LESERBREV: Framtiden er NÅ

– Jeg står ikke bak manageren. Jeg står bak klubben, skriver Chris.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.

Framtiden er NÅ

Av: Chris Westad

Nå begynner tiden for å handle å bli knapp. For noen uker siden tok jeg til ordet for å erklære LVG som feil mann for Manchester United. Mitt standpunkt er ikke blitt utfordret siden den gang. Det er blitt styrket, men denne gang mener jeg at noe må skje nå. Vi kan ikke vente, framtiden til klubben vår er avhengig av det.

lvgpre

Vi er nå i et januar-vindu som for én gangs skyld kanskje burde blitt benyttet. I sommer er det EM, og vi vet av erfaring at kjøp/salg-prosessen blir vanskeligere da. Fordi klubber og spillere vil avvente et mulig vellykket EM for å skru opp prisen/lønnen, og tjene mer penger på en evt. handel.

Er det én ting jeg er sikker på, så er det at LVG ikke bør få tilgang på spillerlogistikk flere ganger. Hvem prøver vi å lure, LVG er ute i sommer, eller senest sommeren 2017. Og om ryktene stemmer at LVG vurderer å selge bl.a. Herrera, som også etter ryktene skal være desillusjonert over fotballfilosofien til LVG, da risikerer vi å virkelig havne bakpå til en ny manager tar over. Ikke la LVG bestemme hvem som skal inn og hvem som skal ut, vi risikerer for mye nå.

Hvorfor har LVG mislykkes så totalt? Er han blitt en elendig manager? Ufin type? Utdatert?  Problemet er at det ikke finnes tro på prosjektet, ikke blant spillerne eller blant fansen. På OT får LVG tommel ned-gester på vei ut av banen. Han har mistet fansen. Ettermælet hans i Bayern München er begredelig. Ikke resultatene, men ettermælet. Ingen likte fotballen hans.

LVG sa en gang: «Judge me after 3 months». Tiden kom og gikk, og han angret på uttalelsen. Så i februar 2015, snart ett år siden, sa han: «Judge me at end of season». Topp 4, tilbake til CL, altså minstekravet. Siden har det gått bare én vei. 0-0 etter 90 minutter hjemme på Old Trafford mot League One-laget Sheffield United. LVG, jeg dømmer deg. Nå er det på tide du dømmer deg selv.

Så hva må gjøres? Jeg skal driste meg å komme med løsningen, ikke bare syte over det som er feil. Her er det vi i det minste må gjøre:

-Ny manager. Vi trenger en offensiv manager, for Manchester United er, eller var, synonymt med angrepsfotball. Det ønsker spillerne og det ønsker fansen. Fotball skal glede og begeistre.

-Nye spillere. Troppen er for liten, og troppen er for ubalansert og sårbar. Styrke det offensive leddet, forsterke det defensive (vi er ikke så sterke defensivt som vi tror, mot god motstand blir vi avkledd hver gang).

woody

Jeg har mistet lysten på å se Manchester United spille. Og jeg er ikke alene med å ha denne følelsen. Det er første tegn til en klubb i krise. Men vi kommer oss gjennom denne krisen også. Jeg støtter klubben, i gode og vonde dager. Men jeg står ikke bak min manager, for enkeltpersoner er ikke klubben. Mitt råd er: «Stand by your club!».

Powered by Labrador CMS