Pokaler, ikke scoringer

Chicharito skulle gjerne ha byttet ut alle sine scoringer med mesterskapstitler.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha scoret 32 mål på 49+32 kamper siden overgangen fra Chivas de Guadalajara for to år siden, insisterer Javier Hernandez på at det for ham personlig er mye viktigere at laget vinner enn at han selv finner nettmaskene. Med andre ord er det – selv for en klinisk avslutter som den 24 år gamle meksikaneren – uviktig hvem som scorer målene så lenge sesongen ender med gull og laurbær.

– Jeg har aldri satt meg noen scoringsmål, for jeg ønsker ikke å bli besatt av tanken på å komme på scoringslisten, sier han til klubbmagasinet Inside United, gjengitt av ManUtd.com.

– Isteden gjelder det å gjøre mitt beste for laget. Scorer jeg, så er det glimrende, men om en annen gjør det, vil det fortsatt være glimrende for United-fansen og for klubben.

– Det dreier seg jo ikke om én mann mot 11. Én mann kan heller ikke score alle målene. Som jeg alltid har sagt, skulle jeg gjerne ha byttet alle målene mine ut til fordel for å vinne mesterskap med Manchester United.

Da tenker Chicharito ikke minst på den ulykksalige sesongavslutningen i mai.

– Det var vanskelig å fatte. I mange år har avgjørende scoringer i sluttminuttene vært forbundet med Manchester United. Men av og til er det også en del av livet å oppleve nedslående øyeblikk som det.

– I løpet av et minutt gikk vi fra å tro at tittelen var vår, til å få vite at City hadde scoret to. Men slik kan det gå; det var en veldig merkelig dag.

Gjenvinner tronen?

Den nedslående opplevelsen var naturligvis like tung å svelge for Chcharito & co. som for klubbens supportere. Men, i motsetning til sistnevnte gruppering kan spillerne gjøre noe for å forsikre seg om at tilsvarende ikke skjer igjen. I så henseende kan bitre nederlag gjerne være nøkkelen til lysere tider.

– Når man vinner lærer man seg samtidig å jobbe hardt for å være sikker på å fortsette trenden. Det samme gjelder når man taper. Da må man lære av sine feil. Dette er et lagspill hvor samtlige ønsker å gjøre sitt beste for å hjelpe laget med å vinne pokaler. Nederlag skyldes derfor aldri en, to eller tre spillere. Jeg tror samtlige av oss lærte mye av fjorårsesongen, og vi har god tro på at vi kan slå tilbake igjen denne sesongen, sier en optimistisk Chicharito i intervjuet med klubbmagasinet.

Powered by Labrador CMS