Ryktesaker, uke 45

David Moyes kan være La Liga-manager i løpet av dagen, og ellers er det mange upålitelige rykter.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 9. november:

12.53: Ifølge upålitelige Daily Star planlegger United å tilby Robin van Persie en toårsforlengelse av hans nåværende kontrakt, for Van Gaal er fortsatt en fan av sin landsmann. Det er et men her (utenom at det er Daily Star), og det er at United kanskje ønsker at Van Persie skal gå ned i lønn.

12.43: Ifølge Sunday Times har Arsenal og Tottenham meldt seg på i kampen om Dani Alves, som United har blitt koblet til. Høyrebackens avtale med Barcelona går ut allerede i sommer, men både Arsenal og Spurs vil gjerne få til noe allerede i januar.

Times er vanligvis pålitelige, men journalisten Duncan Castles har blitt kjent for en del eksklusive saker der de mer pålitelige journalistene gjerne melder noe helt annet. I dette tilfellet skriver han at Dani Alves helst ønsker å bli i Barcelona, men han skal være lite imponert over at klubben ikke har gått inn diskusjoner om ny kontrakt med ham ennå. Andre, som Guillem Balague, har meldt at forhandlingene er i gang…

12.35: Vi nevnte tidligere denne uken ryktene om en retur for Gerard Piqué, etter at det ble hevdet at flere av de engelske storklubbene har lagt inn bud på midtstopperen. Ifølge Metro har Piqué valgt Chelsea, men de baserer seg (som med Bale) på en spansk rykteside som neppe er verdt å tro for mye på.

At ingen Metro-journalist har satt navnet sitt som byline på artikkelen sier kanskje også sitt…?

12.28: United er interesserte i Benficas Talisca, ifølge notorisk upålitelige Daily Star. Både Arsenal, Chelsea og United skal ha hatt speidere på Benficas kamp mot Monaco i Champions League tirsdag, der brasilianeren scoret vinnermålet.

Arsenal skal være lengst fremme i køen for å skaffe seg angrepsspilleren, som etter ni mål på ti kamper kan bli en dyr mann. Tabloidavisen nevner £35 millioner som en mulig overgangssum, hovedsaklig fordi han visstnok har en utkjøpsklausul på det.

12.26: Apropos upålitelig: Metro kommer drassende med en ny Gareth Bale-sak i dag, hvor de igjen får nevnt de sterke ryktene om en Gareth Bale-overgang til Manchester United. Dette til tross for at det må være årevis siden en pålitelig kilde har skrevet at det kan skje. Vi har tidligere lagt ut en Sport Witness’ sak om hvordan Metro med flere holder på i Bale-saken her, og da er det vanskelig å tolke dette som annet enn jag etter klikk.

I denne siste saken er for øvrig poenget at Real Madrid er villige til å la Bale gå til United i januar om de sikrer seg Eden Hazard. Det høres kanskje ikke ut som noen dårlig løsning for United, så da er det bare synd at det er Metro som melder det…

12.16: Ifølge Sunday Mirror vil Mats Hummels heller til Arsenal enn til Manchester United. Det er snakk om en pris på £30 millioner på spilleren, og Dortmund frykter at spilleren er klar til å reise. United er fortsatt interesserte, men en overgang for Ron Vlaar er mer sannsynlig, skriver avisen.

Innimellom glimter jo Mirror til med overgangssakene sine, men journalisten Dave Kidd (som har skrevet denne) er (for å si det på en hyggelig måte) ikke blant de som pleier å være så veldig treffsikre.

08.15: David Moyes er i samtaler med Real Sociedad om den ledige managerjobben, og ifølge spanske AS kommer han til å takke ja til jobben som manager for den baskiske klubben. Engelsk media virker mer usikre, og snakker om at han kan komme til å ta en avgjørelse i løpet av søndag.

21.00 spiller Real Sociedad hjemmekamp mot Atlético Madrid, og en avgjørelse kan komme etter dette. Les mer hos The Guardian. Ifølge Daily Mirror er det mest sannsynlig at han bestemmer seg mandag.

Lørdag 8. november:

08.45: Ifølge franske Le 10 Sport er United interesserte i Monaco-venstreback Layvin Kurzawa. 22-åringen spiller for det franske U21-landslaget, og fikk oppmerksomhet i høst etter kampen mot Sverige etter noe overlegen oppførsel etter et Frankrike-mål, noe som etter et svensk overtidsmål plutselig ikke så like glupt ut.

Det blir spekulert i en pris på i underkant av £12 millioner. Franskmannen ble koblet til Chelsea i sommer, etter å ha blitt en av Monacos nøkkelspillere.

08.28: Nemanja Vidic har ikke imponert i Serie A etter at han i sommer forlot United til fordel for Inter, og serberen har blitt kritisert en del. Ifølge Daily Express vurderer Inter å kvitte seg med Vidic allerede i januar, og det blir påstått at United er interessert i å hente ham tilbake på en seksmånedersavtale.

Dette fordi United ifølge avisen ikke ønsker å bruke store penger på en uprøvd spiller, og ryktene om Bruno Martins Indi og Ezequiel Garay blir her nevnt,  og at en signering av Vidic kan gi en nyttig moralboost.

Mange United-fans har vært veldig glade i 33-åringen, men det er nok ikke noen spesiell grunn til å bli entusiastisk av dette så lenge ingen mer seriøse kilder spekulerer i dette.

Fredag 7. november:

23.05: United, Liverpool og Spurs ønsker alle å signere West Bromwichs Saido Berahino, ifølge The Sun (krever innlogging). Den Burundi-fødte 21-åringen har nettopp blitt tatt ut på Englands landslag, og summen blir neppe lav for spisstalentet. Spurs skal ha vært klar med £15 millioner, mens Baggies-sjef Irvine visstnok krever £25 millioner.

Berahino har også vist seg som en skummel motspiller for United, senest for noen få kamper siden.

08.35: Drar David De Gea til Real Madrid dersom United igjen kommer til kort i kampen om en plass i Champions League? Det mener Daily Star.

07.57: Daily Mirror vil ha det til at Arsene Wenger fortsatt har Chris Smalling på listen over potensielle januarkjøp. Franskmannen signaliserte som kjent interesse for 24-åringen også i sommer.

07.50: Litt sent kanskje, men vi lo sånn av dette ryktet i går at vi ikke klarte å skrive: The Express (hvem ellers) vil ha det til at Real Madrid ønsker en byttehandel med United. De vil ha Ángel Di María tilbake til Santiago Bernabéu, og vil til gjengjeld sende Gareth Bale i motsatt retning.

07.45: United skal ha fått oppmuntrende signaler fra Spania. Superdeporte hevder i alle fall at Benficas Enzo Perez, en mann United har fulgt en god stund allerede, ønsker seg en overgang til Premier League. Dette til tross for sterk interesse fra La Liga-klubben Valencia. Les mer om det her.

Torsdag 6. november:

11.12: The Sun hevder at United har planer om å by £10 millioner for Portos nederlandske landslagsforsvarer Bruno Martin Indi. 22-åringen var flere ganger nevnt i forbindelse med en overgang i sommer, men disse ryktene forstummet naturligvis da Indi forlot Feyenoord og dro til Portugal. Indi spilte under Louis van Gaal under sommerens fotball-VM, og hevder selv at han fortsatt har «spirituell kontakt med ham».
– Jeg tenker på ham, og jeg tror  nok at han også tenker på meg, siteres han på i The Sun (krever innlogging).

09.00: Ex-Red Gerard Pique ble henvist til benken da Barcelona i går kveld var i Amsterdam for å møte Ajax. Mer skulle det ikke til for å aktivere ryktemøllen. Daily Mail viser til «rapporter» hvor det angivelig hevdes at Manchester United, Chelsea og Arsenal har lagt inn bud på den 27 år gamle midtstopperen.

08.45: Ryktene rundt Real Madrid-forsvareren Fabio Coentrão, ser ikke ut til å forsvinne. Flere medier, deriblant International Business Times, mener at United planlegger et bud på £27 millioner for den portugisiske landslagsbacken.

Onsdag, 5. november:

11.40: Vi får ta med denne. The Sun gjentar ryktet om at Real Madrid er «desperate» etter å skaffe seg David de Gea. De håper spanjolen vil presse fram en overgang ved å ikke signere ny kontrakt med United. Hans nåværende avtale løper ut i 2016.

08.30: Det er ikke så godt å si hvor han får dette fra, men Daily Mails Ian Ladyman skriver at Louis van Gaal er bekymret for om Falcao tåler den fysiske belastningen i Premier League. Colombianeren ble matchet gradvis i sine første uker i klubben, men sliter med en lårskade og har kun startet tre kamper for klubben. Ifølge Ladyman er ikke United villige til å binde Falcao til en permanent kontrakt som vil koste klubben én million pund i måneden om de ikke er helt sikre på at han kan levere varene. Les saken her!

08.25: I går var det Champions League, og ifølge A Bola var United-speidere til stede da Benfica slo Monaco. I Portugal hender det nemlig at listen over agenter og speidere på stadion publiseres. Mest sannsynlig er det snakk om Enzo Perez som United skal ha vært interessert i en stund, og som også var linket til United i går (se nedenfor). Les saken her!

08.20: Da Ángel Di María skrev under for United hevdet han at de var den eneste klubben som var ute etter ham. Franske LeSport10 hevder imidlertid at PSG også var ute etter argentineren slik ryktene hevdet på den tiden.

08.15: Spørsmålet virker ikke å være om Louis van Gaal henter en midtstopper, men hvem. Ifølge Daily Mirror blir det Ron Vlaar. Nederlenderens kontrakt går ut neste sommer, og Aston Villa skal visstnok fortsatt ha håp om at 29-åringen skriver under ny avtale. Arsenal er også interessert. Les saken her!

Tirsdag 4. november:

09.00: Adrien Rabiot har skrevet under på en ny kontrakt med Paris Saint-Germain, en handling som kan få følger for Uniteds jakt på Romas Kevin Strootman, skriver The Telegraph. Avisen grunngir påstanden med at 19 år gamle Rabiot er mannen romerne hadde øremerket som Strootmans erstatter.

07.45: Nederlandske Soccer News viderebrakte i går informasjon fra tyrkiske Fanatik om at Fenerbahçe ønsker å hente Robin van Persie til Istanbul. I dag følges historien opp med at interessen fra Fenerbahçe baserer seg på «mer enn bare et rykte». Klubben hevdes å allerede  ha vært i kontakt med Manchester United. Les hos Soccerlens.

07.30: Dukker det opp enda en argentinger på Old Trafford? Benficas landslagsspiller Enzo Perez har også tidligere vært linket til United, og nå skjer det igjen. The Express hevder at Louis van Gaal har planer om å utløse den anvendelige midtbanespillerens utkjøpsklausul på £23.5  millioner, for deretter å la ham bekle høyresiden i laget midtbanediamant. Du kan lese mer om det her.

Mandag 3. november:

08.30: United, Arsenal og Chelsea følger med nå som West Hams unge stortalent, Reece Oxford, ikke har skrevet under på en ny kontrakt hos dem. Den 15 år gamle forsvarsspilleren spiller for West Hams U21-lag, har vært på benken for A-laget og har vært kaptein på det engelske U17-landslaget,  skriver Sky Sports. Les saken hos Sky Sports her.

08.20: Feyenoords 20 år gamle anvendelige forsvarer Terence Kongolo skal være aktuell for United, ifølge Daily Express. Kongolo var en del av Louis van Gaals VM-tropp, og kan spille både som stopper og back. Han kan bli United-spiller for tre millioner pund i januar, men det er ventet at United vil låne ham tilbake til Feyenoord ut sesongen. Samtidig spiller Kongolos yngre bror allerede i Manchester City, og de lyseblå håper derfor at han vil reise til dem i stedet. Les saken i Daily Express her.

Powered by Labrador CMS