Innstilt på å lære

To ligarunder ut i den nye sesongen har Chicharito fortsatt til gode å være involvert. Men det bekymrer ham ikke det minste.

Publisert Sist oppdatert

«Den lille erten» er innstlt på mer benkesliting utover i sesongen, men han er tålmodig og stoler på at han vil få sjanser etterhvert.

En grunnene til at den lynraske meksikaneren så langt har måttet se på fra sidelinjen, er nykommer Robin van Persie. Den tidlgere Arsenal-kapteinen har glidd inn i miljøet som en and i sivet, og tegnet seg sågar på scoringslisten med en fantastisk avslutning mot Fulham.

Lærelysten

Med en slik klassespillers inntreden ville det ikke vært helt unaturlig om Chicharito følte sin posisjon truet. Likevel bedyrer han at slike tanker overhodet ikke har slått ham. Tvert imot lar han seg inspirere av sin nye spisskonkurrent, og ser ham som en kilde til læring og videreutvikling.

– Uansett hvor gammel man er, så slutter man aldri å lære, sier Chicharito til ManUtd.com.

– Selv forsøker jeg å lære fra alle rundt meg, men det gir selvsagt noe ekstra å følge med på de andre spissene våre. De har hjulpet meg veldig mye, og jeg vet at jeg kommer til å lære mye av Robin. Han er en angriper i verdensklasse, som har mye å tilby laget og massevis å lære bort til oss alle sammen. Jeg har alltid likt å se ham i aksjon. Han gjorde mye bra for Arsenal og vi ønsker at han skal gjøre det samme for oss.

Sunt med konkurranse

Chicharito er ikke redd for at Van Persies inntreden vil gjøre det vanskeligere for spillere som ham selv å få spilletid.

– Nei, det er jeg ikke, og det er noe av det fine med denne klubben.Siden vi spiller så mange kamper i flere turneringer, og vet at det vil by seg muligheter til spilletid. Vel er det konkurranse om plassene, men slik vil det alltid være. Det var konkurranse om plassene på ungdomslagene i oppveksten, og vi har det her fordi vi trenger en bred spillerstall. Det er kun elleve plasser på laget, og man må bare gjøre sitt beste for å komme med. Likevel, det er flott med konkurranse fordi det betyr at hver og en må løfte seg.

– Manageren må ta avgjørelsene, mens jeg må konsentre meg om å gjøre mitt beste på trening og i kamp for å hjelpe laget med å oppnå de målene vi setter oss.

Ser frem til Champions League

Og et av disse målene er selvsagt å gjøre det best mulig i Champions League. Torsdag skjer trekningen til høstens gruppespill, og Chicharito er opptatt av å revansjere den svake innsatsen fra forrige sesong.

– Ja, selvfølgelig er jeg det – og for den saks skyld sesongen før da vi tapte finalen. Som jeg alltid har sagt er vi innstilt på å kjempe for å vinne hver eneste turnering vi er med i, og Champions League er et av våre store mål.

Powered by Labrador CMS