Fem ting du må vite før Barcelona-kampen

MANCHESTER: Dette er de fem viktigste tingene du bør lese deg opp på før kampen mellom Manchester United og Barcelona sparkes i gang.

Publisert Sist oppdatert

1. Ikke utelukk at Solskjær har rett

– Jeg kan ikke se for meg at han ikke spiller for United neste sesong.

Det var Ole Gunnar Solskjærs viktigste setning på tirsdagens pressekonferanse.

Noen timer tidligere hadde Paul Pogba flørtet med både kameraer og lagkamerater på Carrington, men den store «snakkisen» før Champions League-kvartfinalen mot Barcelona har vært franskmannens svake form og spørsmålet om han i det hele tatt er i Manchester United når 2019/20-sesongen sparkes i gang.

Chris Wheeler i Daily Mail tror Solskjær kan få rett i sin påstand.

– Det var ikke tvil om at han ville bort under José Mourinho. Nå har alt endret seg dramatisk på noen måneder. Likevel trengte han ikke å svare på den måten han gjorde om Zinedine Zidane, sier Wheeler til united.no.

– Jeg tror han kommer til å ende i Spania på et tidspunkt, men at neste sesong blir for tidlig. Oppturen under Ole har vært fantastisk, selv om han ikke har vært i form i det siste, og jeg ser ingen grunn til at han skal forlate klubben eller at klubben ønsker å selge ham slik situasjonen er han.

– Men er koblingen mellom Pogba og Spania reell? Absolutt.

HAR DU LEST DISSE SAKENE?

UNITED-JOURNALIST: Chris Wheeler dekker Manchester United for Daily Mail. Foto: Eivind Brennhovd Holth

2. Den største kampen på Old Trafford siden 2013

Det er ingen enkel øvelse å vurdere betydningen av en kamp før den er spilt.

David Moyes tok også Manchester United til en kvartfinale i Champions League, og Mourinho spilte Europa League-finale i Stockholm – et skjebneoppgjør som på mange måter definerte hans fremtid i klubben.

Likevel tilsier størrelsen på klubbene og tradisjonene til Manchester United og Barcelona at onsdagens kvartfinale er den største kampen som har blitt spilt på Old Trafford siden Sir Alex Fergusons siste kamp i turneringen som United-manager.

– Det er den største kampen siden Real Madrid i 2013 med tanke på hvor store lagene er. Samtidig må vi ikke glemme kvartfinalen mot Bayern München i 2014 heller. Den var kanskje vel så viktig, men dette er nok den største siden Real Madrid, sier US-redaktør Lars Morten Olsen til united.no.

Han tror United-fansen kan gjøre kvelden til en fabelaktig opplevelse, selv om resultatet ikke skulle gå deres vei.

– De er landets beste bortefans, men også på Old Trafford kan United-fansen mobilisere når det trengs. Jeg tror absolutt at United-fansen mobiliserer, og at det kan være til stor støtte for laget.

US-REDAKTØR: Lars Morten Olsen er redaktør for United-Supporteren.

3. Tempo kan være nøkkelen

– Det er ikke noe som heter «mission impossible», sa Solskjær før returoppgjøret i Paris.

Akkurat det var det mange som var uenig i på det tidspunktet, og det var nok mange som også tvilte på om nordmannen faktisk trodde på det selv.

Men med ni skader og Pogba på tribunen gjorde Manchester United det ingen trodde de kunne gjøre.

Så hvorfor virker mange resignerte på Uniteds vegne før noen har hatt et eneste spark på ballen?

Petter Veland vurderer styrkeforholdet 70-30 i favør Barcelona, men kan fortelle at den spanske serielederen definitivt har sine svakheter.

– Barcelona er et lag som har et høyere toppnivå enn PSG, men som kan ha et tilsvarende bunnivå når de ikke har dagen. Gjennom hele sesongen har Barcelona vist svakheter defensivt, så hvis United klarer å utnytte det, er det absolutt muligheter.

– De sliter gjerne når det blir «Hawaii-fotball» – når de ikke får hvile med ballen i laget, styre og diktere. Hvis United har muligheten til å få opp tempoet i kampen, så tror jeg det kan være til deres fordel.

HAR DU LEST DISSE SAKENE?

EKSPERT PÅ SPANSK FOTBALL: Petter Veland kommenterer for Viasport.

4. Solskjærs A-B-C-plan

A) Lionel Messi må stoppes.

Stopper du Messi, stopper du også Barcelona. Det har i alle fall vært trenden i Champions League-kvartfinalene, der 31-åringen står uten scoring de siste elleve kampene han har spilt.

Messi virker imidlertid særdeles innbitt på å lykkes i verdens gjeveste klubbturnering etter at han mislyktes med Argentina i VM og «bare» ble nummer fem i Ballon d’Or-kåringen.

– Barcelona er langt mer avhengig av Messi nå enn det de var i 2011, 2012 og 2013. Men kvaliteten på fotballen er nok høyere i 2019. Så jeg skal ikke peke finger på de som mener at Messi er bedre enn noen gang, sier Veland.

PÅ ENGELSK JORD: Lionel Messi, Arturo Vidal og Luis Suarez trente på Old Trafford tirsdag kveld.

B) Vikarene må vinne midtbanekrigen.

Verken Nemanja Matic eller Ander Herrera ble observert ved spillerhotellet tirsdag kveld, noe som kan bety at Solskjær må klare seg uten to midtbanespillere som sannsynligvis ville startet kampen.

Betyr det at Pogba får McTominay og Fred ved sin side i den avgjørende midtbanekrigen mot Sergio Busquets, Artur og Ivan Rakitic?

– Det er ikke krise om Matic og Herrera ikke spiller, men kan McTominay og Fred spille som de gjorde i Paris enda en gang? Pogba har ikke vært på sitt beste i Europa, så laget ville vært sterkere uten de skadene, sier Wheeler.

C) Sjanser må omsettes til scoringer.

Barcelona slipper inn i snitt ett mål hver kamp denne sesongen og har på ingen måte et ugjennomtrengelig forsvar.

Mange trekker fram dødballer og kontringer som Uniteds største trussel på Old Trafford, men som bortekampen mot Arsenal lærte oss, hjelper det ikke å skape sjanser dersom de ikke settes i mål.

Hører dere det, Romelu Lukaku, Marcus Rashford, Jesse Lingard og Anthony Martial?

SLIK LA SOLSKJÆR POGBA-BALLEN DØD:

5. Semifinale = historisk bragd

Skulle Solskjær lede Manchester United til en semifinale i Champions League vil det være en prestasjon som garantert vil føres inn i klubbens historiebøker med gullpenn.

– Hvis det skulle skje, mot alle odds, at United slår ut både PSG med sitt stjernegalleri og Barcelonas med sitt stjernegalleri vil vel det i de fleste øyne betraktes som en bragd helt på høyde med det Sir Alex Ferguson gjorde på veien fram til trofeer, mener Lars Morten Olsen.

– Etter min mening råder ikke Solskjær over det samme mannskapet som Ferguson gjorde. Han har en dårligere stall, og vi gikk til semifinalen i 2008 med en langt større optimisme.

SE SOLSKJÆRS PRESSEKONFERANSE:

Powered by Labrador CMS