– Vil lære av «mesteren»

Ex-Red Andy Ritchie tror ikke Robin van Persies ankomst vil ødelegge mulighetene, verken for Danny Welbeck eller Javier Hernandez.

Publisert Sist oppdatert

Nei, tvert imot, sier 51-åringen med overbevisning i et intervju med ManUtd.com.

– Dette er en fantastisk mulighet for Danny og Chicha til å lære fra en av de beste i verden, mener han.

– De må bare glede seg over det faktum at de nå får spille sammen med en fantastisk suksessrik og dekorert spiller som er helt i toppsjiktet innen sitt yrke. Når han har dagen, er han etter min mening umulig å stoppe.

– Derfor mener jeg også at ingen av dem har grunn til frykt. Hvis Manchester United ikke trodde på en strålende fremtid for dem, ville de heller ikke vært her. Ingen av dem har noe å frykte. Tvert imot bør de glede seg over Van Persies ankomst og tilegne seg så mye som mulig fra en mester.

– Aldri for mange spisser

At enkelte kritiske røster mener at United nå har for mange offensive spillere, synes ikke Ritchie noe om.

– Man kan aldri ha for mange angrepsspillere. Det har jeg lært meg, både som spiller og som manager. Da jeg var i Oldham pleide Joe Royle å ha seks spisser, og alle sammen fikk spilletid. Når spillere av Van Persies kvalitet blir tilgjengelig er man bare nødt til å satse. Han ville ha hevet standarden på enhver spillertropp i denne verden – ikke bare på vår. Takk og pris at han kom hit. Manageren disponerer nå en fantastisk bredde offensivt, og jeg tror alle gleder seg til å få se Wayne og Robin i aksjon sammen. Men det handler ikke bare om de to. Det skal også bli spennende å se Robin sammen med Hernandez og Welbeck.

– Perfekt timing

– Der er også noen som påpeker at han er eldre enn spillerne vi vanligvis henter inn. Men samtidig har vi alltid hevdet at fotballspillere først når høyden når de er 29, 30 år. Personlig mener jeg at han er på topp nå, så timingen er perfekt.

– Nå gjelder det bare for Robin å holde seg unna skader. Kravene som stilles til moderne fotballspillere er større enn noensinne, og de må virkelig passe på seg selv om de skal ha håp om å kunne fortsette til de når slutten av 30-årene. Men se bare på eksemplene som er blitt satt av Ryan (Giggs) og Paul (Scholes). Hvem kan vel komme her og påstå at Robin ikke kan gjøre som dem og tjene klubben på en fantastisk måte i de neste fire årene – eller enda lenger, spør Ritchie retorisk.

Les også: Andy Ritchies spillerprofil på united.no

Powered by Labrador CMS