men spanske AS (her gjengitt av MEN) nevner United i forbindelse med Mohamed Salah. Ja, du leste riktig. Salah uttalte etter Champions League-finalen at han ikke ønsker å snakke om fremtiden, og avisa benytter da sjansen til å nevne United som en av tre storklubber (Bayern og Real Madrid er de to andre) som følger utviklingen.

Da kan vi kanskje dele ut denne sommerens pris for det mest latterlige ryktet? Det er neppe noen vits i å holde den konkurransen gående etter dette, er det vel?

10.39: Thomas Meunier-oppdatering fra Het Laatste Nieuws-journalist Kristof Terreur:

08.19: Mer Romelu Lukaku-stoff: italienske Sportmediaset skriver at Lukaku er nærmere Inter etter at agenten hans’ gode forhold til Inter-CEO Marotta gjør at det allerede er enighet om Lukakus mulige betingelser – belgieren skal være villig til å gå ned i lønn for å få en ny opplevelse i Italia, hvor også broren hans spiller (for Lazio).

Lukaku skal være såpass interessert i en Inter-overgang at han skal ha fulgt serieavslutningen i Italia tett. Inter sikret seg Champions League-plass etter en dramatisk siste serierunde.

Inter må nå prøve å oppnå enighet med United, som ber om €70 millioner (cirka £62 millioner i dagens kurs). United virker ikke å være interessert i ta med Mourinho-favoritt Ivan Perisic i avtalen, og dermed må Inter heller prioritere å prøve å finne en ny klubb for Mauro Icardi.

I søndagens ryktespalte ble Lukaku også koblet til PSG, men det var uansett bare en rapport fra Daily Express – en avis som er omtrent like gode på rykter som united.no er på lokalnyheter fra den sørlige delen av Venezuela (der forskjellen er at vi ikke prøver).

08.09: Ifølge ikke alltid pålitelige The Sun har Inter et problem når det gjelder et mulig kjøp av Romelu Lukaku – FFP. Avisa skriver at Milano-klubben trenger £40 millioner for å unngå sanksjoner, og hvis de ikke klarer å skaffe det innen 30. juni, så vil de ikke være i stand til å ta seg råd til å signere Lukaku.

Mauro Icardi er en spiller nyesjefen Antonio Conte desperat vil bli kvitt på grunn av argentinerens oppførsel, og løsningen om en byttehandel med United nevnes, men Inter tror ikke United kommer til å ønske å ha ham i troppen heller. Juventus nevnes som et mulig alternativ der, og Paulo Dybala ble nevnt som en spiller som kunne gå i motsatt retning – men det skal Dybala være helt uinteressert i.

Nå venter altså United på om Inter kan være i stand til å komme med et brukbart bud – Inter skal i så fall ikke være villige til å betale mer enn £60 millioner.

Powered by Labrador CMS