– Lær av Solskjær!

Javier Hernandez fortviler, men får støtte og oppmuntring av Andrew Cole, Uniteds gamle storscorer.

Publisert Sist oppdatert

Cole oppfordrer imidlertid «den lille erten» til å følge Ole Gunnar Solskjærs eksempel og kjempe seg tilbake i Sir Alex’ føresteellever.

41 år gamle Andrew Cole vet selv hva det vil si å oppleve motgang. Men han vet også at det alltid finnes en vei tilbake:

– Chicharito må bare akseptere utfordringen og være tålmodig. Det er den eneste måten å komme seg videre på, sier han til Manchester Evening News, og legger til:

– I så måte bør han se til Ole Gunnar Solskjær, og hvordan han løste sine problemer.

Cole tenker da først og fremst på 20LEgends’ andre sesong på Old Trafford. Etter å ha vært Uniteds toppscorer i debutsesongen, måtte han plutselig se seg stilt i skyggen av Cole selv og Teddy Sheringham.

Det gikk så langt som til at United aksepterte et bud fra Tottenham på nordmannen. Solskjær takket imidlertid høflig nei til London-klubbens fristelser fordi han aktet å slåss for en fremtid som United-spiller.

Deretter dukket nok en spisskonkurrent opp, og det i form av Aston Villas Dwight Yorke. Men Solskjær lot seg ikke knekke.

– Nei, Ole krummet nakken, jobbet seg gjennom vanskene, og så ordnet det seg for ham, minnes Cole.

41-åringen, som nå fyller rollen som United-ambassadør, råder derfor Chicharito til å følge sin norske forgjengers eksempel.

– Blir nok litt for ivrig

Noe av Chicharitos problem, ifølge Cole, ligger i at han til tider blir for ivrig. Han ønsker så inderlig å finne tilbake til formen som gjorde ham til United-fansens store yndling, men opplever isteden å bli avvinket for offside.

– Du vet, når iveren etter å score tar overhånd, har man en tendens til å starte løpene for tidlig, forklarer han.

– Når du har forsvareren i lommen, er det bare å holde litt igjen, ta litt dypere løp og bue dem. Men dette vil komme etterhvert, når han har jobbet seg gjennom utfordringen. Og han kommer til å klarer det, for han har alle Oles kvaliteter.

– Det taler også til hans fordel at han vil få kamper; det kommer manageren til å sørge for. Men Chicharito må gripe sjansen når den byr seg, og sørge for at all den harde jobbingen gir resultater. Selv om manageren driver og roterer, vil scoringer føre til plass på laget. Han overser nemlig ikke slikt. Det er noe Chicharity selv fant ut i sin første sesong.

Powered by Labrador CMS