– Rustet til spennende innspurt

Chicharito ser frem mot sesongens avgjørende ligarunder, og håper å få gjort sitt til at United vinner sitt 20. ligamesterskap.

Publisert Sist oppdatert
Åtte kamper igjen å spille og bare tre poengs skilnad mellom de to topplagene i Premier League. Det er status i en sesong som ikke overraskende har utviklet seg til å bli en duell mellom Manchesters to store.
Poengmessig har United tilrevet seg det lille overtaket, men fortsatt ligger det 24 poeng i potten. Dermed kan situasjonen fort endre seg.

Til alt overmål skal United møte City på Etihad i tredje siste ligarunde. Dermed går det mot en sesongavslutning med tå- og fingernegler som naturlige ingredienser i den daglige dietten.

– Alle tørster etter å bidra

Heldigvis vet United-spillerne hva de står overfor, og derfor bør de være godt rustet til å takle presset. Selv fikk ferske Javier Hernandez nyte godt av erfarne medspillere i fjorårets debutsesong, og nå føler han seg sikker på at verken han eller noen andre i spillergruppen lider av kvaler foran den siste innspurten. Snarere tvert imot.

– Nei, nå er vi kommet til et tidspunkt i sesongen da absolutt alle ønsker å bidra, sier han til ESPN.

Han innrømmer riktignok at de siste kampene er mer følelsesladde enn andre, men understreker at han og lagkameratene har svært gode muligheter til å ta tittelen for andre år på rad.

– Vi ligger godt an, samtidig som vi vet at alt står og faller på oss selv. Vinner vi resten av kampene, vinner vi ligaen også.

– Siden vi ikke lenger er involvert i Europa, og derfor bare spiller en gang i uken, har vi bedre tid til forberedelser. Dermed står vi trolig enda litt bedre rustet til hver kamp enn vi normalt ville gjort.

Full av selvtillit

«Chicharito trengte de to han scoret (mot Wolves) for å få tilbake selvtilliten – og en Chicharito med tro på seg selv lover godt for for sesongavslutningen,» skrev Sir Alex i kampprogrammet foran mandagens hjemmemøte med Fulham.

Selv tenker ikke Chicharito så mye på at han ikke helt har klart å følge opp suksessen fra debutsesongen da han overbeviste alle ved å nå opp i 20 scoringer totalt. Den bragden gjorde naturligvis sitt til at forventningene til Uniteds første meksikaner steg i været foran oppfølgersesongen.

Spillemessig har han kanskje ikke lyktes i like stor grad som i fjor, men til tross for det er han med sine tolv scoringer nummer to på klubbens toppscorerliste bak suverene Wayne Rooney.

– Vil nå verdensklasse

Selv bruker ikke Chicharito tid på å fundere over hva, hvis og dersom han hadde fått mer spilletid. Det eneste som står i hodet hans er å bli en bedre fotballspiller.

– Ambisjonen er å bli en spiller i verdensklasse, så jeg har behov for å trene på alle aspekter ved spillet mitt. Bevegelser, scoringer, kroppsstyrke. Jeg hører jo ikke hjemme blant de høyeste eller sterkeste spillerne, innrømmer han.

– Jeg må selv gjøre meg i stand til å møte kravene som stilles, for dette er en tøff liga. Den er fysisk hard, hurtig og teknisk. Ved hjelp av lagkameratene og trenerstaben føler jeg likevel at jeg utvikler meg dag for dag.

– Uansett gjør jeg mitt beste. Enten manageren vil ha meg til å spille i ett minutt eller 90, må jeg være klar til å hjelpe laget, avslutter Javier Hernandez, ifølge ManUtd.com.

Powered by Labrador CMS