Ryktesaker, uke 13

Manchester United vil ha Arjen Robben og «den nye Roy Keane», mens Granada-back følges tett.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler alle rykter i én og samme sak gjennom hele uka for at du som er interessert lettere skal ha oversikten, mens de av dere som ikke er så interessert i rykter lett kan holde dere unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 1. april:

GiveMeFootball hevderArjen Robben skal ha kranglet med Bayern-manager Jupp Heynckes. Nå spekuleres det derfor i om den lynhurtige nederlenderen kan være på vei bort – og at neste stoppested blir Old Trafford.

28-åringen har vært i glimrende form denne sesongen, men vil foreløpig ikke skrive under på ny kontrakt med den tyske storklubben.

Sir Alex Ferguson skal være på jakt etter midtbanespillere, og én av dem han har sett for seg skal være PSVs Kevin Strootman, også kalt «den nye Roy Keane». Ifølge Sunday Mirror skal en avtale med 22-åringen, som er fast inventar på både klubb og landslag, være nært forestående.

United-speidere har sett på Strootman hele tolv ganger de siste ukene, og nå håper Fergie å fortsette de gode båndene til PSV. Tidligere har spillere som Ruud van Nistelrooy og Jaap Stam kommet til Old Trafford fra nederlenderne. Strootman er verdsatt til £15 millioner.

BILDE: Strootman i aksjon for PSV. 25 år gamle Guilherme Siqueira skal stå oppført på blokka til Sir Alex Ferguson før overgangsvinduet gjenåpner til sommeren. Det skriver gratisavisen Metro, som videre hevder at Fergies bror, Martin, var på plass på tribunen for å finsikte brasilianeren under mandagens 3-0-tap mot Sevilla.

Manchester United må imidlertid forberede seg på tøff kamp om Granada-backens underskrift – Siqueira har nemlig blitt nevnt i forbindelse med overganger til Atletico Madrid og Valencia de siste ukene.

Lørdag 31. mars:

Kontrakten til Rio Ferdinand går ut etter neste sesong, og ifølge troverdige the Guardian vurderer midtstopperen å gå til en lukrativ avtale i Kina. Det er fortsatt ikke kjent hvilken klubb som ønsker seg 33-åringen, men det er ikke Shenghai Shenhua, som kjøpte Nicolas Anelka i januar, melder avisa.

Markel Susaeta herjet på kanten da Athletic møtte United i to kamper i Europa League. Nå er han aet til England. Vingen har kun ett år igjen av kontrakten, og the Sun spekulerer i om den 24 år gamle spanjolens neste stoppested kan bli England. Prislappen skal ikke være på mer enn £6 millioner, og både Chelsea, Arsenal og United følger Susaeta tett. Det gjør imidlertid både Real Madrid og PSG også.

Fredag 30. mars:

Manchester City må vinne ligaen – hvis ikke mister Roberto Mancini jobben sin. Det hevder i hvert fall El Mundo Deportivo, som videre skriver at José Mourinho skal stå klar til å overta italienerens post allerede fra 30. juni. ‘The Special One’ har i mange år blitt ansett som den heteste kandidaten til å overta managervervet på Old Trafford når Sir Alex Ferguson en dag setter strek.

Cristiano Ronaldo til Manchester City? Ryktesmedene spekulerer i hvert fall i at en overgang fra Santiago Bernabeu til Etihad kan bli en realitet innen kort tid.

City-ledelsen synes desperate etter å peke nese til sine røde Manchester-rivaler, og skal, ifølge Sportsmole, forberede et bud på £80 millioner. Det er et beløp de håper skal friste Real Madrid til å selge og samtidig lokke CR7 tilbake til Nordvest-England. Det angitte beløpet er for øvrig det samme som det madrilenerne betalte United for Ronaldo da han dro til Spania for snart tre år siden.

En såkalt «kilde» hevder følgende:

– Tegn fra Ronaldo-leiren er overraskende positive. Det har i løpet av de siste ukene vært kontakt mellom partene, og praten som nå går i korridorene på Etihad, minner om den som fant sted da City for noen år siden forsøkte å hente Kaká.

Torsdag 29. mars:

Ajax’ danske midtbanespiller, Christian Eriksen, har lenge vært aet til en sommerovergang til Old Trafford. United er imidlertid ikke den eneste storklubben som viser interesse for den 20 år gamle danske playmakeren. I tillegg til United har også Barcelona, Juventus og Roma hatt følere ute, og nå har AC Milan bestemt seg for å slutte seg til i rekken av interessenter. Ajax har trolig gitt helt opp håpet om å få beholde Eriksen, men ønsker naturlig nok å få mest mulig igjen for et salg. Derfor krysser man nå fingrene for at spilleren slår skikkelig til i den danske landslagstrøyen under sommerens EM-sluttspill.

Onsdag 28. mars:

At Fulham-manager Martin Jol er en stor beundrer av Michael Carrick, er en kjent sak. Det var for eksempel Jol – den gang Tottenham-manager – som i 2004 hentet Carrick til White Hart Lane fra West Ham. Og som vi alle vet – gamle flammer slukker sjelden. Nå mener Evening Standard at Jol er i ferd med å sondere muligheten for å hente Carrick for andre gang, nå fra Old Trafford til Craven Cottage. Avisen henviser blant annet til det faktum at Fulham har behov for en erstatter for den aldrende Danny Murphy, og baserer den angivelige Carrick-interessen på nylige Jol-uttalelser som at «Carrick er bedre enn sitt rykte» og: «Han er en anvendlig spiller som besitter helt spesielle kvaliteter».

Ifølge vanligvis pålitelige The Times står den franske landslagssjefen og ex-Red Laurent Blanc, øverst på Chelseas liste over kandidater til den ledige managerjobben på Stamford Bridge. De blå skal til og med være villige til å gjøre franskmannen til Englands best betalte manager, dersom han bare takker ja til klubbens tilbud om å overta det sportslige ansvaret fra sommeren av.

Crystal Palace sitt stortalent Nathaniel Clyne har vært kraftig aet til United den siste tiden, men manager Dougie Freedman benekter at United har tatt kontakt.

– Jeg kan forsikre dere om at ingen har ringt meg angående Nathaniel. Det irriterer meg at noe blir skrevet på Twitter, så regnes det som en sannhet i media. Vi har ikke hatt kontakt med noen, og vi vil at han skal bli her for å fortsette fremgangen, sier Freedman ifølge SportingLife.

Tirsdag 27. mars:

Mario Götze har vært aet til det som er av storklubber, men nå kan det se ut som om framtida hans ligger i Borussia Dortmund. 19-åringen hadde i utgangspunktet en avtale med de tyske seriemesterne fram til 2014, men nå har han satt navnetrekket sitt på en ny kontrakt med Dortmund som varer ut 2015/16-sesongen.

– Alle vet jeg er komfortabel i Dortmund og jeg ønsker å være en del av denne utviklingen, sier han til klubbens offisielle hjemmeside.

Brasilianske Leandro Damiao spiller til daglig for Internacionale og det brasilianske landslaget. Nå skriver Tuttosport at United og Juventus følger den brasilianske spissen nøye, men at prisen uansett er stiv. Den skal ligge på 28 millioner Euro.

Klaas-Jan Huntelaar har hatt et enormt år som spiss. Han står med 22 mål på 25 kamper fra start for Schalke, og har totalt nettet 38 mål på 37 kamper for klubb- og landslag. Han venter imidlertid med å skrive under på ny kontrakt, og nettstedet caughtoffside skriver nå at United vil hente ham for 12 millioner pund til sommeren. 28-åringen vil da erstatte Dimitar Berbatov og Michael Owen som er på vei ut av United, skriver nettstedet.

Ellers sier Benficas Nicolas Gaitan følgende om alle ryktene som kobler ham til United.

– Manchester United er en fantastisk klubb. Hva mer kan jeg si? Ryktene påvirker uansett ikke spillet mitt for Benfica.

Ellers skal United også følge nøye med på Notts County-keeper Fabian Spiess. Den tyske 18-åringen følges av United ifølge Mick Leonard, som er juniorsjef i klubben. For de som er veldig interessert, så er Spiess på twitter. Han kan følges her.

Mandag 26. mars:

Vasco da Gamas Dede er nok på lista til mange europeiske klubber, og har vært koblet til United. 23-åringen, som står med to A-landskamper for Brasil, sier imidlertid nå at han ikke vil til Europa i sommer.

– Jeg er ikke klar til å dra. Når jeg er det, så vil jeg si fra. Men jeg føler foreløpig at jeg kan representere Brasil uten å måtte forlate landet, sier han ifølge ESPN.

Powered by Labrador CMS