Ryktesaker, uke 28

United kommer ikke til å øke budet på Schneiderlin – eller?

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 12.juli:

17.35: Ryktene om at Manchester United ikke lenger er interesserte i Morgan Schneiderlin avfeies av Ben Fairthorne.

17.05: Victor Valdés kan være på vei vekk fra Manchester United. Ifølge pressesjefen til Antalyaspor er den tyrkiske klubben i samtaler med spanjolen om en overgang. Den nyopprykkede klubben har allerede signert Samuel Eto’o, og kan nå være på vei til å sikre seg nok en eks-Barcelona-spiller. Ronaldinho var også på vei, men droppet klubben til fordel for Fluminense i tolvte time. Artikkelen er fra lørdag.

– Vi er i samtaler med Victor Valdés. Så snart vi har kommet til enighet vil vi kunne presentere nok en verdensstjerne i Antalyaspor, sier pressesjefen i klubben, Hasan Ali Ceylan, til Eurospor TR.

17.00: Det later til å være full forvirring rundt Manchester Uniteds interesse for Morgan Schneiderlin. Tidligere ble det rapportert at United ikke ville øke budet på Schneiderlin etter kjøpet av Bastian Schweinsteiger, men nå hevder Mike Keegan i Daily Mail at dette ikke er tilfellet. Han sier at United fremdeles er interessert i Schneiderlin, og at interessen er helt uavhengig av Schweinsteiger-handelen.

15.00: Manchester United kommer ikke til å høyne budet på Morgan Schneiderlin, etter at klubben lørdag sikret seg Bastian Schweinsteigers tjenester. Ifølge Ian Herbert i The Independent føler United at prislappen på 25 millioner pund er overpris for franskmannen.

01.30: Tottenham kan komme til å gi United kamp om Morgan Schneiderlin. London-klubben har tidligere signalisert interesse, men forholdt seg rolig da det virket som franskmannen var på vei til United. Nå som Bastian Schweinsteiger er klar for United, vil Tottenham gjenoppta kampen for å sikre seg Southampton-spilleren. Det er Daily Mail sin søndagsavis som melder dette.

01.20: Arsenal trenger en ny midtstopper og noe overraskende vil London-klubben gå for Jonny Evans som United har verdsatt til ti millioner pund. Dette skriver Mirror sin søndagsutgave. Evans skal også være ønsket av West Brom.

01.15: Den spanske avisen Marca skriver at Manchester United vil forlange Sergio Ramos og keeper Keylor Navas i retur for å sende David de Gea til den spanske hovedstaden. 

01.05: Robin van Persie forlater United etter at han skal ha følt seg ydmyket av Louis van Gaal. Van Gaal beordret spillerne til en 11 mot 11 kamp på treningsfeltet tidligere i uken og da fikk Robin van Persie beskjed om å trene for seg selv, skriver Mirror.

01.00: Med Schweinsteiger og Darmian på plass, retter nå United fokus på Valencias Nicolas Otamendi, melder Daily Star sin søndagsutgave. Superagent Jorge Mendes skal ha fått i oppdrag av United å sitte fart på forhandlingene med Valencia, men også Mancheser City og Chelsea skal være interesserte, skriver avisen. 

Lørdag 11. juli:

17.00: Det har blitt spekulert i om handel av Bastian Schweinsteiger vil føre til at United ikke kommer til å gå for Morgan Schneiderlin. Vi har tidligere nevnt Jamie Jacksons rapporter om at Van Gaal fremdeles ønsker franskmannen. Manchester Evening News-journalisten James Robson er av samme oppfatning. Han mener at det bare er en fordel at United har hentet Schweinsteiger, fordi det vil gi United bedre forhandlingskort overfor Southampton.

12.00: David de Gea kan belage seg på å pakke kofferten å bli med til USA. Det er Daily Mail som skriver dette lørdag. Det har versert rykter om at Van Gaal ville la den spanske keeperen bli igjen i Manchester, men på gårsdagens pressetreff understreket Uniteds manager at De Gea har oppført seg eksemplarisk og profesjonelt. Om det er det sitatet som gjør at Mail lander på konklusjonen om at De Gea drar til USA, vet vi imidlertid ikke.

09.30: Med Bastian Schweinsteiger på vei inn dørene på Old Trafford, er det mye som tyder på at United dropper å hente Morgan Schneiderlin fra Southampton, melder Daily Express. Jamie Jackson i The Guardian er imidlertid av en annen oppfatning. Han skriver at Van Gaal ønsker seg både Schweinsteiger OG Schneiderlin. Og ikke nok med det. Han ønsker begge spillerne på plass i tide til å bli med på USA-turen.

Fredag 10.juli:

22.45: Tyske Bild, ifølge Jan Aage Fjørtoft meget troverdige på Bayern-nyheter, hevder altså at Bastian Schweinsteiger går til United. Avisen hevder også at 30-åringen er enig om en 3-årskontrakt verdt £20 millioner.

14.45: Manchester United jobber ifølge talkSPORT med muligheten for å hente Valenciennes 16 år gamle forsvarstalent og «vidunderbarn» Dayot Upamecano til Old Trafford. Manchester City og Juventus skal også være interessert, men ifølge franske L’Equipe leder United an i kappløpet.
Spilleren sies å sterkt vurdere «det attraktive tilbudet United har lagt frem for ham», heter det.

12.15: De regjerende tyrkiske ligamesterne Galatasaray nærmer seg ifølge The Guardian Uniteds tilsynelatende uønskede høyreback Rafael da Silva. Om det skulle bli en overgang, vil brasilianeren i så fall kunne bli den tredje United-spilleren som inntar Istanbul denne sommeren. Nani er som kjent allerede klar for Fenerbahçe, mens Robin van Persie trolig følger etter portugiseren i løpet av helgen. De to vil da spille sammen i den asiatiske delen av byen, mens Rafael i tilfelle vil spille i den europeiske.

10.00: The Guardian skriver at Robin van Persie skal være «rasende» over å ha blitt «forrådt» av Louis van Gaal. Avisen påpeker videre at nå som nederlenderen er på vei til Tyrkia, vil United trenge en ny spiss. Da anses i første rekke Thomas MüllerKarim BenzemaEdinson Cavani eller Harry Kane å toppe ønskelisten. Skulle det ikke lykkes å få fatt i  noen av dem, skal West Hams Diafra Sahkho være aktuell – stadig ifølge The Guardian, som også nevner Javier Hernández. Meksikaneren kan komme til å bli inkludert i en avtale for Hammers-spissen eller – slik også Daily Mail (08.53) vil ha det til – havne i Sevilla.

09.05: Manchester United skal ha lagt inn bud på Bastian Schweinsteiger. Budet antas å ligge på rundt ti millioner pund, melder den tyske avisen Bild. United skal ha tilbudt 30-åringen en toårskontrakt med en samlet lønn på ca 7,7 millioner pund. Avisens avsløring kommer bare et halvt døgn etter at Bayern-formann Karl-Heinz Rummenigge sa at ineressen fra United har smigret midtbanespilleren. 

08.53: Daily Mail skriver at den kan tynnes enda mer i spissrekkene til United. Chicharito, som er uke med brukket kragebein, skal være mannen Sevilla ønsker seg på topp. De spanske Europa League-mesterne skal ha fått beskjed av United om at de må betale rundt åtte millioner pund for mexicaneren.

08.50: Samtidig melder Mirror at Van Gaal krever at både Van Persie og David de Gea blir solgt innen mandag og at ingen av de to blir med på turen til USA. Van Gaal ønsker ikke å ha med spillere som er gjenstand for overgangsmas og ønsker å ha fullt fokus på spillere som har en fremtid i United.

08.20: Robin van Persie skal være rasende på Louis van Gaal og føle seg sviktet. Det melder The Sun. Van Persie skal ha vært en av dem som overbeviste United-ledelsen om å gå for Van Gaal som David Moyes sin erstatter, men forholdet mellom Van Persie og Van Gaal har kjølnet betraktelig etter at spissen ikke lenger var et førstevalg i klubben.

08.00: Med Robin van Persie på vei til Tyrkia, trenger United en ny spiss og Louis van Gaal skal ha gitt beskjed til Ed Woodward at Thomas Müller er mannen han vil ha, melder Daily Star.

Torsdag 9. juli:

15.00: Har Real Madrid gitt opp kampen om Nicolas Otamendi? Det hevder spanske AS. Avisen forklarer saken med at hovedstadsklubben tror spilleren allerede har blitt enig om en avtale med Manchester United. Det er The Independent som viderebringer meldingen.

09.15: West Bromwich skal være interessert i å hente Jonny Evans til The Hawthorns. Ifølge Daily Mail ønsker United £10 millioner for å gi slipp på nordiren.

08.55: Manchester United har gjenopptatt forhandlingene med Southampton om en overgang for Morgan Schneiderlin. Daily Mails Mike Keegan skriver at United ønsker å ha en avtale klar før mandagens avreise til USA.
Et tidligere bud, angivelig på £20 millioner, ble raskt tilbakevist av Southampton-ledelsen som etter sigende ønsker seg £27 millioner for sin franske midtbanespiller. Et nytt og forbedret bud fra Old Trafford er ventet å foreligge når som helst. Og ja, det må det, for mandag nærmer seg som kjent, minutt for minutt for minutt…

08.45: Vanligvis velinformerte Gianluca Di Marzio hevder at Fenerbahçe er i ferd med å sikre seg Robin van Persie. 31-åringen vil ifølge GDM signere en 3-årsavtale, mens Manchester United vil motta €6.5 millioner (£4.7 mill.) i overgangspenger.

08.25: Den franske hovedstadsavisen Le Parisien skriver torsdag morgen at Ángel Di María er enig med Paris Saint-Germain og vil forlate Manchester United i sommervinduet.
Avisen påstår at PSG må ut med €60 millioner (£43.2 mill.) for argentineren som over lengre tid har vært koblet til klubben.

08.00: Mye dreier seg naturligvis om Matteo Darmian denne morgenen. The Guardian melder at italieneren har akseptert et tilbud om en 4-årskontrakt verdt £30.000 i uken (The Mirror påstår £90.000!).  Ifølge The Guardian har Manchester United mål om at spilleren skal være på plass før mandagens avreise til USA.
Men aller først må Darmian bestå den obligatoriske legesjekken. Dersom den går etter planen, vil United raskt komme med en kunngjøring om overgangen. Det skriver Torino-baserte Tuttosport.

07.55: Så dukker argentinske Nicolas Gaitan opp igjen. Soccerlens viser til portugisisk media, deriblant O Jogo, hvor det hevdes at Manchester United ikke har gitt opp Gaitan riktig ennå, men at klubben avventer for å se hva som skjer med Ángel Di Maria.
Det påstås til og med at United er villige til å betale €30 millioner (£21.6 mill.) + en eller to uønskede spillere (her nevnes Rafael og Chicharito).

Onsdag 8. juli:

11.00: Tyske Bild skriver at Manchester United og Bayern München er i samtaler om Ángel Di María. Avisen pleier å være velinformert om hva som foregår blant de største klubbene i Tyskland, og skriver samtidig at Thomas Müller ikke vil bli involvert i en eventuell avtale. Du kan lese mer hos The Mirror.

10.15: Det ser ut til at det handler mer om når og hvordan David de Gea havner i Real Madrid, mer enn om han gjør det. Samtidig er det interessant å se hva United gjør på keeperfronten dersom spanjolen forsvinner. Ifølge Metro skriver spanske AS at United kommer til å erstatte De Gea med en ny keeper fra Atlético Madrid – Jan Oblak. Den 22 år gamle keeperen fikk ikke La Liga-debuten før i mars, men imponerte etter at han overtok keeperplassen fra Miguel Moya. Den slovenske sisteskansen har angivelig en utkjøpsklausul pålydende 32 millioner pund.

08: 20: Den tyrkiske klubben Fenerbahce har allerede sikret seg Nani. Nå går klubben for Robin van Persie og direktør Giuliano Terraneo skal allerede ha besøkt Uniteds London-kontor for å snakke om en mulig overgang. Skal vi tror Mirror er United på jakt etter rundt 12 millioner pund for spissen som kom for det dobbelte sommeren 2012. Det vil tyrkerne ikke gi, men United kan likevel være villige til å lytte på tilbud ettersom de kan få Van Persie bort fra lønningslisten. 

08.00: Louis van Gaal håper Morgan Schneiderlins overgang til United vil ha løst seg innen søndag slik at midtbanespilleren kan bli med til USA, skriver Guardian. United har allerede fått avslått et bud på 20 millioner pund, mens Southampton krever et sted medlom 27 og 30 millioner pund. United vil ifølge avisen være villige til å strekke seg til 25 millioner pund. Med så liten avstand mellom partene vil det overraske de fleste om ikke overgangen går i orden

Tirsdag 7. juli:

14.10: United har blitt enige om de personlige betingelsene til Sergio Ramos. Men OBS: det er AS som kaster frem påstanden. Avisen hevder at Ramos har gått med på en avtale verdt €55 millioner (i underkant av £40 mill.) over fem år, men at alt avhenger av at Real Madrid får det som de vil med David De Gea.

13.50: Tyske Sport 1 mener at Ed Woodward og Karl-Heinz Rummenigge er i samtaler om Thomas Müller, og at United skal være villige til å betale €82 millioner (£58.2 mill.) for Bayern Münchens tyske landslagsspiss. Les mer her.

12.30: Sky Italia, som tidligere i dag (10.50) meldte om et nytt United-bud på Darmian, hevder nå at Torino har gått med på å selge spilleren for €18 millioner (£12.7 mill.)

10.55: Ifølge franske Le10Sport skal Monaco være interessert i å hente Javier Hernandez til fyrstedømmet på lån.

10.50: Sky Italia melder at United har lagt inn et nytt bud på Darmian (se 10.20). Dette budet skal lyde på €18 millioner + €2 mill. i bonuser (totalt £14.1 mill.). Dersom dette stemmer, er totalsummen identisk med det som har vært oppgitt å være Torinos krav. Ifølge kilden skal United være enig med spilleren om hans personlige betingelser.

10.45: Spanske AS  hevder at Manchester United har aksellerert sine forsøk på å tvinge igjennom en overgang for Nicolas Otamendi. Spillerens agent skal være like ivrig og jobber med saken for å få Valencia til å fire litt på kravet om €50 millioner (£35.3 mill.) i kompensasjon.
Avisen mener at en overgang kan komme til å skjære seg dersom Real Madrid gir etter i Ramos-saken, men tror likevel at det nærmer seg en avtale.

10.20: Torino-avisen Tuttosport skriver ifølge Sport Witness at agenten til den 25 år gamle Torino-backen Matteo Darmian har arbeidet med en overgang til Manchester United, og at United er villige til å mer enn tredoble spillerens lønn til £48.000 i uken – etter skatt. Nå blir det hele opp til Torino å gå med på en overgang.
Italienerne sies å ville ha €20 millioner (£14.1 mill.), mens United i utgangspunktet bare er villige til å gi €12 millioner + €3 mill. i bonuser (£8.5m + £2.1m). Det regnes likevel med at avstanden mellom partene er såpass liten at en avtale vil bli realitet. Les saken her.
P.S.: Også den vanligvis så velinformerte Gianluca Di Marzio melder om noe tilsvarende.

08.20: Så tar vi et elegant hopp over i den surrealistiske verden og et rykte som er gjengitt i både Daily Mail og Daily Star, basert på en artikkel i den tyske avisen Bild. Ryktet virker til å ha samme troverdighet som en 120-kroners seddel, men vi registrerer det likevel: Manchester United kan få både Thomas Müller, Arjen Robben OG penger dersom klubben sender Angel Di Maria til Bayern…

07.50: Samtidig skriver Mirror at David de Gea har hatt samtaler med Louis van Gaal og fått klinkende klar beskjed om å fokusere helt og fullt på Manchester United, noe som innebærer at De Gea blir med til statene om en knapp uke dersom det ikke har kommet en løsning på forhandlingene med Real Madrid.

07.30: Ed Woodward er en travel mann om dagen. Uniteds administrative sjef har flere overgangsballer i luften, men det er i alle fall ikke vanskelig å vite hvor United står når det gjelder David de Geas mulige overgang til Real Madrid. Manchester Evenenings News sin United-korrespondent Stuart Mathieson skriver at Woodward har gitt Madrid beskjed om at De Gea og Ramos IKKE kommer til å spille sammen på Santiago Bernabeu neste sesong. Hvilket betyr; Skal United selge De Gea så må Ramos komme motsatt vei. Dette har visstnok vært United sitt utgangspunkt for forhandlingene en stund og klubben er ikke villig til å fire en millimeter.

Mandag 6. juli:

17.50: Spanske AS er kanskje ikke alltid like nøye på det, og vi klarer ikke helt å ta meldingen om at Real Madrid ser på muligheten til å hente Robin van Persie til Santiago Bernabéu, alvorlig.
Nå som Chicharito ikke lenger er i klubben hevder visstnok noen «kilder i hovedstaden» at RvP ses på som en mulig erstatter for meksikaneren – som tidvis alternativ til Karim Benzema. Les mer her.

12.10: Ryktene om at Galatasaray-keeper Fernando Muslera skal være aktuell for United, er ifølge Sport Witness «absolute and utter nonsense».
Nettstedet klarer på en enkel og grei måte å rive påstandene i stykker ved å spore dem tilbake til den opprinnelige kilden – tidligere Galatasaray-spiller Tomas Ujfalusi.
I forrige uke ble deler av et intervju han gjorde med tyrkiske Bugun gjengitt av Daily Star. Her uttalte Ujfalusi at etter hans mening ville Muslera – hans gode venn – være et godt alternativ for United dersom De Gea skulle forsvinne. Han trodde også at det ville være interesse.
Det er disse uttalelsene som visstnok danner grunnlaget for ryktene som siden har gått Europa rundt og endt opp med et påstått bud på £25 millioner. Les mer her.

09.00: Jamie Jackson i Guardian/Observer var en av journalistene som i helgen rapporterte at Fenerbahçe var nær ved å signere Van Persie. Søndag fortalte agenten hans, Kees Vos, at Van Persie ikke hadde funnet noen ny klubb og at han ville stille til preseason-trening med United mandag morgen. I et intervju med talkSPORT fastholder Jackson at hans kilder forteller ham at Van Persie er til salgs og at det vil være overraskende om han fremdeles er United-spiller når overgangsvinduet stenger 1. september.

07.30: På en dag der de fleste av Uniteds spillere er tilbake på Carrington etter ferien, er situasjonen rundt David de Gea fremdeles uviss. De Gea sa søndag at han ville returnere til Manchester etter ferien i Madrid, men dersom det brått skulle bli fortgang i forhandlingene med Real Madrid om en overgang, kan Galatasaray-keeper Fernando Muslera  bli ny United-keeper. Flere tyrkiske medier melder at United har lagt inn et bud på 25 millioner pund på keeperen som også vokter målet til Uruguays landslag.

Powered by Labrador CMS