– En dødballens mann

Paddy Crerand tror United får nyte godt av Chris Smallings duellstyrke.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United var skremmende svake på hjørnespark sist sesong, og på 56 kamper noterte de seg for fattige tre scoringer.

Da kan Chris Smallings 192 centimetere på strømpelesten fort komme til nytte.

– Ja, hvis han får spille for førstelaget, er det ingen tvil om at han utgjør en trussel på dødballer. Han er både høy og god i duellspillet, og han er heller ikke redd for å sette frem hodet, uttaler Crerand i sitt ukentlige program for MUTV.

Midtstopperen røper også at scoringer på dødball er noe Fergie jevnlig understreker viktigheten av.

– Han har mast mye om at vi må bidra med scoringer på dødball, fortalte 20-åringen – med god samvittighet – etter å ha tegnet seg på scoringslisten mot Chivas.

Nyervervelsen fikk rikelig med spilletid på USA-turneen. 71 år gamle Crerand tror imidlertid Smalling må finne seg i å operere som fjerdevalg på stopperplass når alvoret begynner.

– Ja, Chris gjorde det greit på turneen, men det er ingen tvil om at Jonny Evans er foran ham i køen. Det samme gjelder Ferdinand og Vidic også, selvsagt.

Men United-legenden syns det var fint unggutten fikk prøve seg i samtlige av Uniteds kamper på amerikansk jord.

– Han er fortsatt bare en ungfole, og at Sir Alex lot ham spille så mye tror jeg er viktig for selvtilliten hans. Det hjelper ham også å finne seg tilrette. Nå, med en del kamper under beltet, må han etterhvert begynne å ta ansvar, mener Crerand.

Powered by Labrador CMS