Vil gjenskape suksessen med England, men hvor går veien videre?

Dean Henderson har fått en del oppmerksomhet etter en strålende sesong i Championship. På søndag starter U21-EM i Italia, men etter det er det uavklart hva som skjer med keepertalentet.

Publisert Sist oppdatert

På søndag sparkes Europamesterskapet for U21-landslag i gang i Italia. En som drar til pastalandet for å spille er Manchester Uniteds egen keeperkomet: Dean Henderson

Keeperen har vært på tur med landslaget før, og i 2017 var han med U20-laget som vant VM. Nå er det EM for U21-laget som står for tur.

Når skal han spille: 

Henderson og England har havnet i gruppe med Frankrike, Romania og Kroatia.

England – Frankrike: tirsdag 18.6.
England – Romania: fredag 21.6.
Kroatia – England: mandag 24.6.

Av tolv lag (fordelt på tre grupper) er det fire som går videre til sluttspillet. Det vil si at hver gruppevinner, samt den beste toeren, går videre til semifinalene.

STOLT: Til klubbens egen nettside forteller Henderson at han fortsatt for gåsehud når han ikler seg landslagstøyet.

Det har vært en enorm sesong for 22 år gamle Henderson som gjorde jobben mellom stengene for Sheffield United i Championship meget godt. Etter endt sesong satt han igjen med «the golden glove», eller «gullhansken», for å ha holdt nullen flest ganger i ligaen. 

Hvordan den kommende sesongen blir for keeperen er enda usikkert. Sheffield United, som rykket opp til Premier League, har ikke lagt skjul på at de ønsker å låne keeperen enda en sesong.

– Dean har hatt en fantastisk sesong i Championship, og vil veldig gjerne ha ham i Sheffield United igjen. Om det matcher hans ambisjonsnivå er opp til Dean selv, sier Sheffield United-manager Chris Wilder til SkySports, gjengitt av MEN.

Situasjonen rundt David De Gea har vært noe usikker den siste tiden, og selv om United (angivelig) skal ha tilbudt spanjolen en ny kontrakt, har han ikke bundet seg til klubben. Kontrakten hans går ut neste sommer. 

BLIR HAN?: Spanjolen har vært ryktet til både Real Madrid og PSG denne sommeren.

Lokalavisa i Manchester, Manchester Evening News, spekulerer i om Henderson ikke har tatt et valg for neste sesong enda fordi han ser an situasjonen med De Gea.

Til Manutd.com, klubbens offisielle nettside, sa keeperen følgende før avreisen til Italia:

– Det er ingen hemmelighet at jeg ønsker å spille for Manchester United og førstelaget til England. Jeg skal fortsette å jobbe hardt, ha beina godt planta på jorda og sette meg nye mål. Da er det ingen grunn til at det (spille for United og England) ikke skal skje, sa keeperen som har vært i Manchester United siden han var 14 år. 

Powered by Labrador CMS