Pique takker Solskjær: – Han hjalp meg masse

MANCHESTER: I 2004 kom 17 år gamle Gerard Pique til Manchester United. En av dem som hjalp den spanske unggutten til å tilpasse seg den engelske hverdagen var Ole Gunnar Solskjær.

– Jeg husker Ole som en flott lagkamerat, sa Pique til united.no og de andre mediene på Barcelonas pressekonferanse dagen før dagen i Manchester.

– Jeg kom hit da jeg var 17 år, og han var en av veteranene. Han hjalp meg masse til å tilpasse meg fotballen og landet. Han var i slutten av karrieren sin og hadde noen problemer kneet sitt, men du så på trening at han hadde kvaliteter foran mål. Jeg er veldig glad for å se at han leder Manchester United. Han har gjort en flott jobb, og de spiller mye bedre.

17 ÅR: I 2004 kom Gerard Pique til United fra Barcelona. Fire år senere returnerte han til den katalanske klubben.

Respekten er utvilsomt gjensidig. På sin pressekonferanse snakket Solskjær varmt om sin tidligere lagkamerat, som har vunnet alt som kan vinnes etter at han forlot United i 2008.

– Jeg husker at både jeg og Gerard scoret i en 2-0-seier mot Tottenham for reservelaget. Jeg vet ikke om det sier mest om hvor ung jeg er, eller hvor gammel Gerard er. Han var en fantastisk gutt som vi hadde stor tro på. Han var litt uheldig med tanke på at Rio Ferdinand og Nemanja Vidic var midtstoppere på det tidspunktet, så han fikk kanskje ikke de sjansene han fortjente.

– Han har vunnet mange trofeer, så det blir fint å møte ham igjen. Forhåpentligvis kan vi få ham til å føle seg gammel, sa Solskjær spøkefullt.

GLAD I PIQUE: Ole Gunnar Solskjær roste Pique på sin pressekonferanse.

Flere ganger ville spanske medier vite hvordan Pique og lagkameratene skal sørge for at Barcelona ikke går på en lignende blemme som mot Roma i fjor og ta seg til sin første semifinale på tre år.

– Vi føler oss ikke presset. Vi har vært med på dette mange ganger, og flere i garderoben har vunnet turneringen flere ganger.

Ingen av lagkameratene til Pique er igjen i klubben i dag som spillere, men 32-åringen, som omtalte Manchester United som det største laget i England, la ikke skjul på at oppgjøret på Old Trafford vil bli spesielt for ham.

– Det er spesielt å komme hit fordi de behandlet meg så godt her.

– Som jeg har sagt mange ganger før, det var her jeg gikk fra å være en gutt til å bli en mann. Jeg hadde mine første opplevelser som profesjonell fotballspiller her, og det var også noen sprø øyeblikk. Så jeg lærte mye mens jeg var her.

BARCELONA PÅ 2 MINUTTER: