– Vardy er et mareritt

Glemt er onsdagens nedtur i Bristol. Lørdag kveld står det langt viktigere saker på timeplanen.

Publisert Sist oppdatert

Da venter Leicester City på King Power Stadium, et Leicester-lag som etter en horribelt svak sesonginnledning har gjort store fremskritt og klatret til 8. plass på Premier League-tabellen.

Etter fire strake trepoengere, mot Tottenham (2-1), Burnley (1-0), Newcastle (3-2) og Southampton (4-1), hvorav de to siste på bortebane, måtte imidlertid «revene» finne seg i å bli dratt kraftig i halen da Crystal Palace var på besøk sist helg.
0-3-tapet mot klubben som inntil da hadde befunnet seg i nedrykksposisjon må ha fortonet seg som et sjokk, men samtidig tjent som en kraftig vekker foran lørdagens besøk fra Old Trafford.

Det er derfor ikke annet å vente enn at manager Claude Puels sender utpå et revansjesugent mannskap mot United, et mannskap som ønsker å vise eget publikum at sist helgs fadese var et engangstilfelle og ikke innledningen på en trend.

– Jeg gleder meg til duellen

Chris Smalling, som trolig vil være tilbake på plass i Uniteds midtforsvar etter sin særdeles korte innbytteropptreden mot Bristol City i midtuken, er i alle fall ikke innstilt på å ta sjansen på at Leicester har møtt veggen. Tvert imot regner han med knallhard motstand fra klubben som så overraskende sikret seg ligatroféet i 2016.

28-åringen ser først og fremst det målfarlige hurtigtoget Jamie Vardy som en mann å holde øye med, selv om han vet at Leicester også er i besittelse av andre kvalitetsspillere.

– Vardy er litt av et mareritt for forsvarsspillere, siteres han på av Reuters, og forklarer utsagnet med Leicester-spissens uforutsigbarhet som følge av å være konstant på farten.

– Han har det med å stikke inn i bakrom, noe som for en forsvarsspiller er det aller vanskeligste å forholde seg til. Likevel ser jeg frem til duellen, og forhåpentligvis klarer jeg å holde ham i ørene.

5. feb. 2017: Forrige møte på King Power Stadium endte med 3-0-seier til gjestene.

– og så må vi stoppe Mahrez …

– Ellers kjenner vi jo også til andre Leicester-kvaliteter, som vingene deres, for eksempel, sier Smalling, og advarer mot spillere som Demarai Gray og en Riyad Mahrez i form.

– Dette er spillere som definitivt må stoppes.

Men Smalling har ikke glemt det aller viktigste i kampen om de tre poengene: Leicester må ikke bare hindres i å score. 

– De må også tvinges bakover, sier han.

Så får vi bare håpe at det gir åpninger nok og at United-spissene klarer å utnytte dem.

Kampen starter på det uvanlige tidspunktet lørdag klokken 20.45, og vises på TV2 Sport Premium (N), Viasat Sport Premium (S), TV3 MAX (DK).

Powered by Labrador CMS