– Han virker vanvittig hard i hodet

Dean Henderson er ikke langt fra å være på landslaget allerede – spilleren selv har ambisjoner om EM 2020. Championship-ekspertene vi har snakket med er imponerte, og synes han bør ta en ny sesong i Sheffield United.

Publisert Sist oppdatert

United har ikke fått David de Gea til å fornye kontrakten ennå, og det stilles spørsmål om hva som kommer til å skje hvis han ikke gjør det.

Kommer United til å beholde ham, i håp om at han signerer i løpet av sesongen – men samtidig risikere å miste ham gratis neste sommer?

Kommer vi til å selge ham – og kjøpe inn en ny målvakt?

Eller kommer vi til å selge ham uten å kjøpe en erstatter?

Det siste alternativet innebærer altså at vi må klare oss med de vi allerede har – i første rekke Sergio Romero, Lee Grant, Dean Henderson og Joel Pereira.

BURVOKTERE: Sergio Romero og David de Gea.

Romero har tidvis imponert for United, men det er nok kanskje ikke så mange som ser på ham som løsningen på sikt.

Men kan Dean Henderson være det? 

Dean Henderson var i 2017/18-sesongen en svært viktig spiller på Shrewsbury-laget som nesten sjokkerte ved å rykke opp, før han denne sesongen var en del av det imponerende Sheffield United-laget som rykket opp til Premier League fra Championship, og han har også blitt svært populært blant supporterne i klubbene han har vært i.

– Han fyrer opp supporterne, og vet å si de riktige tingene. Han gjør litt ekstra sprell fremfor supporterne, og viser utrolig mye glede, sier Championship-ekspert Eirik Aase – mannen bak Championship Norge – til united.no.

Han er ikke overrasket over suksessen Henderson har hatt i Sheffield United.

– Jeg så en del av ham i Shrewsbury, og ble kjempeimponert, og var ikke i tvil om at han kom til å levere i Championship også.

ENTUSIASTISK TYPE: Dean Henderson.

– Jeg tenker at han fint kan takle nivået i Premier League.

Aase påpeker at han har hatt noen brølere – og sikter nok spesielt til Hendersons svake kamper mot Leeds og Aston Villa – men stort sett har Henderson uansett spilt bra. Han holdt faktisk nullen i 21 av ligakampene sist sesong.

– Han har stått i mål på et lag som fungerer utrolig godt defensivt – det hjelper ham, mener Aase.

Ali Maxwell driver den populære Not the Top 20-podkasten om Football League sammen med George Elek, og de har også vært en del av Football League-dekningen til kanaler som Quest (som har divisjonenes oppsummeringsprogram) og Sky Sports. Maxwell er også imponert over det Henderson har vist.

Han lar seg heller ikke bekymre over de tidligere nevnte tabbene.

– Jeg synes han er en veldig talentfull målvakt, og han har håndtert både League One-fotball og Championship-fotball uten problemer. Han har hatt enkelte tabber, men det har de fleste målvakter på dette nivået.

– Han har en vokal tilstedeværelse, og en sterk karakter, og han har gode reflekser, mener Maxwell.

IKKE REDD FOR Å SNAKKE TIL FORSVARET: Dean Henderson.

At han er en sterk karakter er det mange som trekker frem når Henderson skal beskrives, og han er også en svært ambisiøs type. Han har for eksempel i intervjuer gitt uttrykk for at altfor mange spillere bare er komfortable med å bli værende på Uniteds U23-lag.

Derfor er det vel heller ingen overraskelse at mye tyder på at han kommer til å spille Premier League-fotball for Sheffield United neste år heller enn å være reservekeeper i United. Etter opprykket ga han uttrykk for at han ønsket å bli, og Sheffield United-manager Chris Wilder siteres også på at Henderson har gitt uttrykk for det.

– Vi jobber med det. Vi har vært i diskusjoner med Manchester United, og jeg tror de ser på det som noe positivt at han får seg et år med Premier League-fotball. Jeg vet at Dean definitivt ønsker å bli, og våre supportere forguder ham.

– Vi har et godt forhold til Manchester United, og vi kommer til å være strålende fornøyde hvis Dean signerer – han har vært enestående siden han kom til klubben. Han hadde en fantastisk låneperiode i Shrewsbury, han har fortsatt her, og han har en vidunderlig tid fremfor seg.

HENDERSONS SJEF I SHEFFIELD: Chris Wilder.

Den nærmeste fremtiden bør tilbringes i Sheffield, mener Ali Maxwell.

– Han bør sendes til Sheffield United igjen for å være deres førstekeeper neste sesong. Jeg er ikke i tvil om at det vil være det beste for ham.

Eirik Aase tror også det blir slik.

– Jeg blir overrasket om han ikke fortsetter.

Rapporter fra både Manchester Evening News og Sheffield Star tyder også på at Henderson har vært i diskusjoner med Solskjær der har han gitt uttrykk for at han ønsker å bli, selv om han i United potensielt kunne fått spilletid i Europa League.

Ifølge Sheffield Star har Henderson fått beskjed fra England-ledelsen om at han kan få sin første landskamp snart – men enn så lenge holdes han utenfor fordi han skal spille for U21-landslaget – for eksempel i denne sommerens EM-sluttspill.

Southgate har også tidligere uttalt at Henderson er nære.

Spilleren selv legger ikke skjul på at han er ute etter en landslagsplass.

– Hør her, jeg jakter på den England-plassen. Jeg ønsker å være med i EM neste sommer. Den eneste måten jeg kan komme meg inn der på, er ved å spille Premier League-fotball. Det har jeg blitt fortalt. Jeg vet at sjefen [Wilder] ønsker å gi meg den muligheten, sa ambisiøse Henderson i slutten av april.

DEAN HENDERSON: Fremtidig førstekeeper for landslaget?

Ifølge vanligvis velinformerte Rob Dawson i ESPN er både Juventus og Bayern München interesserte i Henderson – uten at det er noe som helst som tyder på at United har planer om å la ham forlate klubben permanent.

Det er uansett liten tvil om at det er en talentfull målvakt det er snakk om, men det er ikke lett å bli førstekeeper i Manchester United uansett.

Da må nok Henderson imponere stort for Sheffield United neste sesong også, for han er nok et stykke unna å være klar for Manchester United-spill helt ennå, mener Eirik Aase:

– Det er et enormt sprang opp til David de Gea. Kanskje kan han nå opp til det nivået om noen år. Han virker vanvittig hard i hodet.

SPENNENDE SPILLER: Dean Henderson, her sammen med forsvarsspiller John Egan.

Powered by Labrador CMS